reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Również używam La Roche-Posay 50+, jest bardzo wydajny :-) Polecam kupić w PL, jeśli ktoś może, 300ml kosztuje prawie tyle samo co 100ml w austriackiej aptece :dry:
Ale fajny ten aquapark! Kurczę marzy mi się gdzieś pojechać, chociaż przy takim upale, to z domu tyłka się nie chce ruszać. Obecnie jest 32 stopnie w cieniu:szok: W domu ledwie da się już oddychać, młodzian w pieluchomajtach lata i pot się z niego leje:szok:

reklama
Hej dziewczyny, wlasnie wracamy. Bylo super, nasza Kinga najchetniej caly czas to by w Baby-Bay sie pluskala. Naprawde poczulismy juz lato, w czasie drzemki na lezaku... Takze polecam ten swiat piratow Aquaplulco jak i Tropicane - te obiekty sa zaraz kolo siebie. W Tropicanie bylismy pol roku temu, wtedy Kinia nie byla jeszcze taka mobilna i hipnotyzowaly ja ryby "z ktorymi" plywa sie w takiej grocie. A z innej beczki, robilismy po drodze zaopatrzenie w Spar i po raz pierwszy spotkalam sie w tej sieci z flipsami. Na opakowaniu jest napisane "teraz rowniez w Austrii" a pochodza z Rumunii i nazywaja sie Gusto. Jak dla mnie flipsy to smak dziecinstwa ;D

Cześć dziewczyny. Dawno nie pisałam, dużo się u nas działo i nie bardzo miałam głowy do forum. Po wyjściu ze szpitala, co tydz mam wizyty w szpitalu i już tam do końca będę prowadziła ciążę. A to już nie długo najdłużej 3 tygodnie, ale spodziewam się że wcześniej. Może w poniedziałek w końcu ustalą mi termin cesarki. Mój synek jest ciągle maleńki, no ale poza tym wszystko u nas dobrze.

Czesc Dziewczyny :) to znowu ja ;-)
Mialyscie racje, nie bylo po co sie tak zamartwiac! :) :) :) W srode widzialam jak bije serduszko maluszkowi! :))
Najpiekniejszy widok na swiecie !! :))

Chcialam sie Was doradzic odnosnie witamin dla Ciezarnych, oboje doktorow (najpierw nieszczesny Miechowiecki, a potem Dr Dinhof) przepisalo mi "Femibion" , raz dziennie.
Ale mam pewne watpliwosci co do takich sztucznych w sumie witamin... W dodatku moja Mama nagadala mi ze po kwasie foliowym ktory jest toksyczny w takiej postaci, rodzilo sie wiele chorych , niedorozwinietych dzieci, ze byla nawet taka afera w Polsce, no i teraz sama nie wiem, ZAZYWAC CZY NIE ZAZYWAC??
CZy Wy zazywalyscie czy tez nie? :)

Z gory dzieki! :)

k-a-l-a no widzisz, gratuluje :-) ja jadlam witaminy od 1. dnia maluszka - kwas foliowy a pozniej Femibion 1 i 2 do konca ciazy, nawet teraz jem suplementy dla kobiet karmiacych. najwazniejsze jest ruch i zbilansowana dieta, o ruch przy Maluchu nie jest ciezko, wiadomo jeszcze trzeba ogarnac dom, co do diety to bywaja dni, ze nie mam czasu na kucharzenie i siegam niestety po "byle co" i wtedy mam poczucie, ze jakas tam porcje mineralow i witamin dostarczylam juz tabletka, choc wiem, ze przyswajalnosc ich jest marna, no ale to zawsze cos...

Kala ja lykalam kwas foliowy przed ciaza i w pierwszych tygodniach.Potem witaminki, a teraz w okresie karmienia nic.
Dziewczyny mam pytanko.Znacie miejsce godne polecenia miedzy St.Pölten i Graz?Chcemy spotkac sie ze znajomymi w polowie drogi i nie wiem w sumie nawet gdzie szukac

mb nie wiem ktora droga beziecie jechac ale Maiariazell to odpowiednik naszej Czestochowy a kolo kosciola tez jest wyciag a na gorze fajny park pod dzieciaki (z wozkiem tez nie ma probemow bo to nie krzeselka a gondola) chyba,ze pojedziecie przez Wiener Neustadt to wtedy nie mam pojecia.Swoja droga to kiedy? bo bedziesz w miare moich okoicach :-)

reklama
hej dziewczyny dawno nie pisalam, mam takie pytanie, w marcu bylam z synkiem w szpitalu z powodu jego choroby 6 dni, podobno placi sie za pobyt w szpitalu tylko ze mieli mi wyslac rachunek i do dzisiaj go nie ma, nie wiem co mam robic czy oni zapomnieli czy moze ja cos przeoczylam, przeciez przyszloby jakies ponaglenie ze szpitala a tu nic, jak myslicie co zrobic w takiej sytuacji ?

Do góry