reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Ja tez farbowalam cala ciaze :)
Co do laktatorow to ja zakupilam elektryczny z lovi i bylam bardzo zadowolona z tym ze mi sie wogole nie przydal wiec wstrzymalabym sie z zakupem do porodu, najlepiej chyba wyporzyczyc ze szpitala :)
Co do sterylizatorow moim zdaniem zbedny wydatek ja wyparzalam wrzatkiem i bylo ok zreszta moze sie okazac ze butelki nie przydadza ci sie za bardzo jak chcesz kp :)

Eh ratunku moje dziecko wogole ostatnio nie chce spac ani w dzien ani w nocy :(
Jak wy usypiacie swoje dzieci?
Od kilku tygodni mamy taki problem ale od kilku dni to jest tragedia sil juz brak :( mala spala by tylko przy cycu.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Moja mala to juz jak taka zmeczona to czasem poplacze i albo sie musi przytulic i zasypia albo wychodzimy wtedy na spacer . jesli nie jest goraco...bo pierwszy raz idzie spac 12- 13 a potem tak 16-17. Jesli jest goraco to w domu sie polozymy. Choc to mala wiercipięta i rzuca sie po lozku i złosci. Czasem potrzeba zeby zaspala troche pokolysac albo zasypia przy jedzeniu ale to juz musi byc zmeczona baaaardzo;) zwykle tak jest po wieczirneh kąpieli...butla i spi :)
A ci do sterylizatorow to tak jak ola. Wrzątek... I butelki czysciutkie ;)

Jak to bylo male to tak ladnie spala myslalam ze jak bedzie starsza to bedzie jeszcze lepiej a tu prosze :(
Dzisiaj w nocy obudzila sie o 1 i sobie gadala do 3 nad ranem.
Pobudka o 6 i standardowo jest zmierzla bo jest nie wyspana.
Z kad dzieci tyle energi biora to ja nie wiem[emoji14]

To u nas ciezko Zosie wieczorem uspac , zajmuje ostatnio to okolo godziny no i kilka razy w nocy sie budzi ale teraz jest gorzej przechodzi bardzo silny lek separacyjny i nawet siku wyjsc nie moge bo wisk, a ja sama bo M na weekendy przyjezdza bo.pracuje, podobno taki lek mija okolo 9-10 miesiaca , ja zwariuje

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Bubcia a mala spi sama czy z toba? To widze ze u Cb podobnie jak u mnie.
Tylko ze u mnie mala zasypia przy piersi spi ladnie ok 4h a potem sie zaczyna horror bo wisiala by tylko na cycu. W dzien to juz wogole katastrofa spi na spacerze w domu spi ale malo a wiadomo jak sie nie wyspi to jest zmierzla. Ucze ja ze piers jest tylko do jedzenia nie do zasypiania i spania przy niej bo za chwile to nic nie zrobie. Ale jest to strasznie ciezkie :/
A ty zosie karmisz jeszcze piersia?

Ola tak tak ja caly czas tylko piersia, u nas sa tez takie okresy, ze mala cala noc na cycku wisi bo jak.zabiore to sie budzi ale teraz jest w miare spoko, moze sprobuj czopki viburcol? Duzo osob mi polecalo, to sa czopki homeopatyczne takie troche uspokajajaco przeciwbolowe i przy zebach tez sa spoko

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola u mnie tez jest gadanie jak sieprzebudzi. Codziennie tak o 2 w nocy ale ja przysypiam i ona czasem nawet di czwartej tak lezy dopoki sie nie znudzi i nie zacznie plakac. Dzis w lozeczku od 1 spac nie chciala. Wzielam lucje na lozko i spala. Obudzila sie przed 6 godzine polezala i dalej spala

reklama
Eh czyli nie tylko ja mam cycowego potworka ;)
No jak sie nic nie zmieni to sprobuje czopkow moze lepiej przespi noc.
Probowalam ja smoczkiem oszukac ale ona nie nauczona bo nigdy nie podowalam i za cholere nie chce.

Do góry