reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Karolawien tylko nie miechowiecki bylam u niego 2 razy i tragedia. Zmienilam lekarza na austryjaka.
Mysle ze na pierwsza wizyte polak spoko ale jezeli chodzi o prowadzenie ciazy to lepiej do austryjaka ;)

Anitaka u nas zas mala tylko przy cycku, tylko ze nadal ulewa :/
Butle jej czasem daje na noc ale to tylko jak jest bardzo marudna i po mleku z butki az tak nie ulewa no ale coz juz niedlugo i beda powoli stale pokarmy.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Karolawien o Wiltosie też właśnie pomyślałam, ale on chyba też oblegany bo rzadko w Wiedniu jest. No i tylko prywatnie, ale KK coś tam zwraca :)

U nas pogoda ładna już 2gi dzień, ale jestem w PL hehe ciekawe jak długo słońce poświeci...

Ola, którą butle Mia polubiła??

Karolask w sumie teraz to juz z kazdej wypije ale najbardziej spasowal nam MAM. Dziewczyny juz tyle sie naczytalam na temat kk i przyjmowania roznych lekow glownie mi chodzi o tabletki przeciwbolowe ktore ostatnio codziennie przyjmuje. Myslicie ze to ma az taki zly wplyw na malenstwo?

Anienka no to gratulacje dla was :)
A jak mala przechodzi zabkowanie?

Super ze juz pierwszy zabek a ile ma miesiecy malenstwo??;) u nas 3,5 mies. Mala strasznie marudzi. Dostalysmy dentinox od pani doktor. Jak posmarujemy to jest chwilka spokoju.
My korzystamy z pogody ;) wczoraj bylismy nad jeziorem. Mala na samym koncu tak sie rozplakala jak bylismy cos zjesc ze wszyscy co tam siedzieli tylko na mnie patrzyli. Jakos dziwnie sie poczulam ale to w koncu dziecko ;)

U nas jest ostatnio straszny placz przy kapieli nie wiem czemu mala zawsze lubia sie kapac a od jakis 2 tygodni nasza kapiel trwa doslownie 2 minuty bo sie inaczej nie da taki wrzask :(

Już ponad 5 miesięcy. Znosi to całkiem nieźle - wyraźnie gorzej śpi, ale w sumie to nie mieliśmy pewności, czy to juz ząbkowanie, aż nie zobaczyliśmy tego zęba :)

Raczej wychodzę na zewnątrz, jak mi się Maja gdzieś w knajpie rozkrzyczy i ją uspokajam nie przy stole, bo dziecko to dziecko, ale też myślę, że kawa w spokoju to kawa w spokoju;) ah, no i nie cierpię tego Wzroku, pewnie wiecie, o czym mówię;)

Ola moja też tylko MAMa smoczek to samo :p Innych nie tknie :)
Pogoda w PL dopisuje...

Anitaka uważaj, żeby nie przedawkować... też kupiłam ten żel, bo Pani w aptece poleciła, bo szybko działa itd. Jeszcze nie użyłam, ale się okazuje, że tylko 2 tyg. można go stosować :/

Anienka gratulacje dla Maji z okazji ząbka :)

reklama
Tak, ja sobie też kupiłam żel na ząbkowanie w Polsce i mi pani w aptece powiedziała, żeby nie używać dłużej niż tydzień. No i tak go bardzo ostrożnie używam, bo mi się cały czas wydaje, że jeszcze nie jest tak źle. No ale w nocy jak widzę, że jest śpiąca, a ją boli, no to trochę smaruję. A te żele naprawdę dobrze działają, mój mąż używa na rosnące ósemki;)

Do góry