reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

mamami1, nasz jest od 9-18 kg. Nie wiem czy ten sam model jest w innym przedziale wagowym, podejrzewam ze nie. Zuza nie długo będzie mieć 17 miesięcy i waży 11 kg. Tak jak pisałam wczesniej, ja czytalam o tym i tez sprzedawca nam doradzał, że lepiej kupic ten 9-18 kg, te modele 9-36, które on miał akurat w sklepie, były takie wielkie, Zuza sie w nich gubiła. Dziecko ma być stabilnie utrzymane w takim foteliku.
Musicie przymierzyć kilka fotelików i dobierzecie odpowiedni do dziecka:)

reklama
Hej dziewczyny :) to znowu ja :p
Czy widziałyście gdzieś we Wiedniu bez kofeinową kawę ROZPUSZCZALNĄ ? Kupiłam już sypaną ale nie przepadam za taką... :no: wole tą tak zwaną instant :tak:

mamami my mamy Römer Duo Plus ze zintegrowanym Isofixem; plusem tego jest, ze nie musimy bawic sie za kazdym razem z pasami i fotelik jest bardzo stabilnie przymocowany do siedzenia. Swoja droga myslalam, ze Kilian jest takim tluscioszkiem bo teraz ma 13 kg...

kala moze podejdzie Ci bezkofeinowa Kaffe Hag; wczoraj widzialam rozpuszczalna w Eurospar.

Kapelutek serdecznie gratuluje! A jak nazywa sie malenstwo???

Ola8806 u nas z gołymi nogami zaczęło się jak elizka kolki miała kopanie nóżkami przynosiło jej ulge teraz to nawet śpi z gołymi nogami:-) pajacyki juz poszły w odstawke bo nie chce w nich spać teraz śpi w przy duzawych piżamach:p bo muszą być stopy przynajmniej gołe;-)
Dziewczyny ja się coraz częściej zastanawiam nad drugą dzidzia... Jaka jest według was najlepsza różnica wieku między dziećmi? Ja myślę że jak wyjść z pieluch i nie przespanych nocy to raz a porządnie :p

Recaro Young Sport jest do 36 kg i własnie nie jest wielki, bo ma wkładkę dla maluchów, moje koleżanki już woziły w nim swoje dzieci jak jeszcze roczku nie miały i wcale się w tych fotelikach nie gubiły :)
ImageUploadedByForum BabyBoom1399979882.509170.jpg

Gabi ja bym chciała max 3-4 lata różnicy. A marzy mi się zacząć starania jak Filip dwa latka skończy. Co do różnicy wieku to różnie to bywa. Znam rodzeństwa z małą różnicą wieku i totalnie się nie dogadują, a te z większą różnicą mają super kontakt i odwrotnie. Ja też jestem tego zdania co Ty, odchować dwójkę i mieć spokój :) Myślę, że jak jedno dziecko ma 2-3 latka, to wtedy jakoś mi się widzi mieć drugie maleństwo, wcześniej chyba bym się bała, że nie podołam, nie mam tu nikogo do pomocy.

Marti nadal masz suwaczek do porodu dzidziusia. Teraz weszłam na komputerze to widzę, bo normalnie też tylko z aplikacji na telefonie piszę

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1399979882.509170.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1399979882.509170.jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
My mamy Romer King TS, rozkłada się całkiem przyzwoicie, jest wykonany z bardzo dobrego materiału, można go prać i prać, wciąz wygląda jak nowy. Jednak przy następnym dziecku kupimy BeSafe, to chyba jedyny dostępny fotelik montowany tyłem do kierunku jazdy, najbezpieczniejszy przy zderzeniach (a, że mieliśmy małą stłuczkę z jeleniem, na szczęście bez małego, trochę się wystrachałam).
Ogólnie nosidełko jest najbezpieczniejszym fotelikiem, dziecko może w nim jeździć i ponad rok.

Gratulację dla Kapelutek! :-)

Gabi, nasza Kinga ma 14 miesiecy, a o rodzenstwo staramy sie juz 4. cykl... Mam nadzieje, ze w koncu sie uda. Mozecie trzymac kciuki!

Co do fotelika to jeszcze uzywamy nosidelka, chcemy teraz kupic fotelik firmy cybex, model Juno 2-fix. Decydujemy sie na ten konkretny bo najlepiej wypada w rankingach ömtc. Ponoc na poczatku moze byc dla dziecka troche niewygodny, ale to kwestia przyzwyczajenia (zamiast pasow ma taka "polke")

Vixen ja też właśnie nie mam tu nikogo i mogę na sprostać wyzwaniu... A u mnie jest jeszcze jedna sprawa cukrzyca ciążowa naprawdę jak sobie myślę że mam znowu przechodzić przez to samo co w pierwszej ciąży to mi się odechciewa... I jeszcze te wszystkie badania załatwiania i wszędzie bym musiała mała ciągnąć... Czytałam trochę i musze pierwsze badania po robić przejść na dietę cukrzycowa może uda sie zmniejszyc ryzyko cukrzycy potem zacznę myśleć:-)
Mokito to trzymam kciuki:-) a tobie ma kto tutaj pomoc czy jesteś sama z mężem?

Mokito trzymam kciuki żeby się udało :)

Gabi ja ciążę na szczęście miałam książką, więc na razie nie mam urazu, ale nie jest powiedziane, że druga też taka będzie. U Ciebie z tą cukrzycą to pewne, że w kolejnych ciążach też wystąpi? Filip od września idzie do żłobka na kilka godz, więc nie musiałabym go wszędzie ciągać, także myślę, że też troszeczkę łatwiej by było, tylko jak męża przekonać do drugiego dzidziusia? :( Póki co jest kategorycznie na nie...

reklama
Vixen no nigdzie nie pisze ze może znowu wystąpić cukrzyca ale jest większe prawdopodobieństwo... :-( mężowi powiedz ze dla tatusia najlepsza jest córka synek zawsze jest maminy a córka tatusiowa. Będzie mu się na szyi wieszala zawsze to będzie miał inaczej niż z synem mój mąż sobie tak tłumaczy to ze ma córkę...:p

Do góry