reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Anienka jakim pikniku? Coś przegapiłam? A chusty ojjj znane. Ostatnio kobieta z niemiec szukała kogoś kto jej przetłumaczy, bo chciała Nati zamówić [emoji14]

Paula ja piorę w Bobini w płynie, też bez płynu do płukania.

Dziewczyny pytanie do dzieciatych już. Jak suplementujecie, albo suplementowałyście wit. D?? Bo kurde wgłębiłam się w temat i chyba mamy przedawkowanie :(

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja od poczatku piore w persil sensitiv bo innego dla dzieci sie tu nie doszukalam i czasem kupuje w pl lovele bo pieknie pachnie ja zas daje plyn do plukania tylko ustawiam dodatkowe plukanie.
My kupujemy kapsulki twis off i tam jest dzienna dawka witaminy. A jezeli chodzi o kropelki to dajemy 3. A ty karolask ile dajesz Laurze?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola a jaka masz w nich dawkę? Ja daje 2, po 400 IE każda czyli wychodzi 800 jednostek na dobe plus to co jest w mleku... (chociaż tego się już podobno nie wlicza, ale u mnie to kolejne 400) a max. to 1000

Nam pediatra kazal dawac 3 kropelki przy kp a jak mala bedzie pic mleko z butli to powiedziala zeby dawac 2. Ehh nie wiem jaka tam jest dawka aa nie mam teraz ich pod reka zeby zobaczyc. Wiec napewno nie przedawkowalyscie ;)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Karolask, na fb pod women of Vienna się teraz zrobiło pełno podgrup i jedną jest vienna International babywearing group - to z tego ten piknik. Na pewno będą następne jeszcze

A jednym z pierwszych objawów przedawkowania d3 są wymioty, więc pewnie byś zauważyła, jakby do niego doszło;) ja daję codziennie 2 krople. Gdzieś czytałam, że w lecie można nie dawać w ogóle, ale to pewnie jak ktoś dziecko na słońce wystawia

Anienka nie strasz, bo ona mi czasem uleje po czasie, ale nie dużo no i to chyba raczej przez to, że się po jedzeniu odrazu na brzuch przewraca albo wpycha paluchy do buzi za głeboko. No i nie cały czas czy coś, ale teraz to już sama nie wiem...W sobotę lekarz to zażyczę sobie skierowanie na badanie wit.D [emoji14]

reklama
Hahaha Ania W.to Ty?? To kiedy na Schönbrunn idziemy bo coś nam nie wyszło ostatnio? Ania we czwartek jest spotkanie naszej polskiej grupy Chustomamy Wiedeń gdybyś chciała to wiesz :)

Do góry