reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Dziewczyny gdzie moge kupic taki kombinezon misia albo taka miekka kurteczke bo mam kombinezon ale malej w nim niewygodnie jest.

reklama
Anitaka ja ostatnio kupilam kombinezonik misia w tedim za cale 5euro a jest naprawde sliczny i dosc cieply bo w tym co ja mam to mala sie topi

Moja wlasnie tak samo. A jaki kolor tego kombinezonu bo musze wiedziec zeby tatus kupil bo z mala.nie pojade;)

A czy dostalyscie przy w szpitalu moze jakies potwierdzenie o urodzeniu dziecka??? Bo jak bylam w szpitalu to przyszla pani i pytala o.moje dane i cos mowila.ze od poniedzialku.mozemy isc do.standesamt ..... Ale nie rozumialam wszystkiego i nie wiem teraz czy to potrzebne jeszcze jest czy ze szpitala to zglaszaja. A druga sprawa jeszcze to mam do formy formularz o karenz przyniesc ale nie wiem jjak liczyc bo mala urodzila sie 9 lutego a chce wziac wariant 20+4

Anitaka szpital sam wysyła informację do Standesamt o urodzeniu się dziecka. Dlatego brali Twoje dane :)
Co do formularza to nie wiem na 100%, bo nam wszystko wypełniała księgowa, ale zaznaczasz po prostu który wariant wybierasz. Jeśli pobierasz Wochengeld, to zaczniesz dostawać po Wochengeld, a jeśli nie pobierałaś to od urodzenia dziecka, jednak w obydwu przypadkach do 20. miesiąca życia dziecka.

Anitaka ja kupilam bialy bo innego nie bylo ;) A u nas calkiem spoko jemy i spimy chociaz z tym spaniem to roznie bywa ale ogolnie mala jest grzeczna.

Anitaka! Śliczności maleńkie masz :)
Moja już prawie nie sypia w dzień. Jak prześpi 3h w sumie to już dużo :D Ale za to w nocy już ładniej sypia.
Ola i Bubcia wasze maleństwa też chcemy zobaczyć :)

Dziekuje ❤❤ czy wie ktoras z was jak to jest jesli.nie jestesmy malzenstwem jeszczee to czy musimy isc razem zeby dostac geburtskunde czy moze isc ojciec dziecka??? Bo juz sama nie wiem ;)

reklama
Anitaka razem musicie isc.
No moja ostatnio jak sie obudzi rano to przez 5- 6h nie ma mowy o spaniu. Wlasnie zamierzam jej z polski mate edukacyjna zamowic zeby lezala i sie na cos patrzyla zeby nie marudzila.
Karolaak a wy juz mialyscie pierwsze szczepienie?

Do góry