reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Ola13650 ja również używam Gallseife, do tej pory kupowałam w formie mydła, zapieram tym plamy, zostawiam żeby się odmoczyło i potem już normalnie w pralce. Niestety plama musi być zaprana jak jest świeża, inaczej niczym mi nie schodzą plamy... Ostatnio mój Filip upaćkał się cały lodami czekoladowymi, przebrałam go w ciuchy co mieliśmy na zmianę, ale trochę trwało zanim wróciliśmy do domu, niestety mimo zaprania, wymoczenia i tak całkowicie nie puściło :( może jak będę w Polsce to kupię to Oxy w biedronce.
Olu seria Gallseife na 100% jest w dm :)

Anitaka słodka :) jeju, pierwsze pokarmy, kiedy to było... :) za radami zaczynaliśmy też od warzyw, żeby w przyszłości jadł, a tu dupa blada, jak wcześniej się zajadał tak teraz warzywa są ble... ;-)

Happy79 niestety nie pomogę, pożyczyłam raz nosidło od znajomej żeby przetestować i niestety Filip nie zaakceptował, więc nigdy nie kupiliśmy :p a szkoda, według mnie praktyczna rzecz. Drugie będę uczyć od małego, najpierw chustowanie a w przyszłości nosidło :p

My pojutrze do Pl, już nie umiem się doczekać :) na szczęście tylko 350 km

reklama
Hmm nie wiem jakie lepsze nosidlo. Fajnie jest przymierzyc ktoro wygodniejsze. Ja sama sie zastanawiam. Bo chce kupic. Podoba mi sie Tula fajne wzory sa ;) ale jeszcze mysle jakie kupic. Mala nie siedzi jeszcze to mam czas ;)

Happy możesz śmiało pytać tą dziewczynę co dałam Ci kiedyś namiary na nią. To nasza specjalistka od nosideł :)

Anitaka Łucja przekochana ;)

A Laura dzisiaj wyrżnęła głową o podłogę, bo za szybko się obróciła na plecy, a już poza matą była. Nic jej nie jest, ale co się strachu najadłam to moje :(

Podłoga zaimpregnowana, ale meble z jednodniowym poślizgiem i dopiero w sobotę. A ja skurczybykom ekspres do kawy zawiozłam :D

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Ola ja zapieram w zwykłym mydle, trochę potrę w rękach i nawet plamy z buraków zeszły po tym jak Laura we mnie rzuciła :D tylko tak jak pisze Vixen, zapieram odrazu. Potem to posprzątane...

Super Bubcia gratulacje dla Zosi :)

Anitaka u nas wprowadzałam po 3 dni każde i potem albo samo nowe, albo stare + nowe. Teraz je 3 składniki naraz, ale my już od miesiąca prawie jedziemy. Teraz zaczynam owoce i będę podawać na zmianę z warzywami. Jeden dzień to drugi tamto, żeby nie obciążać jelitek i żeby za szybko mi mleka nie odrzuciła. No i ja jej daje na smaka. Jak zje jeden kawałek to jeden, jak jedną łyżeczke to jedna i sie nie przejmuje. Gorzej jak wszystko zje i chce wiecej a nie mam :D
Jemy już :
ziemniak, marchewka, zielony groszek, szparagi, kalafior, pietruszka (korzeń), biała marchewka, brokuł, burak czerwony, koperek (natka) o rany tylko tyle dopiero, ohhh...

Owoce: starte jabłko, gruszka, maliny (wiecej nie podam ojjj dlugo :D)

+ piętka z chleba i kilka chrupek kukurydzianych :D

Super Bubcia ;) a ile Zosia ma?
A ostatnio lucja tak patrzyla na bulke ktora jadlam ze dalam jej calą troche pomemlała. A jaka zadowolona byla. Zawsze jak cos jem to sie tak patrzy az mi sie cos robi ;)

Anitaka poczekaj aż poczuje chrupki kukurydziane i to spojrzenie jak zabierzesz pudełko i powiesz, że nie dostanie więcej :D

A Łucja ma skończone 6mscy już??

reklama
Za tydzien. Narazie raz bulke dostala i ta marchewke. Ale juz bedziemy wprowadzac co nieco ;)
Na poczatku myslalam o tym ze bede sloiczki kupowac ale zrezygnowalam bo to takie mdle i bez smaku prawie ze ;)

Do góry