reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Yaro [emoji7] [emoji7] [emoji7] i jak i jak? Fajnie nosi? Nie grzeje? Chyba się skuszę na jakąś wełenkę [emoji57]

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Oo ale super dziewczyny... Moja lucja to ostatnio glowe do.goryy tak daje wysoko jak lezy na brzuchu...i do tego kiwa gora dol. Wczoraj widzialam sie ze szwagierka ktora ma synka o miesiac mlodszego od Łucji. Smiesznie sobie rozmawiali. Dotykali sie i usmiechali. Ech kiedy moj leniuszek tak bedzie jak wasze dziewczyny. ;) bubcia a chusta piekna. Sama poluje na cos nowego ale jak.narazie sie wstrzymam chyba bo mam.ochote kupic nosidlo. Ale to mysle... ;) bo mala jeszcze.nie siedzi. A u was jak z siedzeniem? ;)

Anitaka mała nie siedzi, podnosi się strasznie, ale pewnie siądzie dopiero z czworaka :)
A co do Łucji to ona młodsza od mojej chyba z 1,5 msca nie? Więc ma sporo czasu. Jak kiwa głową to niedługo zacznie cała się bujać i pełzać do tyłu i robić "dżdżownice")

Hej dziewczyny. My od wczoraj już w domku. Olie jak aniołek, dziś się sąsiadka pytała, czy go na pewno zabraliśmy, bo nawet raz płaczu nie słyszała, a przecież "takie dzieci cały czas płaczą":laugh2:
Kurczę, takich aniołków to bym mogła mieć i sześcioro, nawet szkoda, że to już ostatni. Bardzo miła odmiana po drącym się od drugiej doby życia Eriku. Jedno jest pewne - Oliver nie ma alergii na laktozę, uff! Za to mnie dziś obsiusiał przy zmianie pieluchy:laugh2:
A Erika mąż w piątek o 3 nad ranem woził do Kinder Nest, bo miał 39,5 stopnia. Obwymiotował całe pogotowie. Jelitówkę ma. Wczoraj w dzień jeszcze było z nim źle, masakrycznie krzyczał jak trzeba mu było czopki podawać. Na szczęście w nocy już nie gorączkował i spał spokojnie, dziś też już bez czopków się obywa, oby tak dalej. Nie wiem, czy tylko on tak ma, ale po czopku ma taką biegunkę, że musieliśmy mu zakładać pieluchę, bo nie panował wcale nad tym co się działo i gdzie stał tam z niego ciekło. I strasznie płakał, że pupcia go boli. Hubert wczoraj chodził i płakał razem z nim:-( :(

Dziewczyny mam pytanie o te śmietniki na pieluchy z tymi workami, np. z Sangenic. Czy bez worków się sprawdzają? Bo mi tam zapach nie przeszkadza i tak przy co 3-4 pieluszce wywalam zawartość kosza do pojemnika na dworze. A ten by mi pasował we wnękę między przewijakiem, a komodą w sypialni. Na oczy nigdy nie widziałam i nie wiem z czym to "się je".

Aniag no to ony Eryk jak najszybciej doszedł całkiem do siebie. A Oli super, że grzeczny. Ja pieluchy wrzucam do zwykłego kosza metalowego z przykrywką i nic nie śmierdzi. A te kupki po mm to ojjj potrafią być nie przyjemne [emoji14]

20160724_113954.jpg
Lucja jest. 9.02. Jestesmy nad jeziorem i przewrocila sie pierwszy raz z brzuszka na plecy :) ato foty ... Spi chyba juz z dwie godz
20160724_155004.jpg
;)

Załączniki

• 20160724_113954.jpg
    20160724_113954.jpg
    832,5 KB · Wyświetleń: 45
  • 20160724_155004.jpg
    20160724_155004.jpg
    996,7 KB · Wyświetleń: 209
  • 20160724_113954.jpg
    20160724_113954.jpg
    832,5 KB · Wyświetleń: 213
Ostatnia edycja:
Dziękuję wszystkim :*

Co będzie to będzie i tak będę szczęśliwa, ważne, żeby w ogóle się udało, bo na razie nic :(

Happy niestety nie znam takich grup, nie pomogę :( jesteś w grupie na facebooku Matki Polki w Wiedniu? Może tak podpytaj :)

Karolask świetne ma włoski Laura, na roczek chyba będą do pasa :D Już w trakcie przeprowadzki jesteście?

Aniag78 oby tak zostało z Olinkiem, taki grzeczniutki :) Biedny Erik, mam nadzieję, że szybko przejdzie! :* najgorzej patrzeć jak własne dziecko cierpi :(
My nie używaliśmy specjalnych śmietników na pieluchy, kupowałam w dm takie specjalne woreczki zapachowe i nic nie było z kosza czuć, a i tak co rano śmieci były wynoszone. Myślę, że nawet zwykłe woreczki dadzą radę, nie muszą być zapachowe :)

reklama
Vixen odebraliśmy klucze w czwartek, w piątek przyjeżdża kuchnia więc w przyszły weekend największy magiel będzie :D

Lilijka ciężko powiedzieć. Oba są fajne, ale na spotkaniu chustowym możesz oba przymierzyć :) jak chcesz to po przeprowadzcę mogę Fidellkę pokazać :)

Do góry