reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Czołem Mamy i tym oto sposobem dzięki waszym cennym radą zapisałam się i do fryzjera i zmieniłam doktora na panią Dinhof
Dziękuję

Ostatnia edycja:
reklama
Kurde jakoś kliknęłam i wył. subskrypcje. Myśle co tu tak cicho i nikt nie pisze. Wchodzę i już tyle czytania, ale Hurra! Czyli to nie tylko moja jakieś cyrki nocą odstawia [emoji14] przewracanie na boczki jest męczące... ale u nas chyba zębol wychodzi [emoji14] coś tam jest, taka biała kropka, ale nie wiem czy to ząb bo łyżeczka milczy :D

W ciągu dnia z 4x 20-30 minut. Teraz przeszła w tryb 3× 30-60. Czasem jak bardzo zmęczona to i 1,5 się zdarzy ;)
Ale w nocy czasem godzinna pobudka ok 5tej czy 6stej i spanie do 8 potem :)
Aaaa foto dla was na forum z Wawelu :D

Lilka włosy farbowałam raz jakoś w 4tym miesiącu. Kolor wyszedł zupełnie inaczej niż zwykle :(

Gabi jak ja byłam w WSP to nie było wtedy w recepcji Polki

uploadfromtaptalk1467833714179.jpg

3c642f145ae36a1e1dec128c005389b5.jpg

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Załączniki

• uploadfromtaptalk1467833714179.jpg
    uploadfromtaptalk1467833714179.jpg
    60,7 KB · Wyświetleń: 322
Tak piszecie o tym jak o ile spia wasze dzieciaczki. A jak bylo u was na samym poczatku. Moj miesieczny synek spi bardzo malo i w nocy i w dzien. Wlasciwie w dzien tylko na spacerze w wozku albo w samochodzie ale tez nie dlugo. Nocki dla rodzicow na razie sa bardzo ciezkie. Stalego rytmu jeszcze nie mamy a karmimy na rzadanie (tu regula nadal sa dluuugiee sesje). Od jutra chodzimy w chuscie. Czy to u was cos zmienilo? Pozdrawiam

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej hej. A ja odliczam dni. Jeszcze tylko 11, hurra! Nie mogę już spać, kręgosłup mnie boli, a jak da mi trochę wytchnienia, to Olie postanawia rozegrać kilkugodzinny mecz :o Dziś wstałam o 4 w nocy, bo już mało co kota nie dostałam. Mąż wstał o 7, a tu pranie się już suszy, upieczone bułki i kokosanki. Ale miał minę:szok:
Niespokojna się już robię, nosi mnie po całym domu biorę się za tysiąc rzeczy, które po minucie rzucam, bo mi na nerwy działają. Zacznę sprzątać kuchnię, rzucę i idę dalej i znó to samo. Takim sposobem od 3 dni nic nie skończyłam sprzątać, wszędzie bałagano_O Ostatnio w ogrodzie pokłóciłam się z.... krzakiem cukinii:oops: Sąsiadka mówi, że wg niej do 18 nie dotrwam:p

A nas ze spaniem to teraz jest tak . wstanie tak przed 9. Pozniej 11 albo12 idzie spac ;) spi z godzine czasem dluzej. Pozniej ale to nie zawsze ... Idzie spac na chwilke o 14. A potem 16 lub 17 i znow godz lub nawet czasem dwie spi. Chociaz teraz z godzine bo dzieci za oknem krzyczą i jest za glosno ;)
Karola to pewnie bedzie na dniach zabek. My jak w pl bylismy to mama moja mowila ze z tydzien i bedzie miala zęba a tu za dwa dni juz byl a teraz juz taaaki duzy. Widoczny ;) ale za nic nie usmiechnie sie tak zebym mogla zdjecie zrobic ;)

Witam wszystkie panie :-)

Jestem mama 19 m-cznego chlopczyka i w drugiej ciazy z dziewczynka (termin mam na koniec sierpnia). Mieszkamy w okolicach Linz, ale w Linz bywam prawie co tydzien.

Chetnie poznam mamy mieszkajace w Austrii i wymienie sie doswiadczeniami, np. dotyczacymi dwujezycznosci naszych dzieci.

Jesli chodzi o spanie, to powiem szczerze, ze u nas od poczatku od fazy do fazy, czyli srednio co 2 m-ce inaczej. I mimo ze nasz synek ma juz poltora roczku, to sypia bardzo niespokojnie, od czasu do czasu dostaje w nocy/o swicie jeszcze mleko. W sumie juz sie przyzwyczailam, ze w nocy sie czesto budzi i trzeba wtykac mu smoczki, zeby dalej spal...

Ostatnia edycja:
Hej colorsofaga. Gdzie mieszkasz??? Ja w Leondingu. Do linz mam 7 mim tramwajem ;) ja.mam Pieciomiesieczną dziewczynke ;)

Happy u nas mała spała ładnie przez pierwszy miesiąc, może dwa, a potem te 30 minutówki przyszły. Dzisiaj spała do 10tej [emoji33] Aż się boje co będzie wieczorem. Jeśli mały lubi być blisko Ciebie to chusta napewno pomoże i pewnie nawet będzie zasinał w niej. Potem tylko dojść do wprawy z przekładaniem ;)
Pochwal się zachustowana [emoji14]

Aniag to już tuż tuż. Dzielnie przetrwałaś te miesiące!! :)

Anitaka no ja już sama nie wiem, wygląda jakby coś miało wyjść, ale za nic nie chce mi młoda pozwolić tam popatrzeć. Ślina się leje z buzi jeszcze bardziej a na silikonową szczoteczkę do zębów się rzuca jak reksio na szynkę! Zobaczymy, oby to były zęby, a nie kobiece fochy.

Witaj colorsofaga :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry