reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Anitaka ja podałam jeden słoiczek z braku czasu, ten z białą marchewką właśnie o leżał z Hippa w lodówce i jakoś jej to nie smakowało za bardzo. Jak spróbowałam to wydawało mi się, że to na 100% nafaszerowane cukrem. Aż tak słodkie to żadne warzywo nie jest... dlatego teraz zaczynam owoce, bo nie będzie czasu parować warzyw codziennie [emoji14]
W między czasie dołożr kabaczek, cukinie, cebule, pora i bób. Potem mięsko, ale czekam na młodego królika na początek, cielęcina i drób, potem jajko i na koniec ryba. No i warzywa nowe i owoce w międzyczasie. Na Boże Narodzenie może zdąże z tą rybą. Aaa no i kasze by się przydały w międzyczasie. I tu się zaświeciła lampka :D jutro może dostanie ryż :)

Ola jak zrobić ryż w parowarze??

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Jeszcze pytanie do Vixen. Dostanę te piankowe puzle z Evy w jakimś stacjonarnym sklepie? Czy tylko online?

No dzieki karolask. A w jaki sposob podajesz Laurze jedzonko. Blendujesz czy dusisz widelcem. Ja marchew zblendowalam dzis ;)

Ja gniotłam widelcem, ale chyba jej te grudki przeszkadzały. Tak jakby nie mogła ich sobie językiem przesunąć, więc zaczęłam blendować. Ja jej daje łyżeczką, ale jak chce to pozwalam samej do buzi wkładać. No i zawsze zostawiam jakiś niezblednowany kawałek i daje do łapki to sobie go mamla sama zanim zrobię resztę :) Jak sama usiądzie to już tylko BLW bo niechce jej sadzać w krzesełku czy foteliku itd. Narazie je na półleżąco no może na 3/4 zależy co. Jak dostaje chrupkę to zawsze pod nadzorem leży, albo obraca się i je na brzuchu :D Zaczyna odgryzać większe kawałki skubana.

Zosia codziennie blw je;) i bardzo szczesliwa, bardzo lubi, nie bawi sie tylko je;) a jaka grzeczna wtedy, jak nigdy;) a czemu rybe na koniec? Ja rybe chce przed miesem bo miekka, ostatnio czytalam, ze nie ma znaczenia czy mieso czy ryba najpierw
A Zosia ma 6 miesiecy;)

1469749747192.jpg

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1469749747192.jpg
    1469749747192.jpg
    60,7 KB · Wyświetleń: 188
Karola nie robilam jeszcze ryzu w parowarze wiec nie mam pojecia.
My narazie z blw zrezygnowalismy mala za duzo wklada do buzi i sie tym krztusi i dlawi. My narazie jestesmy na sloiczkach mala je chetnie je. No i probowla ostatnio rosolku z ziemniaczkiem i marchewka ale jej smakowalo ;) karola ha co do chrupek to u nas jest to samo jak widzi paczke to sie az trzepie a jak jej pozwole zjesc 3 i biore to ta mina no az mi jest jej szkoda. U nas jest to samo jak widzi jak jemy to tez by chciala ale i tak najbardziej ukochany jest cycus[emoji14]U nas Mia siedzi w krzeselku w pozycji pol lezacej.
Oj u nas ciezka noc moje dziecko od 1:30 krecilo sie wiercilo gadalo itd. Dopiero zasnela a jest 5:30 ja nie wiem skad ona na to sile bierze.
Bubcia Zosia sliczna no prze kochana :)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Karolask niektóre parowary mają specjalne pojemniki, żeby ugotować ryż na parze, mój np nie ma. Myślę, że jakby dać na jakimś małym siteczku to też by wyszło :)

Ola oj, współczuję nocki :( u nas początek kiepski, mały się budził i strasznie płakał, że boli go gardło... Gorączki brak. Teraz się obudził i na razie ok. Cholera, mam nadzieję, że nic się nie wykluje, akurat przed samym urlopem :( trochę kaszle, wydaje mi się, że to przez klimatyzację w ubahnie, z przedszkola wychodzimy spoceni, no a potem ubahnem do domu :(

reklama
Ale fajna Zosieńka ;)
Ja narazie bede blendowac. Jak mala usiadzie to wtedy pomyslimy nad blw. Poza tym musze zakupic krzeselko do karmienia bo jeszcze nie mam.;) bo nie bylo by gdzie go dac a tak to bujaczek sie schowa bo Łucja juz nie jest nim zainteresowana chyba od miesiaca. Teraz tylko mata.
Ola a u mnie Łucja obudzila sie dzis po 2 i sobie gadala przewracala sie na brzuch poznien po 3 zaspala w miedzy czasie gdzies kupke zrobila jak spala. Obudzila sie przed 7 ... Pewnie cos jej tam juz przeszkadzalo ;)

Do góry