reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Vixen zmieniam piers jak tylko przestaje pic. Poruszam leciutko buzke, uciskam piers itd... W
Jak nie ciagnie to wyciagam piers... Wtedy domaga sie ale jak ciumka to znow wyjmuje. Ogolniez z kp lepiej ale jeszcze walcze o to zeby lepiej spal bo wykonczona chodze..
Bubcia tule i rozumiem. Moj kiedys lepiej spal... Teraz skok ale boje sie ze ten skok bedzie caly rok trwal.

Karolask ja mam silit. Garnki sa ok i tez na indukcje.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bubcia u nas to samo mala sie co chwile budzila jak ja przystawialam do piersi to spala jak ja kladlam to chwile pospala i zas do cyca aa o 5 rano ostatecznie pobudka. W dzien tez kiepsk spi. Dzisiaj przeszla sama siebie: Usypialam ja w wozku przed domem zasnela jak tylko poczula ze ja przestalam bujac to odrazu sie obudzila wiec spowrotem ja wozilam zasnela to przenioslam ja do hustawki tam ja hustalo to spala ale tylko 30min i zas pobudka wiec ja wzielam do lozka i przy piersi spala 1.5h wiec nic przez caly dzien nie zrobilam ani obiadu ani prania ani nie pospalam. Ale moje dziecko jak sie nie wyspi to jest taka zolza ze tylko rece i placz.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola pociesze Cię, jak moja nie dośpi to też jest mega maruda...
Happy no właśnie te widziałam [emoji14]

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Happy moja na poczatku chyba ze 2 miesiace tak chodzila spac. Cyc o 22, potem ok. 1,2 sie budzila na cyca i pozniej o 4,5 pobudka na godzine, czasem dwie i spala do 10tej. Potem ja przestawilam. Ale po 3cim miesiacu jej sie to wszystko zaczelo normowac. Teraz to wyglada tak.
Wstaje ok. 7, 8.00
8.30- mleko
10.30-11.00 drzemka
11.30-12.00 mleko
13.00 - obiadek
13.30-14.30 drzemka
14.30-mleko
16.30-17.00 drzemka
17.30-mleko
19.30 kąpanie
20.30-mleko i potem spanie
23.30 mleko

To tak mniej więcej bo czasem jej sie cos prsestawi :D spi np. tylko dwa razy, albo padnie o 20.00 albo nie spi do prawie 22.00 zależy o której wstanie i zje pierwszy posiłek. Potem się dopomina co 3h jedzenia :D

Aaa no i dwa spacery w miedzy czasie, miedzy jedzeniem i spaniem [emoji14] bo w wozku to moje dziecko juz od dawna za cholere niechce zasnac :D

Ach te nasze dzieciaki. ;)
U nas to.samo...nie pamietam kiedy Łucja tak o zaspala w wozku na spacerze. Aa przepraszam dwa tyg temu jak czekalam na tramwaj bo jechalysmy do kosciola.
A u nas mniej wiecej jest tak...
7 przebudzi sie
8mleko i dalej sen ;)
9.30(czasem 10.30) juz calkowicie wstaje
11.30mleko
Pozniej idzie spac...roznie zasypia ale miedzy 12. A 13 juz spi i tak z godzine
Jak wstanie to mniej wiecej 14 i zje jakis obiadek
O 16 mleko i sen ( dzis jeszcze spi) ;) potem kąpiel tak przed 20 i mleko. W nocy sie budzi potem jeszcze z raz czasem dwa do jedzenia ;) ale ogolnie to spi. W dzien to zainteresowana wszystkim ze musi byc spokoj zeby zjadla bo zaraz sie odwraca na wszyskie strony. Albo jak jej daje butelke to pluje ale po chwili zje ;)

Aa i ja mam noze z James Wood są super juz mam dwa lata i nic z nich sie nie robi..jakie byly takie są. Jeszcze cos mam z tej firmy ale nie moge sobie przypomniec ;)

Ja wam powiem, ze u mnie dzisiaj juz mega desperacja bo kazda noc gorsza, nic sie nie pokepsza wiec dalam jej kaszke taka rzadka ta z alnatura bez mleka ale zrobilam ja na mm to tak jej posmakowala, ze butelki nie chciala oddac, powiem wam jutro czy cos to dalo

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bubcia my przed spaniem dajemy mm ale niestety w spaniu roznicy nie widac :( z kaszka tez juz probowalysmy i nic. Bubcia a Zosia jak spi w dzien?

Happy my staralismy sie od poczatku ustalic jakis rytm dnia ale mala byl grzrczniutka spala jadla i tak w kolko. Problem sie zaczal po 4 msc.
Anitaka to Lucja jest grzeczniutka :) Zazdroszcze Mia tez byla grzeczna chyba mi dziecko podmienili [emoji23]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry