reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

AngelikaM ja prawie do 25 tygodnia miałam prowadzona ciążę w Polsce potem jak tu przyjechałam to moja nowa pani gin przepisał mi wszystkie badania z karty ciąży do muter kind pass oznaczenia badań w większości są po łacinie i lekarka nie miała problemu z odczytaniem czego nie wiedziała to je moja tłumaczka powiedziała ja nie umiem wogole niemieckiego a urodziłam tu i nie było problemu chodź do lekarza zawsze chodziłam z kuzynka mojego męża. Nie chciałam iść do polskiego gin tutaj bo zbyt dobrych opinii nie mają. A jeszcze co do badań ja np nie miałam w Polsce badania na rozyczke to mnie tu skierowali na nie :-) a jeśli chodzi o szpital polecam wilheminenspital prawie 18 polskich położnych zawsze na jakąś się trafi przy porodzie:-)

reklama
Dziewczyny potrzebuje dla małej jakiś fajny krem z wysokim filtrem dla małej lato idzie słońce opala:-) a my dużo.czasu nad dunajem spędzamy :-)

Witam mam pytanie czy dziecko po urodzeniu trzeba meldować w gminie,załatwiać tam jakieś papiery? I jakie dokumenty są potrzebne do wyrobienia Anmeldebescheinigung???

gabi ja mam dla Raphaela nivea sensitiv 50+ w dm kupilam i jestem zadowolona
szyszunia jasne,ze trzeba meldowac no chyba,ze w szpitalu wam meldowali.Do anmelde potrzejsz meldunek,paszport,e-card,akt urodzenia i zdiecie
U nas cieplo az w domu siedziec sie nie chce czy u was tak samo :confused: bo ostatnio cisza tu jest i wpadacie tylko powypytywac hehehehe

Vici, tak u nas tez jest bardzo ciepło. Rzeczywiście ostatnio cisza panuje na forum. ja niestety ostatnio nie mam czasu, ciągle chodze od lekarza do lekarza jak nie z sobą to z Zuza...poza tym chodzę tez na kurs wiec muszę sie uczyc:(, troche roboty w domu, obiad, spacer, plac zabaw i dzien umyka..:( sama wiesz jak to jest

U nas jest podobny plan dnia i rowniez letnia pogoda ;) jutro wybieramy sie do Bad Schallerbach do Piratenwelt - park wodny. Teraz w maju maja akcje -50% ale nie wiem po co to w sumie pisze bo chyba nie ma tu mam z Gornej Austrii?

reklama
mokito fajne te piratenwelt musze sobie zapamietac.W km mam tyle samo co do Wiednia i widze ciekawy hotel tez maja :tak: moze kiedys sie wybierzemy dla odmiany.
U nas dzis zas sie ladna pogoda zapowiada ,popoludniu mam termin w banku a potem mam zamiar dalej kozystac z pogody :-)

Do góry