reklama
marti_w
Fanka BB :)
A jak wcześnie urodziłas? Jak nie ma wady to po co do fizjoterapeuty?!
marti_w
Aha to jak każą to trzeba wziąć
Może pediatry sie zapytaj,niech Ci kogoś poleci.Ja urodziłam w 35 ale miałam zalecane badanie oczu małej.
Może pediatry sie zapytaj,niech Ci kogoś poleci.Ja urodziłam w 35 ale miałam zalecane badanie oczu małej.
vici
mama Victor´a & Raphael`a
mala90 mama wczesniaka na pewno jest Asiunia_D napisz najwyzej do niej na priwa bo ona zapracowana kobieta i nie zaglada tu czesto.Na pewno w miare mozliwosci odowie na twoje pytania.A przy wczesniakach moze byc jakas "wada" ukryta wiec polecam nawet jak nie ma widocznych wskazan.
Czesc dziewczyny jestem tutaj dopiero od dzisiaj znalazlam te strone poniewaz chcialam sie dowiedziec na temat Mutter Kind Pass i wszystkiego co potrzebne tutaj w Wiedniu w czasie ciazy. Postow tutaj bardzo duzo wiec juz po kilku strona zrezygnowalam z szukania informacji ) Mieszkam w Wiedniu od roku wiec i z jezykiem nie jestem na perfekt. Pierwsze badania robilam w Polsce ale z tego co slyszalam do ksiazeczki potrzebuje badania i pieczatki od ginekologa z Wiednia. To moja pierwsza ciaza (upragniona) ale sie troszke stresuje ze jeszcze nic nie jest zalatwione. Prosze pomozcie. Z gory dziekuje :-)
Mokito
Witaj AngelikaM. Tez mialam pierwsze badania w PL. Na pierwszej wizycie u ginekologa w Austrii dostaje sie MuKiPass. I teraz wiem ze czesc dziewczyn mialo uzupelniana ksiazeczke, mi z kolei lekarz nie wypelnil i nosilam po prostu kopie badan z PL przypietych do ksiazeczki i to wystarczylo. Moze niech wypowiedza sie Mamy z Wiednia jak to jest
reklama
Mokito
Nie, nie bylo problemow ani ze strony kasy chorych ani lekarzy, czy szpitala w dniu porodu. Z tymze jesli zrobisz tak jak ja to musisz sie przygotowac na pytania np. w moim przypadku pytano mnie przed samym porodem czy bylam szczepiona bodajze na rozyczke - personel med sam sobie tego nie przeczyta.. wiec pewnie jest to troszke ryzykowne.