reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Jest tu jakas mama wczesniaczka?; ) dawno sie nie udzielalam bo od 4mies. Jestem aktywna mama I brak mi czasu...;) pozdrawiam

reklama
mala90 mama wczesniaka na pewno jest Asiunia_D napisz najwyzej do niej na priwa bo ona zapracowana kobieta i nie zaglada tu czesto.Na pewno w miare mozliwosci odowie na twoje pytania.A przy wczesniakach moze byc jakas "wada" ukryta wiec polecam nawet jak nie ma widocznych wskazan.

Czesc dziewczyny jestem tutaj dopiero od dzisiaj :) znalazlam te strone poniewaz chcialam sie dowiedziec na temat Mutter Kind Pass i wszystkiego co potrzebne tutaj w Wiedniu w czasie ciazy. Postow tutaj bardzo duzo wiec juz po kilku strona zrezygnowalam z szukania informacji :)) Mieszkam w Wiedniu od roku wiec i z jezykiem nie jestem na perfekt. Pierwsze badania robilam w Polsce ale z tego co slyszalam do ksiazeczki potrzebuje badania i pieczatki od ginekologa z Wiednia. To moja pierwsza ciaza (upragniona) ale sie troszke stresuje ze jeszcze nic nie jest zalatwione. Prosze pomozcie. Z gory dziekuje :-)

Witaj AngelikaM. Tez mialam pierwsze badania w PL. Na pierwszej wizycie u ginekologa w Austrii dostaje sie MuKiPass. I teraz wiem ze czesc dziewczyn mialo uzupelniana ksiazeczke, mi z kolei lekarz nie wypelnil i nosilam po prostu kopie badan z PL przypietych do ksiazeczki i to wystarczylo. Moze niech wypowiedza sie Mamy z Wiednia jak to jest :)

reklama
Nie, nie bylo problemow ani ze strony kasy chorych ani lekarzy, czy szpitala w dniu porodu. Z tymze jesli zrobisz tak jak ja to musisz sie przygotowac na pytania np. w moim przypadku pytano mnie przed samym porodem czy bylam szczepiona bodajze na rozyczke - personel med sam sobie tego nie przeczyta.. wiec pewnie jest to troszke ryzykowne.

Do góry