reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Dasz rade z jezykiem. Jak pojdziesz do szpitala na pierwsza wizyte to popros o nr do polskiej poloznej. Nawet tej polki zapytaj bo ja niestety nie mam. ;) mnie przy porodzie wspieral narzeczony i bylo ok. ;)

Kulkaa polozna juz w 17 tygodniu mialam... ale tez chodze na darmowe spotkania do Hebammenzentrum w Wiedniu... szkoda ze w Linzu nie ma takich mozliwosci.
To moje pierwsze dziecko (synek) :-) Niestety koncowka jest meczaca :p bol bioder, ociezalosc, niewyspanie, do tego znow mi mdlosci przyszly... ale juz niedlugo... :-)

Napisane na SM-C115 w aplikacji Forum BabyBoom

Happy oj tak koncowka jest ciezka ja cierpialam pod koniec na bezsennosc wszystko mnie bolalo dluzylo mi sie i juz mialam mega dosc heh a teraz to czasem bym sie cofla w czasie i troche pospala z brzuszkiem[emoji14]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ojjj bardzo męcząca, ja chodziłam zła jak osa, jak mała nie chciała wychodzić. Ale trening bezsennych nocy się przydał :)

Trzęsienie było, mi co chwilę się staczał aspirator z komody i się zastanawiałam co jest kurde, ale mąż mnie oświecił :D a tak to chyba nie wyczuwalne to było w ogóle ;)

Kulka przy porodzie i tak nie skorzystasz z tych słówek :p nawet o nich nie pomyślisz hihi, jedyne to żebyś wiedziała kiedy każą przeć w razie znieczulenia gdybyś nie była do końca pewna. Ale to też raczej intuicyjnie ;)

Ja miałam z sobą nawet plan porodu :D którego nikt na oczy nie widział...

Aaa no i zgadzam się odnośnie nie czytania historii z porodów, bo tylko się niepotrzebnie nakręcisz. Bądź co bądź to każdy poród jest inny :)

Witam.
Jestem tu nowa i chciałabym zasięgnąć kilka informacji odnośnie ciąży. Mianowicie chodzi o to ze jestem w 6 tyg ciąży. Pracuje w Austrii na biało. I co w tej sytuacji mam zrobić chodzi mi o to do jakiego lekarza ginekologa polaka najlepiej pójść (ale nieprywatnie)? I czy wyniki badan robione w Polsce wystarczą dla tutejszego lekarza? Ponieważ zrobiłam wszystkie badania ktore wykonuje sie w pierwszym trymestrze ciąży dlatego że w Polsce prowadzi moją ciąże ginekolog. Również chciałabym się dowiedzieć jak to jest odnośnie pracy kiedy przedstawić papierek lub poinformowac pracodawcę o ciąży ? Zaznaczę że rodzić zamierzam w Polsce ponieważ planuje za kilka miesięcy zjazd na stałe. Czy w ogóle tutaj w Austrii wybierać się do lekarza ginekologa ? Podejrzewam ze papier od polskiego ginekologa z Polski może się nie nadawać dla tutejszego pracodawcy ?
Proszę o poradę co mam zrobić ponieważ nie mam zielonego pojęcia.

Witaj Kulka, powodzenia zycze i zdrówka!
Happy chodzi Ci o internetową aptekę tutaj? Czy w Pl? D&m to na reuman lepiej zaopatrzony niz na enkplatz jeśli o to chodzilo...
Konstantyna gratulacje Fasolki!!
Lekarzy polskich tutaj nie polecam bo niestety chodzilam do dwoch i nie oczarowali mnie ;-) ale w sumie jak prowadzisz ciążę w Pl i tam rzecYwiscie chcesz rodzic to tylko papierkowa sprawa wiec mozesz pojsc. Słyszałam ze za jakas tam opłatą wpisują badania z Pl jak ciężarna potrzebuje. Mysle ze potrzeba Ci papierek stąd dla pracodawcy, dzięki któremu muszą ułatwić Ci pracę jako ciężarnej, spełnić pare warunkow jakie musza Ci zapewnić.
Rozumie ze decyzja podjęta o porodzie w Pl juz na sto? Tutaj naprawde sa swietne szpitale i warunki w szpitalach wiec jesli tu pracujesz legalnie to zastanowilabym sie jeszcze bo i pieniążki przed i po ciąży będą sie należeć a jak wyjedziesz to nie mam pojęcia jak to będzie....
Pozdrawiam i dobrej nocki życzę!

reklama
Do góry