reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Slyszalyscie o firmie Silit? Widzialam w necie w Mömaxie i sie zastanawiam czy sie wogole fatygowac, zeby sprawdzic czy faktycznie na indukcje ... na moim Tefalu pisalo ze sie nadaje i dupa bo jednak nie...

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Jeśli mają oznaczenie, to powinny działać. Nam nasze stare garnki nie działały na indukcji mimo oznaczenia, ale to dlatego, że kilka lat gotowaliśmy w nich na gazie, a to jednak odkształca dno i wtedy na indukcji już mogą niestety nie działać... Może tak samo jest z Twoim Tefalem? Kupiliśmy nową patelnię Tefal z oznaczeniem indukcji i działa bez zarzutu. Garnki kupiliśmy w Mömax albo Möbelix, za 4 sztuki + 4 pokrywki jakoś 65€ i też działają :)

Dzięki Vixen :) no to muszę się pofatygować, żeby sprawdzić czy jest spiralnka nabita, bo na opakowaniu to wszystko napiszą :/
To jeszcze jakieś sztućce do zmywary :D ale serio takie co nie zardzewieją. Kupiliśmy kiedyś w Möbelixie jakiś set za 30€ za 24 szt. i po roku do kosza...

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

U nas noc tragedia, Zosia sie budzila co godzine , ciejawe czy kiedys przyjdzie taki dzien , ze chociaz 5 godzin pod rzad przespie , chyba bym byla tak wyspana, ze nie wiedzialabym co z energia robic

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Karola my jakis rok temu kupilismy sztucce w mobelixie przecenione byly jakos na 40€ i sa super do zmywarki idealne ogolnie ladnie sie prezentuja jakoscia przypominaja gerlacha takze polecam. Garnki tez kupowalismy w mobelixie jakos za 50€ i jest fajnie wszystko z nimi ok tylko do zmywarki sie nie nadaja. I stare garnki emaliowane rowniez dzialaja na indukcji bo mam 2 :) trzeba patrzec na oznaczenia.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Karolask87 no to prawda, chociaż teraz to chyba większość garnków już na indukcję robią, też najpierw szukałam online i czytałam w opisie czy na pewno jest indukcja.

Co do sztućców to my mamy jeden komplet co kupiła nam moja mama na przeprowadzkę do Austrii, czyli mają już 5 lat, a drugi komplet dostaliśmy na ślub, czyli mają już 4 lata, myte non stop w zmywarce i nic się nie dzieje, a wcale nie są z wyższej półki cenowej :)
Karolask bardzo chętnie bym Ci sprawdziła, ale nie ma nas w At :( próbowałam znaleźć je online, ale nie widzę... Nazwa dwuczłonowa, coś jakby imię i nazwisko, John albo Jack, coś w ten deseń :p

Bubcia współczuję takiej nocki :(

reklama
Do góry