reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Schumcia ja szukałam z mężem mieszkania chcieliśmy tanie no ale niestety takich tu chyba nie ma ja za jeden pokój płacimy 500 z opłatami wychodzi trochę ponad 600 ale mieszkanie mam nowe. Te tańsze to ruiny toaletą na klatce.

reklama
Immobilien: Haus, Wohnung, Privatimmobilien, Gewerbeimmobilien - willhaben.at
Bazar.at - Kleinanzeigen & Inserate | Gratis inserieren auf bazar.at

Głównie na tych stronach szukałam. Jest tak jak pisze Gabi, ciężko znaleźć mieszkanie w miarę rozsądnej cenie, jednak nie jest to niemożliwe :) My za dwa pokoje płacimy ok 500€, fakt, że mieszkanie nie jest nowe, bo mieszkamy w kamienicy, ale odremontowane, są nowe okna, toaleta normalnie w środku, osobno łazienka a nie prysznic w kuchni (zdarzają się i takie mieszkania). Oczywiście musicie się też liczyć, że za wynajmowane na początku trzeba zapłacić kaucję (z reguły 3x czynsz) i prowizję (2x czynsz)

Kapelutek, ja również gratuleuję i życzę dużo zdrówka dla Was:)
Mamami1, My mamy dla Zuzi fotelik Romer King Plus -9-18 kg. Dużo czytałam o fotelikach, wiele osób ten polecało. Nie wiem gdzie chcesz kupować fotelik, my kupowalismy w Polsce. Powiem tak te tańsze są w mojej ocenie bardziej wygodne i lepiej się układają do pozycji pół leżącej. Ale tam gdzie mieszkamy, tylko w jednym sklepie sprzedają te najtańsze, nieznanych firm, bo uwazają że bez testów nie sa one zbyt bezpieczne i sklepy nie chcą poniosić póżniej odpowiedzialności. W naszym foteliku denerwuja mnie szelki, bo te opaski ochronne są bardzo sztywne i chyba nie da sie ich wogole sciągnąc, nie odchyla sie nie wiadomo jak do tyłu, ale to jest tez kwestia siedzen, w kazdym samochodzie sa troche inaczej ulożone. Ogólnie jest ok. Mam nadzieje ze Zuzi jest w nim wygodnie:)

Dodam jeszcze, ze w tym sklepie co kupowalismy, nie było tanszych fotelików, za ten płacilismy 650 zł, akurat promocja była. Inne juz wogole byly kosmicznie drogie po 850 - 2200 zł. Rozmawiałam długo ze sprzedawca na temat fotelików, byłam nawet dobrze przygotowana bo czytałam wczesniej o tym wiele artykułów, oglądałam wiele filmików z wypadków. Sprzedawca tez byl kumaty i widac było ze ma dużą wiedze na ten temat, co rzadko sie zdarza, bynajmniej w moich okolicach. Nie wiem juz sama czy w tym wypadku płaci się tylko za nazwe firmy, a w rzeczywistosci te wszystkie foteliki sa takie same. W kazdym razie ten sprzedawca nam powiedzial, ze jak bedzie powazny wypadek, to chocby fotelik kosztowal 10 tys to nic to nie zmieni. One tylko zabezpieczają, ale nie są w stanie uchronić.

Ja mam fotelik firmy romer przez o umlalt nie mam niemieckiej klawiatury:p. Ten fotelik dostałam ale moja Elizka jeszcze w nim.nie jechała bo jest za mała do niego zobaczymy jak się spisze w czerwcu jak pojedziemy do polski:-) a jak narazie to jeździ w nosidełku mutsy takim do wózka i samochodu jestem zadowolona z niego bo się rozkłada całkiem na płasko i mala może sobie wygodnie spać:-) a co do podróży to jak nie jedzie z gołymi nogami to ani 5 minut nie wytrzyma w samochodzie:-) 2 tygodnie temu jak wracaliśmy z polski to tylko zastanawialiśmy się kiedy zacznie marudzić ale na szczęście nie zaczęła;-) a wasze szkraby jak znoszą dłuższe podróże?

my mamy taki fotelik, nie wiem jeszcze czy polecam :) Pallas-fix | CYBEX Polska teraz dopiero zmienilismy, pierwsza podroz w nim do Polski juz w piatek, poki co bujal sie w nim po okolicach, calkiem byl zaciekawiony ta "puleczka", a i zmiana kierunku patrzenia, tez sie spodobala, szczegolnie, ze tata na niego mruga z lusterka i sie chichraja chlopaki :rofl2:

Kapelutku 15 dni to brzmi dumnie, za rok bedzie CI ciezko wspomniec co to byly za meczarnie, ciesze sie, ze podzielasz opinie o St. JKH, ja sie tez tylko tam wybieram z drugim. Operowal Cie moze dr Halasz? No juz zmykaj i ciesz sie Malenstwem ile mozesz, rosna te dzieciaki strasznie szybko :-)

Hej,dawno mnie tu nie było.Wczasowalam się w Polsce ponad miesiąc.Gratulacje dla wszystkich nowych mam;)
Tez jestem na etapie.szukania fotelika i chyba zdecyduje się na recaro.Mój mąż mówi ze ta firma robi fotele do sportowych aut i poleca.Zależy mi też na takim na dłużej,żeby za chwile nie zmieniać.
Moja niunia za tydzień kończy 4miechy,nie dowiary!

Ola8806 widze ze duzo osób poleca ten fotelik Romera a czy jest taki tylko od9-36kg? bo moj mały to duzy chłop ma 9 mies i wazy juz11kg :-Di nie chce znowu za kilka mies wymieniac na wiekszy..bo ceny nie małe z tego co piszecie..
Gabi89- No nie złe ma Elizkaupodobanie na te gołe stópki :-D dobrze ze sie juz lato zbliża.U nas z małym nie ma wiekszego problemu z jazdą ale to chyba dla tego ze my czesto z nim jezdzimy,i po prostu chyba jest przyzwyczajony,bawi sie ładnie,i lubi w drodze przegryzac chrupki kukurydziane wiec zawsze sie w nie zaopatruje.Wiadomo ze czasem jest juz zmęczony droga i siedzeniem w tym foteliku i trochę marudzi ale jest to do wytrzymania:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry