reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Vici ale narobilas mi ochoty na ten tort :-) Dobrze, ze na weekend jedziemy do Polski, to znow dostaniemy mamusinych smakolykow :zawstydzona/y:
Happy echh ta @ :wściekła/y: trzymam kciuki za nastepny cykl.
Poziomeczka dziekuje za odpowiedz. Milo,ze znalazlas chwile na napisanie przy takim malenstwie :-D Hmm teraz w takim razie sie juz w ogole nie wiem jak napisac podanie w pracy :zawstydzona/y: Wlasciwie o co?

A zapomnialam sie jeszcze pochwalic. Dzidzia wreszcie dzis sie odezwala!!! To nie bylo takie ciche "plum" jak przez ostatnie pare tygodni, tylko porzadne kopniecie :laugh2:

reklama
mb_1, to podanie w pracy to jest poprostu pisemna informacja dla pracodawcy o tym, na jaki czas ty sie zdecydowalas zostac na tym Karenz. Mozesz byc na Karenz do drugiego roku zycia twojego dziecka, ale ty i tak chcesz krocej.
Co jest jeszcze wazne, jesli wybierzesz np. 1 rok to masz mozliwosc przedluzenia tego czas do np. 1,5 roku. Musisz wtedy poinformowac o tym pracodawce pisemnie najpozniej 3 m-ce przed uplynieciem pierwszego podanego przez ciebie terminu. Troche zagmatwalam, jesli nie rozumiesz to napisz, postaram sie wytlumaczyc inaczej.

super, ze dzidzie poczulas! Ja takiego dobrego kopniaka poczulam dopiero ok. 25-go tygodnia. Cos ta moja Majka od zawsze leniwa byla, hihihihi:-D

padam z nog, idziemy powoli spac....
buzka

mb_1 no to najedz sie na maxa w PL ewentualnie jak dalej bedzie malo to zapraszam do nas :-D Super,ze maluszka poczulas.
Poziomeczka a jak Maja tak na poczatku?Spokojna czy raczej nie? Spi duzo?Jak z jedzeniem? No czytalam o tych kapturkach,ze musisz uzywac bidulko ale znam dziewczyny co cale karmienie uzywaly i bylo ok.Ja karmilam tylko 4 miechy potem juz modyfikowane weszlo na calego.
A dzis jak malego odprowadzalam to mamy ktore spotykalismy mowily o torcie:szok: dzieciaki tak w domu przezywaly hehehhe.

Poziomeczka o tym, ze urlop mozna przedluzyc to wiem. Nie mozna go za to skrocic. Mnie chodzi tylko o ten dodatkowy zarobek, bo majac sklep internetowy i pracujac u kogos musze wiedziec ile moge zarobic :-) A o plci juz pisalam, ale moge jeszcze raz;-)Niestety jeszcze nie znamy. Ostatnio malenstwo bylo wstydliwe, moze nastepnym razem pokaze co tam trzyma miedzy nozkami.

Echh mowie Wam od wczorajszego wieczora mam taki dobry humor, ze nic mi go nie zepsuje nawet to ze boli mnie glowa, a za oknem buro.
Milego dnia

Vici zdazylas odpowiedziec przede mna:-) Oj najem sie najem. Juz mama dla mnie male co nieco szykuje;-)Jeszcze do tego komunia, to pewnie po weekendzie przybedzie z kilogram:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
mb_1 co tam kg w ciazy jestes wiec nie oszczedzaj :-D
Wiecie jesli chcodzi o te kindergeld to podoba mi sie tu,ze pracowac nie musisz a sie nalezy.Ja mialam przy Victorze i ta wersje na 30 miesiecy.Zawsze to kaska ktora w tym czasie sie przydaje a w pl to porazka jakas ...polityka prorodzinna:confused:az zal wspominac...

mb_1: a Ty z tym sklepem to jestes steuerpflichtig czy nie? Na jakiej zasadzie prowadzicie firme, kto jest Geschäftsführer u Was? Bo to wszystko od tego zalezy, np. jesli Twoj maz prowadzi z Toba ten sklep i on jest Geschäftsführer, to sklep nadal moze prowadzic dzialalnosc, bo rachunki wystawiane sa na firme, a nie na pojednycze osoby... ,wtedy to nie liczy sie do granicy dotatkowych zarobkow podczas Karenz... przynajmniej u nas tak jakos bedzie... ale najlepiej zadzwonic do WKO.

aaa no i gratuluje kopniaczkow :-D

vici: a mi podoba sie tutaj, ze praktycznie wszystko mozna odpisac od podatku (prawie calego dzieciaczka :-D) i dobrze, bo podatki strasznie wysokie.

