reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Hej dziewczyny ja juz wracam na forum:-) Mama wyjechala i jestem juz sama owoi sie wbijam w nowy system ale latwo nie jest a czas ucieka jak oszalaly.W szpitalu bylismy tylko 4 doby i odwiedza nas polozna wszystko jest ok.Victor dumny starszy brat a Raphael grzeczny i duzo spi.Choinka od piatku czeka na ubranie i chyba jutro w koncu dam rade to zrobic bo wiecznie czasu mi brakuje.
Pozdrawiam wszytskie

reklama
vixen89 - ooo to też bardzo wczesnie Twoj szkrabik miał pierwszego ząbka;-) Z jednej strony to sie cieszę że juz mój ma, bo czasem jak słysze ze dziecko ma prawie roczek i nie ma jeszcze ząbków... Ja bym napewno panikowała ze coś jest nie tak:-D a znam kilka takich przypadków..
A powiedz vixen czy w jakis sposób dbacie juz o te ząbki? bo czytałam ze powinno sie już od pierwszego zacząć myc taką specialną gumową szczoteczką.
A jak tam przygotowania do swiąt dziewczyny?? trochę cicho sie zrobiło na forum, pewnie większosc zajęta zakupami i sprzątaniem;-),my naszczesie jedziemy juz na gotowe do rodziny.Tak że jutro do Pl:tak: Mam nadzieje ze podróż zleci w miare dobrze i Patryk nie bedzie marudził.:tak:

Ja mialam pierwszy zab w wieku 15 miesiecy. Byly powazne podejrzenia ze zostane bezzebowcem xP
My lecimy w wigilie do Gdanska-tak pozno I samolotem ze wzgledu na to ze moj maz musi byc 23 grudnia do wieczora w pracy. Ciekawa jestem podrozy samolotem z mala i bardzo sie ciesze ze swiat w PL. W zeszlym roku bylam tutaj i bylo mi strasznie smutno. Na dodatek rodzina mojego meza w wigilie zagryza frankfurterki sucha bulka z keczupem. Dla mnie to bylo dno :D

Vici witamy :D Na pewno sobie poradzisz, kto jak kto, ale mamy akurat są specami w multi-tasking ;) My od kilku dni w Polsce, trochę na łatwiznę, bo nie robię nic, tyle co mamie trochę pomogę, a tak to tylko kursujemy między jednymi a drugimi dziadkami, wszyscy chcą się nacieszyć małym.

Mamami kupiłam taką gumową nakładkę na palec, jedna strona to szczoteczka właśnie, a druga ma takie wypustki, można tą stroną masować jak dziąsełka dokuczają. Przed ząbkami nic nie majstrowałam przy dziąsłach, jedynie jak np się ulało i zostawało trochę mleka w buzi to dawałam żeby wypił troszkę wody, żeby nie zrobiły się pleśniawki.

Gabi może Elizce niedługo wyjdą ząbki, Filipowi od pierwszych objawów szybko wyszły, ale niektórym dzieciom nawet i po 3 miesiącach dopiero. Nie ma co się martwić, przyjdzie czas to wyjdą :)

Mokito bezpiecznej podróży! Daj znać jak podróż samolotem :) Jeju, daleko macie do Polski, my tylko 350 km, jak jeszcze nie mieliśmy dziecka to co chwilę na weekend się jechało :p Hehe to fajna wigilia, jednak nie ma to jak tradycyjna wieczerza z rodziną, przynajmniej dla mnie :)

Ostatnia edycja:
Witajcie :-)
My jutro nad ranem również wyruszamy do Polski, a że mamy również do pokonania mnóstwo kilometrów, bo aż 1000, to podróż potrwa wiele godzin...Jedziemy samochodem :-)
Tylko jeszcze jedno pytanko mam... na ostatniej wizycie nie zapytałam mojego ginekologa kiedy i gdzie mam zrobić badanie na poziom glukozy we krwi... w którym tygodniu ciąży należy je zrobić?
Chciałabym Wam wszystkim oraz Waszym Rodzinom życzyć zdrowych, spokojnych, szczęśliwych świąt Bożego Narodzenia :-) No i do Siego Roku :-)

Kapelutek, jako ze jestem swiezo po glukozie to: badanie nalezy zrobic miedzy 25-28 tg. ciazy. (mutter kind pass str. 25) Dostajesz na nie skierowanie od ginekologa. Z tylu na skierowaniu sa adresy gdzie mozesz je wykonac. Ja robilam w labors.at. Tylko uwaga konieczny jest wczesniejszy termin, jak to zwykle w Austrii :) Pozdrawiam i szerokiej drogi :)

My dzisiaj wieczorkiem wyruszamy do Polski. Już nie mogę się doczekać:( mama 500 km, mam nadzieję że droga będzie dobra i ten czas szybko minie...

Chciałabym Wszystkim Wam oraz Waszym rodzinom życzyć zdrowych i wesołych Świąt, dużo miłości, cierpliwości i wytrwałości oraz szczęśliwego Nowego Roku:)

kapelutek ,ola i wam zdrowych i szczesliwych swiat i szerokiej drogi oczywiscie :-)
Co do glukozy to ja robilam u swojego lekarza rodzinnego bez skierowania i bez trminu :-) Podpytaj swojego wahlarzt moze tez da sie tam zrobic.

My zostajemy tu na swieta ale za to 27 jedziemy do Wiednia do ambasady,termin juz mam i zlozymy dokumenty o paszport :tak:a jak sie uda to namlodszemu moze od reki wydadza-tak mnie pani poinformowala :-)

reklama
Dziewczyny ja też już przyłączam się do życzeń, bo potem pewnie nie będzie czasu tu zajrzeć. Tak więc życzę Wam zdrowych, radosnych Świąt Bożego narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku! :)

Do góry