reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Schumcia ja szukałam z mężem mieszkania chcieliśmy tanie no ale niestety takich tu chyba nie ma ja za jeden pokój płacimy 500 z opłatami wychodzi trochę ponad 600 ale mieszkanie mam nowe. Te tańsze to ruiny toaletą na klatce.

reklama
Immobilien: Haus, Wohnung, Privatimmobilien, Gewerbeimmobilien - willhaben.at
Bazar.at - Kleinanzeigen & Inserate | Gratis inserieren auf bazar.at

Głównie na tych stronach szukałam. Jest tak jak pisze Gabi, ciężko znaleźć mieszkanie w miarę rozsądnej cenie, jednak nie jest to niemożliwe :) My za dwa pokoje płacimy ok 500€, fakt, że mieszkanie nie jest nowe, bo mieszkamy w kamienicy, ale odremontowane, są nowe okna, toaleta normalnie w środku, osobno łazienka a nie prysznic w kuchni (zdarzają się i takie mieszkania). Oczywiście musicie się też liczyć, że za wynajmowane na początku trzeba zapłacić kaucję (z reguły 3x czynsz) i prowizję (2x czynsz)

Kapelutek, ja również gratuleuję i życzę dużo zdrówka dla Was:)
Mamami1, My mamy dla Zuzi fotelik Romer King Plus -9-18 kg. Dużo czytałam o fotelikach, wiele osób ten polecało. Nie wiem gdzie chcesz kupować fotelik, my kupowalismy w Polsce. Powiem tak te tańsze są w mojej ocenie bardziej wygodne i lepiej się układają do pozycji pół leżącej. Ale tam gdzie mieszkamy, tylko w jednym sklepie sprzedają te najtańsze, nieznanych firm, bo uwazają że bez testów nie sa one zbyt bezpieczne i sklepy nie chcą poniosić póżniej odpowiedzialności. W naszym foteliku denerwuja mnie szelki, bo te opaski ochronne są bardzo sztywne i chyba nie da sie ich wogole sciągnąc, nie odchyla sie nie wiadomo jak do tyłu, ale to jest tez kwestia siedzen, w kazdym samochodzie sa troche inaczej ulożone. Ogólnie jest ok. Mam nadzieje ze Zuzi jest w nim wygodnie:)

Dodam jeszcze, ze w tym sklepie co kupowalismy, nie było tanszych fotelików, za ten płacilismy 650 zł, akurat promocja była. Inne juz wogole byly kosmicznie drogie po 850 - 2200 zł. Rozmawiałam długo ze sprzedawca na temat fotelików, byłam nawet dobrze przygotowana bo czytałam wczesniej o tym wiele artykułów, oglądałam wiele filmików z wypadków. Sprzedawca tez byl kumaty i widac było ze ma dużą wiedze na ten temat, co rzadko sie zdarza, bynajmniej w moich okolicach. Nie wiem juz sama czy w tym wypadku płaci się tylko za nazwe firmy, a w rzeczywistosci te wszystkie foteliki sa takie same. W kazdym razie ten sprzedawca nam powiedzial, ze jak bedzie powazny wypadek, to chocby fotelik kosztowal 10 tys to nic to nie zmieni. One tylko zabezpieczają, ale nie są w stanie uchronić.

Ja mam fotelik firmy romer przez o umlalt nie mam niemieckiej klawiatury:p. Ten fotelik dostałam ale moja Elizka jeszcze w nim.nie jechała bo jest za mała do niego zobaczymy jak się spisze w czerwcu jak pojedziemy do polski:-) a jak narazie to jeździ w nosidełku mutsy takim do wózka i samochodu jestem zadowolona z niego bo się rozkłada całkiem na płasko i mala może sobie wygodnie spać:-) a co do podróży to jak nie jedzie z gołymi nogami to ani 5 minut nie wytrzyma w samochodzie:-) 2 tygodnie temu jak wracaliśmy z polski to tylko zastanawialiśmy się kiedy zacznie marudzić ale na szczęście nie zaczęła;-) a wasze szkraby jak znoszą dłuższe podróże?

my mamy taki fotelik, nie wiem jeszcze czy polecam :) Pallas-fix | CYBEX Polska teraz dopiero zmienilismy, pierwsza podroz w nim do Polski juz w piatek, poki co bujal sie w nim po okolicach, calkiem byl zaciekawiony ta "puleczka", a i zmiana kierunku patrzenia, tez sie spodobala, szczegolnie, ze tata na niego mruga z lusterka i sie chichraja chlopaki :rofl2:

Kapelutku 15 dni to brzmi dumnie, za rok bedzie CI ciezko wspomniec co to byly za meczarnie, ciesze sie, ze podzielasz opinie o St. JKH, ja sie tez tylko tam wybieram z drugim. Operowal Cie moze dr Halasz? No juz zmykaj i ciesz sie Malenstwem ile mozesz, rosna te dzieciaki strasznie szybko :-)

Hej,dawno mnie tu nie było.Wczasowalam się w Polsce ponad miesiąc.Gratulacje dla wszystkich nowych mam;)
Tez jestem na etapie.szukania fotelika i chyba zdecyduje się na recaro.Mój mąż mówi ze ta firma robi fotele do sportowych aut i poleca.Zależy mi też na takim na dłużej,żeby za chwile nie zmieniać.
Moja niunia za tydzień kończy 4miechy,nie dowiary!

Ola8806 widze ze duzo osób poleca ten fotelik Romera a czy jest taki tylko od9-36kg? bo moj mały to duzy chłop ma 9 mies i wazy juz11kg :-Di nie chce znowu za kilka mies wymieniac na wiekszy..bo ceny nie małe z tego co piszecie..
Gabi89- No nie złe ma Elizkaupodobanie na te gołe stópki :-D dobrze ze sie juz lato zbliża.U nas z małym nie ma wiekszego problemu z jazdą ale to chyba dla tego ze my czesto z nim jezdzimy,i po prostu chyba jest przyzwyczajony,bawi sie ładnie,i lubi w drodze przegryzac chrupki kukurydziane wiec zawsze sie w nie zaopatruje.Wiadomo ze czasem jest juz zmęczony droga i siedzeniem w tym foteliku i trochę marudzi ale jest to do wytrzymania:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry