Ola jesli tak bardzo sie boisz, to idz na kurs pierwszej pomocy dla malych dzieci. Organizowany jest przez czerwony krzyz. Troche sie uspokoisz, a dziecko bedzie moglo normalnie jesc Ja gdybym Laurze nie pozwalala tak jesc, to wcale by nie zaczela jesc. Moje dziecko nie chcialo papek, od razu przeszla na male kawaleczki warzyw i owocow. Tez drzalam ze strachu, ale dzieki temu od dawna bez problemu posluguje sie lyzeczka, widelcem, probuje nozykiem (z roznym skutkiem). A uwierzcie mi, ze znam sporo trzylatkow, ktore maja z tym problem.
Co do mleka krowiego i modyfikowanego. Moje dziecko bylo karmione piersia do 13 miesiaca, a potem od razu przeszlismy na mleko krowie tzn. jadla kasze manne na mleku krowim, a tak tylko przetwory mleczne. MM nie chciala za nic ruszyc.
Co do mleka krowiego i modyfikowanego. Moje dziecko bylo karmione piersia do 13 miesiaca, a potem od razu przeszlismy na mleko krowie tzn. jadla kasze manne na mleku krowim, a tak tylko przetwory mleczne. MM nie chciala za nic ruszyc.