Happy teraz mnie zaciekawilas z tym podatkiem.Mi znajoma pokazala co i jak ale odpisuje(i odpisywalam) w sumie tylko ubezpieczenia ,polisy i takie tam i nic wiecej.No i u nas Jacek jest jako jedynyzarabiajacy i nic pozatym.No i do czasu jak nie mialam medlunku(ale to jeszcze przed porodem) to byl zwrot za dwa domy.A i teraz kosciol jeszcze doszedl do odliczen.

Czesc wam
My juz na nowym mieszkaniu ale jeszcze w proszku....
kartony z zawartoscia kuchni stoja w pokoju bo kuchnia jeszcze nie popowieszana do konca.Jutro oddajemy klucze ze starego mieszkania ale jeszcze dzis moj R. musi poszpachlowac tam wszelkie dziury w scianie.Dzis popoludniu zabieramy tez komputer bo w czwartek monter przychodzi tam internet podlaczyc,tak ze bede chwilowo bez dostepu.
Wczoraj bylam juz ostatni raz u gina,maly juz glowka obrocony w dol,ale jeszcze szyjka zamknieta.
Jutro kontrola w szpitalu i potem czekanie......
Zmeczeni juz jestesmy tym wszystkim,a drobne *******ki do zrobienia jeszcze dlugo sie beda ciagly.
A tak mi sie marzy wizyta u fryzjera:biggrin2: i ogolne nicnierobienie.Spac ciezko,robic cokolwiek tez,echhh
POZIOMECZKA mala faktycznie slodka.....-fajnie ze masz juz to za soba i dzidzia ZDROWA.Czekam na opis porodu bom ciekawa,jak ci sie zaczelo i jak to bylo.

reklama
Czesc kobitki!!!
Happy79 kurde szkoda ze przyszla!:crazy:
A co do fryzjera to porazka!!!!!!!!
Nie zrobila zupelnie tak jak ja chcialam wiec polecac nie bede.
Ale teraz jade do Pl na komunie to pojde do tej co zawsze to :tak:mi naprawi.
Poziomeczka no sliczna ta Twoja lalusie, podziwiam urodzic4kg!!!
Moja wazyla 3,5 i nie bylo lekko !!! A jaki ma obwod glowki?
Karmisz tylko cycem? Jak ze spaniem w nocy i w ciagu dnia?
Jak ogolne wrazenie?! Wyrabiasz sie z wszystkim w domu?
Duzo gosci? Napisalas ze juz rozpoznajsz co Maja chce, to
super ja dopiero nie dawno sie tego nauczylam ale od tego czasu duzo lzej
nam jest:)Inga juz tak ladnie gaworzy sobie, usmiecha sie tez Cie to za
niedlugo czeka,cudowne uczucie!
Beabea to super ze juz po przeprowadze, teraz zrobisz porzadek i bedziesz
mogla w koncu oczekiwac na malenstwo!!!
Bo to juz wkrotce;-).
mb1 Nie ma to jak pierwsze ruchy!!!!
Ciekawe czy teraz pokaze co ma miedzy nozkami, a kiedy
masz wizyte i do jakiego lekarza chodzisz?
Vici A ´teraz16Maja ja jade na komunie;-)ale sie bede objadac tortem!:laugh2:

Inga wlasnie mi sie budzi .....uciekam poprzytulac wycalowac pogadac:-D:-D:-D....
A pozniej musze porzaki zrobic!!! Choc wogle mnie do tego nie rwie!

Do góry