reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Happy może podrażnione tylko, do tego suche powietrze. Maluchy też mają zatkane kanaliki łzowe często i dlatego ropieją oczka. Z czasem powinno przejść :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Witam Panie.
Jestem tu nowa i chciałbym zapytać czy, któraś z was w czasie ciąży była pod opieką doktora Miechowieckiego (Wieden).
Wszyscy bardzo na niego narzekają ja chodzę do niego od 5 lat i nie mam mu nic do zarzucenia, ale nie mam pojęcia jak prowadzi ciążę ponieważ to moja pierwsza ;) czy naprawdę mam go zmienić? Nawet położne mi go odradzaja, a ja mam mieszane Uczucia

Witaj Lilka, gratujacje Fasolki. Który tc?
Ja chodzilam ale cale szczęście nie prowadzilam ciąży u niego bo podobno wlasnie jakis koszmar, z tego co kol mowila to badan nie robil za często, USG stare, jakas trąbka brzucha tzn dziecka słuchał i wogole byla nie zadowolona ale to moze sie zmieniło od paru lat w stecz choc znajac jego to wątpię
Napewno na matkach polkach na FB jak wpiszesz jego nazwisko w lupke to wiecej opin znajdziesz.

Dziękuję anet za gratulacje i za odpowiedź :) mamy 12 tc najważniejszy i myślę, że potem już z górki. Sama nie wiem, ja żadnych uchybień z jego strony nie zauważyłam wytłumaczył wszystko, ostrożnie podchodzi do ciąży sugerował żeby nigdzie nie wyjeżdżać w tych pierwszych tyg. Badania wszystkie porobil, zaniepokoilo mnie dopiero to, że mam bardzo zle wyniki moczu a on powiedział, że nic się nie dzieje dopiero yo dało mi do myślenia. No i od pierwszego usg następna wizytę mam dopiero po 2 i pół miesiąca gdzie moje znajome mają co miesiąc, więc chyba trzeba pomyśleć nad zmianą ;) jeszcze raz dziękuję

Lilka455 gratulacje! Ja miałam nieprzyjemność prowadzenia ciąży u pana Miechowieckiego i nie polecam... Jest dokładnie tak jak napisała anet:), w ogóle nie daje fotek, robi tylko trzy przepisowe usg, wagę urodzeniową dzidziusia ustala po gabarytach brzucha, ja i jedna dziewczyna tu usłyszałyśmy dokładnie te same słowa, zdrowe dziecko 3,5 kg, mój syn urodzil się z wagą 4 kg... ;-) Trąbki też doświadczyłam. Na pytania o płeć: "a jak pani myśli? Co będzie?" Ja: "Wydaje mi się, że to chłopiec", "No tak tak, tu chyba chłopiec będzie". Od razu po ciąży go zmieniłam i żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej.

No i wizyty też takie odległe, ani jeden raz nie sprawdził szyjki, o skierowanie na posiew się prosiłam i jeszcze zdziwiony skad ja wiem o takim badaniu.

reklama
Dziewczyny byłam niedawno na kontroli moja dzidzia już się ulozyla główka w dół. Pani dpktor na badaniu sie bardzo spieszyla, prawie ze mnie wygonila z gabinetu :p z tego wszystkiego nawet nie pomyslalam zeby ja spytac czy mozliwe zeby jeszcze sie ulozyla inaczej czy raczej tak zostanie? Jak to bylo u was? Do 13sierpnia coraz bliżej.. :frown:

Do góry