reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Ela masakra, dobrze, że tam pojechałaś :/ Na szczęście mam zawsze wszystko skopiowane w domu, zresztą z reguły gdzie się da to nie zostawiam oryginału tylko kopię właśnie. Miejmy nadzieję, że w finanzamt dostaniesz na miejscu ten papier i jak dowieziesz to już wszystko się wyjaśni. Bez sensu, że nie wysłali Ci żadnego pisma, że czegoś im brakowało

reklama
Moich przygod z urzedami cd. Pojechalam dzis do Finanzamtu po ten wazny dla WGKK papierek....w Finanzamcie poszlo ok i pojechalam juz dowiesc ten papier, gdy juz znalazlam sie w WGKK przyjela mnie inna pani niz wczoraj po czym tlumacze jej ze wczoraj bylam u nich i ze mialam im to dostarczyc, pytam czy juz bedzie ok czy to wszystko, kobita wziela e card i spoglada w system, mowi ze oni tego nie potrzebuja.....ja mowie potrzebujecie bylam wczoraj, baba na mnie popatrzyla jak na niepowazna a ja wyjelam jej kartke z wczoraj gdzie zacna pani z WGKK mi napisala co trzeba dowiesc tak ze mialam dowod, w miedzyczasie dziecko mi zdazylo zrobic kupe, zglodniec posikac sie hehe no ale teraz cd...odeslala mnie z kwitkiem ze w systemie ok i ze nie wie co sie stalo ze to trzeba dzwonic do tych od KBG co przelewy robia, mowie ze ja juz do nich dzownilam przedwczoraj i pieniadze do 10 mialy byc a nie ma, zapisala mi baba numer tel zeby do nich dzwonic! uwaga zadzwonilam ale tym razem do meza ze taka sprawa jest i on poszedl do ksiegowej swojej i ta tam zadzwonila, tej powiedzieli ze wszystko ok tylko czekaja na jakies dane zeby sie zaktualizowaly i pieniadze powinny niebawem przyjsc. Dziewczyny mnie juz nie chodzi o pieniadze bo zyjemy z meza zarobkow ale...co oni wyprawiaja z ludzmi...dalej nie wiem czy na koncie pojawi sie zalegla kasa...bo juz dwa miesiace jest to samo...mam nadzieje ze nie zanudzilam ale w sumie to moze dotyczyc kazdej z nas takie chodzenie i odsylanie.

Hej dziewczyny, mam takie pytanie czy macie jakiś sprawdzony środek na ząbkowanie dla małego szkraba najlepiej do kupienia bez recepty?? Mój mały od jakiegoś czasu strasznie wkłada rączki do buzi, do tego okropny ślinotok,i zmniejszony apetyt.A teraz jeszcze zaczyna być marudny i budzi sie w nocy.Chciała bym złagodzić mu trochę ten dyskomfort tylko nie wiem co zastosować?? mam nadzieje ze jak zawsze pomożecie:tak:

Ela widać jaki 'porządek' mają w urzędach...

Mamami my stosujemy Dentinox gel, mamy też lek homeopatyczny Osanit (oba bez recepty). W Polsce kupiłam syrop przeciwbólowy dla niemowląt, ale to podaję, gdy już jest naprawdę źle. Tu też można kupić taki syrop, nazywa się Nureflex für Kinder. Mamy też czopki na gorączkę, ale mały póki co nie gorączkował od ząbków, więc jeszcze nie stosowałam

Ostatnia edycja:
Nie rozumiem za bardzo Magdalena6 o co chcesz pytac. Czy maz moze byc z Toba w gabinecie? Do glowy by mi nie przyszlo ze trzeba kogos pytac o pozwolenie

hej dziewczyny od tygodnia jestam juz mama :-). tym tygodniu powinnam pojcs z mala do pediatry na 1 wizyte znalazlam lekarza ktory nie przyjmuje jednak na gkk nie wiem czy powinnam poszukac innego? bo chyba potrzebuje w[is do tej zoltej ksiazeczki tylko nie wiem czy pozniej nie bedzie problemow ze prywatnie poszlam. ale chyba tylko on po polsku mowi wiec to dla mnie duzy plus. nie wiem co robic

reklama
Mozesz isc spokojnie do tego. Bedzie Waszym lekarzem z wyboru (Wahlarzt) czyli bedziesz placic za wizyty a rachunki mozesz dostarczyc do gkk i wtedy dostaniesz czesciowy zwrot kosztow obiwiazkowych wizyt - cos kolo 80%. Zycze pieknych chwil i oswajania z malenstwem

Do góry