reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Karolawien tylko nie miechowiecki bylam u niego 2 razy i tragedia. Zmienilam lekarza na austryjaka.
Mysle ze na pierwsza wizyte polak spoko ale jezeli chodzi o prowadzenie ciazy to lepiej do austryjaka ;)

Anitaka u nas zas mala tylko przy cycku, tylko ze nadal ulewa :/
Butle jej czasem daje na noc ale to tylko jak jest bardzo marudna i po mleku z butki az tak nie ulewa no ale coz juz niedlugo i beda powoli stale pokarmy.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Karolawien o Wiltosie też właśnie pomyślałam, ale on chyba też oblegany bo rzadko w Wiedniu jest. No i tylko prywatnie, ale KK coś tam zwraca :)

U nas pogoda ładna już 2gi dzień, ale jestem w PL hehe ciekawe jak długo słońce poświeci...

Ola, którą butle Mia polubiła??

Karolask w sumie teraz to juz z kazdej wypije ale najbardziej spasowal nam MAM. Dziewczyny juz tyle sie naczytalam na temat kk i przyjmowania roznych lekow glownie mi chodzi o tabletki przeciwbolowe ktore ostatnio codziennie przyjmuje. Myslicie ze to ma az taki zly wplyw na malenstwo?

Anienka no to gratulacje dla was :)
A jak mala przechodzi zabkowanie?

Super ze juz pierwszy zabek a ile ma miesiecy malenstwo??;) u nas 3,5 mies. Mala strasznie marudzi. Dostalysmy dentinox od pani doktor. Jak posmarujemy to jest chwilka spokoju.
My korzystamy z pogody ;) wczoraj bylismy nad jeziorem. Mala na samym koncu tak sie rozplakala jak bylismy cos zjesc ze wszyscy co tam siedzieli tylko na mnie patrzyli. Jakos dziwnie sie poczulam ale to w koncu dziecko ;)

U nas jest ostatnio straszny placz przy kapieli nie wiem czemu mala zawsze lubia sie kapac a od jakis 2 tygodni nasza kapiel trwa doslownie 2 minuty bo sie inaczej nie da taki wrzask :(

Już ponad 5 miesięcy. Znosi to całkiem nieźle - wyraźnie gorzej śpi, ale w sumie to nie mieliśmy pewności, czy to juz ząbkowanie, aż nie zobaczyliśmy tego zęba :)

Raczej wychodzę na zewnątrz, jak mi się Maja gdzieś w knajpie rozkrzyczy i ją uspokajam nie przy stole, bo dziecko to dziecko, ale też myślę, że kawa w spokoju to kawa w spokoju;) ah, no i nie cierpię tego Wzroku, pewnie wiecie, o czym mówię;)

Ola moja też tylko MAMa smoczek to samo :p Innych nie tknie :)
Pogoda w PL dopisuje...

Anitaka uważaj, żeby nie przedawkować... też kupiłam ten żel, bo Pani w aptece poleciła, bo szybko działa itd. Jeszcze nie użyłam, ale się okazuje, że tylko 2 tyg. można go stosować :/

Anienka gratulacje dla Maji z okazji ząbka :)

reklama
Tak, ja sobie też kupiłam żel na ząbkowanie w Polsce i mi pani w aptece powiedziała, żeby nie używać dłużej niż tydzień. No i tak go bardzo ostrożnie używam, bo mi się cały czas wydaje, że jeszcze nie jest tak źle. No ale w nocy jak widzę, że jest śpiąca, a ją boli, no to trochę smaruję. A te żele naprawdę dobrze działają, mój mąż używa na rosnące ósemki;)

Do góry