reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Anitaka mi mala kapali dzien przed tym jak wychodzilismy pokazali co i jak no i zeby mala kapac gora 3 razy w tygodniu.
Bubcia super sprawa z ta chusta chociaz ja jakos wole wozek :p
Aniag a poprzedni synek duzy sie urodzil? Bo 2 dziecko zazwyczaj rodzi sie troszke wieksze choc niekoniecznie.

reklama
Bubcia pieknie wygladasz zamotana. Ta grupa to na ebayu czy fb? Jakbys widziala jeszce kiedy taką okazje to ja jestem chetna bo kiedyś na drugie jak znalazl... oj marzyła mi sie ta chusta..
Fajnie ze Córcia lulana spala całą drogę, u nas tez na kazdym spacerku byl odlot, ale tak jakos od 4/5 miesiac juz rzadko bo ciekawość nowosci byla silniejsza..
Co chodzi o kapanie to u nas tez nie kąpali tylko tak jakos po przecierali a na "pokazie " jedno dziecie umyli - to tak w donau spital a i tez radzili nie kąpać codzień, ale ja akurat za tym byłam...

Ania ja tez mam hustawke nastrojow nie jestes sama. Ja licze na 2. chlopaka, choc mam przeczucie, ze bedzie coreczka. Co bedzie to i tak wezme, byle zdrowe!

Anet no moj cale 10,5 kg i 88 cm, nawet w centylach sie nie miesci... no ale okaz zdrowia, wiec dla mnie to najwazniejsze no i madralinski strasznie :happy2:

W SJK tez mi kazali kapac pod okiem piguly, ale bylam przerazona...

Ja tam na rzadne centyle nawet raz nie spojrzałam :-/ a moze powinnam.. moj pewnie spadnie jak zacznie sam latać bo narazie chodzi z pchaczem, krzeslem, nawet nocnik pcha hahah a za jedną rękę to juz biega :-)
Wazne Marynka ze zdrowy, masz racje i oby tak dalej :-)

ja tez nie patrze na centyle, ale moja lekarka juz tak. prowadzi mu wykresik i mi pokazuje z przerazeniem. wczesniej chodzilam co 3 miesiace na pomiar wagi i wzrost, teraz juz odpusilam. zdrowy, wesoly, nie bede szalec...

Dziewczyny a ta kontrola u gin po porodzie to tu obowiazek??? Bo bede w pl i nie wiem czy tu tez musze isc czy to gdzies bedzie udokumentowane bo wolalabym isc do pl niz do tego co chodzilam

Dokumenty wysyłają ze szpitala do tego co chodziłaś ale mozesz moim zdaniem isc sobie w Pl w tu kiedyś tam później choc z tego co mi wiadomo nie ma to znaczenia pieczatkowego tylko dla Twojej zdrowotności :-)

Do MKP takiej pieczątki nie wbijają, więc nie ma to żadnego wpływu na KBG, także myślę, że spokojnie możesz zrobić w Polsce :)

Bubcia pasuje Ci ta chusta :)
Anitaka obowiązku chyba nie ma, ale jak nie tu to tak jak pisze Anet dobrze by było iść w PL dla własnego bezpieczeństwa. No i zawsze możesz zmienić lekarza :)

reklama
Dzięki dziewczyny :)

Anet ja didymosa mojego na grupie na fb trafiłam, takiego farta miałam :p jakby ktoś znowu coś w dobrej cenie sprzedawał to dam znać :)

Dzisiaj przyszła chusta elastyczna i lepiej mi bo moja Zosia to takie maleństwo i w tym kangurku to jakby za mała a w elastyku ma nóżki razem i jakoś tak lepiej i Zosia pokochała nową chustę bo nie motam jej tylko wkładam w już zamotana no i najlepsze: nie trzeba dociagac czego nie lubię.

Do góry