reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Co od matek, ja rozumiem, że dziecko ma się uczyć na swoich błędach, że trzeba mu dać swobody itd. i pewnie by wyciągnęło wnioski, jak by mi wytłumaczyła co i jak, ale nie bo po co, zła Pani od wózka Ci zrobiła krzywde...a dziecko będzie wpadać dalej na ludzi...

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Sama stosuję metodę: nauczysz się na błędach, ale to do pewnego stopnia. Skaczesz na kanapie - spadniesz i się uderzysz. Ale np. nie stosuję metody: włożysz palec do kontaktu, to cię prąd pierdyknie. Chce sobie biegać na placu zabaw, niech biega - najwyżej się przewróci. Jednak nie pozwalam mojemu dziecku, żeby latało samopas w miejscach niebezpiecznych czy sklepach/flohmarktach itp. Po pierwsze - nie każdemu to pasuje i ja to szanuję, po drugie może zrobić krzywdę sobie jak i innym, po trzecie nie brakuje odpaleńców, któzy są chętni na przygarnięcie dziecka bez opieki. I przede wszystkim uczę go od małego, że nie robimy innym tego, czego sami byśmy nie chcieli doświadczyć. Jak raz usłyszałam na placu zabaw matkę mówiącą do dziecka "Jak ci nie chce dać zabawki, to mu ją wyrwij" (dodam, że to była zabawka innego dziecka), to mnie się słabo robi. Jak można takich rzeczy dziecka uczyć? A później dziw, że złodziejstwo się szerzy. Eryk wie, że nie musi się dzielić zabawkami, ale może jeśli chce, że czasem lepiej dać komuś się pobawić, a samemu przy tym zdobyć nowego kolegę. Ale też, żeby pytać, czy może się pobawić i oddawać, kiedy ktoś chce zwrotu swojej rzeczy.
Nie wiem, mnie tak kiedyś wychowywali i dobrze mi się z tym żyje. A teraz to jakaś masakra, mali egoiści swojego nie dadzą, a przy okazji zabiorą innym i jeszcze przyłożą z piąstki jak chce się swoją rzecz zabrać. Masakra.

Anitaka dawaj fotkę;-) ;)

No właśnie o to dokładnie mi Ania chodzi. Wszystko ma jakieś granice, nauczą dziecko że przemocą wszystko może dostać, a potem płaczą matki na grupach...co zrobić bo dwulatek mnie bije :D

dawno mnie tu nie bylo ale jakos tak czasu brak :) co do matek , ktore nie zwracaja uwagi swoim dzieciom to ostatnio bylam w wgkk no i taka dziewczynka jakies 3-4 lata krzyczala do mamy i ja bila a ta nic i ja przechodzilam z wozkiem a ta sie odwrocila do mnie i mnie zaczela bic a ta matka nic nawet jej uwagi nie zwrocila to ja powiedzialam , bardzo mnie to wkurzylo , jakby Zosia zaczela bic jakas kobiete to nie wiem co bym jej zrobila

Bubcia no to niezłe kwiatki...ale przypomniałaś mi, że po następnym badaniu też mnie czeka wizyta w KK...

Hej;) juz jestesmy w at. Mala ma pierwszego zabka ☺dzis mnie ugryzla. Wczoraj jeszcze nie miala. Ech jeszcze moj juz mąz odczepil klucz od domu rano z moich kluczy i koczowalam prawie godz pod drzwiami.stukalam pukalam dzwonilam i nie slyszal. Przyjechal jego brat uderzyl w drzwi i od razu wyszedl. Kurde sasiedzi nie wiedzieli co sie dzieje. A chusta taka
Pasiak narazie ;)
20160626_162038.jpg
rozowo oliwkowa. Uczymy sie roznie wiazac ;)

Załączniki

• 20160626_162038.jpg
    20160626_162038.jpg
    697,4 KB · Wyświetleń: 175
pol_pl_Chusta-tkana-NATIBABY-4-6m-ELAFONI-1357_1.jpg
zapozyczona z google ;) na poczatek bedzie.;)

Załączniki

• pol_pl_Chusta-tkana-NATIBABY-4-6m-ELAFONI-1357_1.jpg
    42,4 KB · Wyświetleń: 178
  • pol_pl_Chusta-tkana-NATIBABY-4-6m-ELAFONI-1357_1.jpg
    42,4 KB · Wyświetleń: 32
reklama
[emoji7] cudna :) to Elafoni z Nati nie? Śliczna jest, a co do wiązań to na foto to chyba 2x tak?? Bo póki Łucja nie siedzi to narazie kangur, kieszonka i plecak prosty. Ewentualnie np. kangur na biodrze :) Wiązanie 2x wymusza nieco inną postawę na maluszkach i dlatego dopiero jak sama będzie siadać [emoji14]
Ale jestem pod wrażeniem. Super wam idzie i super, że nosisz już :) My bez chusty dzisiaj mielibyśmy płacz przez godzine :D

Do góry