reklama
A czy dostalyscie przy w szpitalu moze jakies potwierdzenie o urodzeniu dziecka??? Bo jak bylam w szpitalu to przyszla pani i pytala o.moje dane i cos mowila.ze od poniedzialku.mozemy isc do.standesamt ..... Ale nie rozumialam wszystkiego i nie wiem teraz czy to potrzebne jeszcze jest czy ze szpitala to zglaszaja. A druga sprawa jeszcze to mam do formy formularz o karenz przyniesc ale nie wiem jjak liczyc bo mala urodzila sie 9 lutego a chce wziac wariant 20+4
Anitaka szpital sam wysyła informację do Standesamt o urodzeniu się dziecka. Dlatego brali Twoje dane 
Co do formularza to nie wiem na 100%, bo nam wszystko wypełniała księgowa, ale zaznaczasz po prostu który wariant wybierasz. Jeśli pobierasz Wochengeld, to zaczniesz dostawać po Wochengeld, a jeśli nie pobierałaś to od urodzenia dziecka, jednak w obydwu przypadkach do 20. miesiąca życia dziecka.
Co do formularza to nie wiem na 100%, bo nam wszystko wypełniała księgowa, ale zaznaczasz po prostu który wariant wybierasz. Jeśli pobierasz Wochengeld, to zaczniesz dostawać po Wochengeld, a jeśli nie pobierałaś to od urodzenia dziecka, jednak w obydwu przypadkach do 20. miesiąca życia dziecka.
karolask87
Moderatorka
Anitaka! Śliczności maleńkie masz
♡
Moja już prawie nie sypia w dzień. Jak prześpi 3h w sumie to już dużo
Ale za to w nocy już ładniej sypia.
Ola i Bubcia wasze maleństwa też chcemy zobaczyć
Moja już prawie nie sypia w dzień. Jak prześpi 3h w sumie to już dużo
Ola i Bubcia wasze maleństwa też chcemy zobaczyć
reklama
ola13650
Fanka BB :)
Anitaka razem musicie isc.
No moja ostatnio jak sie obudzi rano to przez 5- 6h nie ma mowy o spaniu. Wlasnie zamierzam jej z polski mate edukacyjna zamowic zeby lezala i sie na cos patrzyla zeby nie marudzila.
Karolaak a wy juz mialyscie pierwsze szczepienie?
No moja ostatnio jak sie obudzi rano to przez 5- 6h nie ma mowy o spaniu. Wlasnie zamierzam jej z polski mate edukacyjna zamowic zeby lezala i sie na cos patrzyla zeby nie marudzila.
Karolaak a wy juz mialyscie pierwsze szczepienie?