reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Aniag78 no to racja, trochę próbek jest też w tym plecaku wyprawkowym :) chociaż powiem szczerze, że nie użyłam, bo jakoś tak od razu nam wszystko podpasowało co miałam przygotowane :)

Anitaka moje dziecko już co prawda dawno bez pampersów, ale przez cały okres przygody pieluszkowej używałam Pampers. Próbowaliśmy Dady, ale mi nie podpasowały, jakieś takie sztywne jak dla mnie. W przedszkolu mam na co dzień styczność z różnymi firmami (te z Lidla, Hofera, z dm) i jednak Pampers jak dla mnie nr jeden. Oczywiście to dużo też zależy od maluszka czy nie ma uczulenia itd, u nas się sprawdzały super do końca :)

reklama
Anitaka my dalej na pampersach :) a ten ręczniczek z milupy to strasznie mi się spodobał. W Hippie też jesteśmy :)

Co do lekarzy na temat polskich ginekologów słyszałam mnóstwo złego. Ostatnio nawet o doktorze Wiltosie, co mnie zdziwiło bo wszyscy go sobie chwalą [emoji14]
Vixen u nas te wszystkie próbki z różnych źródeł też leżą niezużyte [emoji14]

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Coś mi się cały czas dzieje z tą aplikacją forum w telefonie nie chce się otwierać. Ja chodzę do Dinhof wizyta co 4 tygodnie na każdej usg i zdjęcie Vixen z praktyki wiem że jak jesteś jej pacjentka i zadzwonisz ze jesteś w ciąży to termin dostaniesz w miarę szybko ja nawet przekladalam bo się umowilam na kontrolę i termin za miesiąc okazało się że jestem w ciąży i zadzwoniłam czy nie da się wcześniej bo test pozytywny to mi przełożył wcześniej Idę odebrać dzisiaj wyniki z krzywej i mam takiego stresa bo w pierwszej ciąży miałam cukrzycę i nie chce tego drugi raz przechodzić:(

Gabi powodzenia oby było dobrze :) ...mi tez nie raz kasuje posty albo nie wkleja.. a czasem jest dobrze długi czas.
PAmpersy akurat w dm kupujemy z -15% jokerem lub na ich stronie bo tam są te activ baby :-) a poza tym większe paki. Z lidla tez polecam ale właśnie to zalezy od upodobań swoich i pupki dzieciaczka. Probowalismy wielu ale na tych dwoch zostało.
..probki.. hmm u nas też leżą bo mało używamy kosmetyków a jak juz mamy sprawdzony to nie eksperymentujemy... jakos tak nam wygodniej :-) i na to co obstawilismy od poczatku sprawdza sie.

Ooo dzięki Gabi89, to mnie pocieszyłaś! Tylko u mnie też problem jest taki, że ja mogę tylko po południu, a tylko jeden dzień w tyg przyjmuje późno :( w sezonie urlopowym trochę ciężko zwolnić się z pracy, ale to już będę się martwić jak się nam uda, dopiero zaczęliśmy starania :D
Tak w ogóle to serdeczne gratulacje!!! Jej, już ponad połowa za Tobą! Bądź dobrej myśli, trzymam kciuki za dobre wyniki :)

Ja tez mam tych kosmetykow kremow balsamow bo mala dostala ale nie smaruje jej . tylko jedynie do kapieli uzywamy plynu i to w pl kupuje chyba ze braknie to z hippa tu kupie. Reszta lezy. Oliwka w ogole cala. ;)

No niestety u mnie powtórka z rozrywki stan przed cukrzycowt , jeden plus jak nie urodze przed terminem to na 100 % 9 października chyba że na niedzielę nie wywołują:p ja też tylko pampersow używałam i teraz też tak planuje :)

Czyli w takiej sytuacji jakies tableteczki czy cos jak ma sie tą cukrzyce ciążowa? Trzymaj sie, dasz rade jak i w pierwszej :-) Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny takie pytanie chleb graham kupie w Wiedniu albo przynajmniej mąkę? Może któraś ma jakiś fajny przepis na taki chleb tylko bez cukru, melasy:)

Do góry