reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Zamówiłam sobie Moby Wrap :) Na początek wybrałam chustę elastyczną, podobno łatwiej ją ogarnąć i się nauczyć wszystkiego. Może i będzie cieplejsza, ale na pewno mniej niż typowe nosidła. Jak się podszkolę, to poszukam innej ;)

A co do kapturków, ja bez nich nawet dnia bym nie karmiła. Mam wklęsłe sutki (a raczej tak wciągnięte, że sobie mogłabym tam palec schować), jak kobitki w szpitalu je zobaczyły, to się za głowę chwyciły. Przez te 3 miesiące karmienia się trochę wyciągnęły, na tyle, że obecnie są równe z piersią, czyli płaskie. Może za duże kapturki miałyście, że tyle tego powietrza było? Ja miałam Medela rozmiar S i u mnie się dobrze sprawdziły. Przypuszczam, że teraz też się bez nich nie obejdzie, jeśli w ogóle będę mogła karmić piersią, a nie ukrywam, że chcę bo to jednak ogromna wygoda.

reklama
Aniag dla noworodka elastyk napewno łatwiejszy, a i dziecko dużo lżejsze ;) ale długie i tak się inaczej wiąże więc trzeba będzie się uczyć, ale napewno łatwiej chociażby dla malucha, bo już przyzwyczajony będzie.
Moje były takie same, do tego małe cycuchy i technicznie karmienie to była mega męczarnia, zanim się udało porządnie przystawić...

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Anitaka spokojnej i bezpiecznej podróży i przede wszystkim bawcie się dobrze! :)

Kobietki, a wiecie może gdzie w Austrii kupię boraks?

Aniag typowy boraks nie wiem czy dostaniesz. W niemczech słyszałam, że jest np. zakazany już od jakiegoś czasu. Jak nie ma w aptekach, albo drogeriach to pewnie nie będzie. Ale nie mam pewności.

Hej dziewczyny. Masakra. Moja suknie odebrala mama. Dzis przymierzam a ona krzywo obcieta. Jaka jestem zla.... Niedosc ze za dluga to jeszcze krzywa ;( jutro jade sie klocic. Takiego czegos to sie nie spodziewalam. Suknia z jednej str obcieta na 100cm a z drugiej str na 103;(((zalamalam sie

reklama
O kur... Anitaka nie załamuj się zdążycie poprawić :) pochodź w niej trochę, żeby dobrze obcieli. Lepiej krócej niż za długo, bo będziesz się potykać, a w trakcie jeszcze trochę opadnie. Trzymam kciuki!!

Do góry