reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Kochana ja polecam naturalne minimum dla Bobaska a jak bedzie potrzebne cos wiecej to na pewno domówią Ci na geiselberg... mi juz nie raz domawiali :-)
Czytalas Sroke? Polecam jeszcze raz katarek do sciagania za pomocą odkurzacza...moj lubi do dzis choc czasem mial jakies bunty ale nigdy nie płakał dlugo ze go tym mecze...zwinnie i szybko i efektownie wyciągnięte co trzeba..

reklama
Dziewczyny ostatnio na wizycie jak z mala bylam pierwszy raz to musialam zaplacic i mowila pani ze z tym do krankenkassy i niby bedzie zwrot. Czy to moge zrobic teraz czy trzeba czekac a moze nie odzyskam pieniedzy. ??? Miala ktoras z was tak??

My tezmielismy wtedy karte. Tyle ze zaplacilismy 109€ i mi sie przypomnialo wlasnie. Mam taka kartke czyli jak z tym pojde to wszystko zwroca???

Hmm, Aniatka, a tego lekarza miałaś jako Wahlarzt? Jeśli tak, to możesz złożyć wniosek nawet online o zwrócenie kosztów, tu więcej informacji i tutaj. Ciekawa jestem, ile się czeka na zwrot, nigdy z tego nie korzystałam, bo chodziłam do lekarzy przyjmujących na kasę chorych

Hejka
Ja tez nie płaciłam nic za pierwszą wizyte bo jak sie Maly urodzil to przed wizytą poszlam do KK zeby wydali mi świstek ze jest ubezpieczony oj później spokojnie czekałam na ecard. Próbujcie starac sie o zwrot, powinni wrócić. Dobrego dnia

To dziwne trochę, ale skoro u lekarza powiedzieli, że zwrócą, to nie będzie problemu:) Ja przy pierwszej wizycie tylko dawałam 50euro kaucji za brak karty i dostałam z powrotem przy pierwszej wizycie, tak jak Ola.

reklama
Anitaka pytaj w KK, bo nie raz jest tak, że zwracają, ale ich ustawową stawkę :/

Anet gdzie tutaj kupie ten aspirator na odkurzacz?

Konstantyna witaj :) podobnie jak Anet proponuje ciąże prowadzić tutaj, to samo z porodem, jeśli tu pracujesz i masz zamiar zjechać do PL to warto zrobić to ten rok później, bo inaczej o KBG możesz zapomnieć, a 12.000 € piechotą nie chodzi...

Do góry