reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Taaa przy zębach :D haha moja już zaczyna się wiercić co chwile, dopiero na boku zasina, a jak się obróci na plecy to się budzi. Jak coś podłoże z tyłu to nagle się jej na plecach chce i znów się budzi...nie dogodzi normalnie [emoji14]

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Badzmy dobrej mysli[emoji14]Hahah to jak bys opisywala mojego lobuza :) tez ostatnio nic jej sie nie podoba jak spi to po 20min sie wybudza i jak dostanie cyca to czasem spi dalej ostatnio probowalam smoka jej dac jak sie przebudzila ale za cholere nie chce a jak dam jej mojego palca to juz jej sie bardziej podoba ale jak tylko wezme reke to pospane. W nocy spi do 1 lub 2 aa po 2 pobudki co godzine dwie o 6 ksiezkicza juz jest wyspana. Szybko to moje dziecko ostatnio sie laduje ;)
Aa laura spi w nocy sama w lozeczku?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

No wlasnie z tego co widac to chyba do ponad roku mamuski maja ciezko ze snem ale mysle ze widok dzidziusia wszystko usprawiedliwia choc z drugiej strony fizycznie napewno sie jest wykonczonym.. :-\ a ja nie mam zadnej niebieskiej kartki i beede pewnie musiala zapytac co i jak w pracy bo jestem na pelny etat 40 godzin.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Paula to jest taka niebieska karteczka z terminem porodu dla KK, ale zwykłe zaświadczenie też może być od lekarza. Ale jak powiesz, że chcesz do KK to napewno Ci dadzą. Ale masz jeszcze mnóstwo czasu :) a do 8tyg. po porodzie musisz zgłośic pracodawcy na ile chcesz na Karenz (Do 2giego roku życia dziecka możesz w domu zostać)

Ola Laura spała ładnie od 20. do 7.00, 8.00 rano z jedną pobudką na jedzenie i sama w łóżeczku, ale przy mojej głowie zaraz. Teraz po 2gim przebudzeniu biorę ją do siebie bo niechce mi się wstawać, żeby ją obracać [emoji14]

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Ok dzięki :-) potwierdzenie juz mam i kinder pass chyba tez jest potwierdzeniem w razie w takze dopytam. No wlasnie ja wezme ten najdluzszy okres z mozliwych bo jestem tu sama z mezem takze malym ktos musi sie zajac ..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Paula89 ja 8tyg przed dawalam tylko od lekarza zaswiadczenie i wystarczylo.
Tez bralismy najdluzszy wariant 30msc bo tez tu jestesmy sami ja dopiero do pracy jak mala skonczy 2.5roku i do przedszkola pojdzie.

Karola mala tez ladnie spala jeszcze jakies 2 msc temu teraz dramat spi z nami bo sie budzi co chwile. To Laura to aniolek :)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry