reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Czołem Mamy i tym oto sposobem dzięki waszym cennym radą zapisałam się i do fryzjera i zmieniłam doktora na panią Dinhof
Dziękuję

Ostatnia edycja:
reklama
Kurde jakoś kliknęłam i wył. subskrypcje. Myśle co tu tak cicho i nikt nie pisze. Wchodzę i już tyle czytania, ale Hurra! Czyli to nie tylko moja jakieś cyrki nocą odstawia [emoji14] przewracanie na boczki jest męczące... ale u nas chyba zębol wychodzi [emoji14] coś tam jest, taka biała kropka, ale nie wiem czy to ząb bo łyżeczka milczy :D

W ciągu dnia z 4x 20-30 minut. Teraz przeszła w tryb 3× 30-60. Czasem jak bardzo zmęczona to i 1,5 się zdarzy ;)
Ale w nocy czasem godzinna pobudka ok 5tej czy 6stej i spanie do 8 potem :)
Aaaa foto dla was na forum z Wawelu :D

Lilka włosy farbowałam raz jakoś w 4tym miesiącu. Kolor wyszedł zupełnie inaczej niż zwykle :(

Gabi jak ja byłam w WSP to nie było wtedy w recepcji Polki

uploadfromtaptalk1467833714179.jpg

3c642f145ae36a1e1dec128c005389b5.jpg

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Załączniki

• uploadfromtaptalk1467833714179.jpg
    uploadfromtaptalk1467833714179.jpg
    60,7 KB · Wyświetleń: 320
Tak piszecie o tym jak o ile spia wasze dzieciaczki. A jak bylo u was na samym poczatku. Moj miesieczny synek spi bardzo malo i w nocy i w dzien. Wlasciwie w dzien tylko na spacerze w wozku albo w samochodzie ale tez nie dlugo. Nocki dla rodzicow na razie sa bardzo ciezkie. Stalego rytmu jeszcze nie mamy a karmimy na rzadanie (tu regula nadal sa dluuugiee sesje). Od jutra chodzimy w chuscie. Czy to u was cos zmienilo? Pozdrawiam

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej hej. A ja odliczam dni. Jeszcze tylko 11, hurra! Nie mogę już spać, kręgosłup mnie boli, a jak da mi trochę wytchnienia, to Olie postanawia rozegrać kilkugodzinny mecz :o Dziś wstałam o 4 w nocy, bo już mało co kota nie dostałam. Mąż wstał o 7, a tu pranie się już suszy, upieczone bułki i kokosanki. Ale miał minę:szok:
Niespokojna się już robię, nosi mnie po całym domu biorę się za tysiąc rzeczy, które po minucie rzucam, bo mi na nerwy działają. Zacznę sprzątać kuchnię, rzucę i idę dalej i znó to samo. Takim sposobem od 3 dni nic nie skończyłam sprzątać, wszędzie bałagano_O Ostatnio w ogrodzie pokłóciłam się z.... krzakiem cukinii:oops: Sąsiadka mówi, że wg niej do 18 nie dotrwam:p

A nas ze spaniem to teraz jest tak . wstanie tak przed 9. Pozniej 11 albo12 idzie spac ;) spi z godzine czasem dluzej. Pozniej ale to nie zawsze ... Idzie spac na chwilke o 14. A potem 16 lub 17 i znow godz lub nawet czasem dwie spi. Chociaz teraz z godzine bo dzieci za oknem krzyczą i jest za glosno ;)
Karola to pewnie bedzie na dniach zabek. My jak w pl bylismy to mama moja mowila ze z tydzien i bedzie miala zęba a tu za dwa dni juz byl a teraz juz taaaki duzy. Widoczny ;) ale za nic nie usmiechnie sie tak zebym mogla zdjecie zrobic ;)

Witam wszystkie panie :-)

Jestem mama 19 m-cznego chlopczyka i w drugiej ciazy z dziewczynka (termin mam na koniec sierpnia). Mieszkamy w okolicach Linz, ale w Linz bywam prawie co tydzien.

Chetnie poznam mamy mieszkajace w Austrii i wymienie sie doswiadczeniami, np. dotyczacymi dwujezycznosci naszych dzieci.

Jesli chodzi o spanie, to powiem szczerze, ze u nas od poczatku od fazy do fazy, czyli srednio co 2 m-ce inaczej. I mimo ze nasz synek ma juz poltora roczku, to sypia bardzo niespokojnie, od czasu do czasu dostaje w nocy/o swicie jeszcze mleko. W sumie juz sie przyzwyczailam, ze w nocy sie czesto budzi i trzeba wtykac mu smoczki, zeby dalej spal...

Ostatnia edycja:
Hej colorsofaga. Gdzie mieszkasz??? Ja w Leondingu. Do linz mam 7 mim tramwajem ;) ja.mam Pieciomiesieczną dziewczynke ;)

Happy u nas mała spała ładnie przez pierwszy miesiąc, może dwa, a potem te 30 minutówki przyszły. Dzisiaj spała do 10tej [emoji33] Aż się boje co będzie wieczorem. Jeśli mały lubi być blisko Ciebie to chusta napewno pomoże i pewnie nawet będzie zasinał w niej. Potem tylko dojść do wprawy z przekładaniem ;)
Pochwal się zachustowana [emoji14]

Aniag to już tuż tuż. Dzielnie przetrwałaś te miesiące!! :)

Anitaka no ja już sama nie wiem, wygląda jakby coś miało wyjść, ale za nic nie chce mi młoda pozwolić tam popatrzeć. Ślina się leje z buzi jeszcze bardziej a na silikonową szczoteczkę do zębów się rzuca jak reksio na szynkę! Zobaczymy, oby to były zęby, a nie kobiece fochy.

Witaj colorsofaga :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry