reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Gabi możesz mieć położną bez kontraktu, wtedy KK zwraca jakąś tam część za wizyty i jest limit takich "darmowych" wizyt bo te z KK rzadko chcą dojeżdżać. Na 6stce to faktycznie masakra musiała być. Ja byłam na 3ce i na początku tylko we dwie ;)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
No właśnie miałam rozmowę z jedną miło przez telefon :/ tak w ogóle to Polek na kasę to nie ma chyba tylko jedna. Dzięki za info karolask :)

Napisane na HTC Desire 626G dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Gabi gratulacje moje wielkie! Zdrówka i to dobrego samopoczucia! Kurcze to juz nie dlugo.. na kiedy termin? Pozdrawiam serdecznie!
Happy jakaś fajną ma tylko ona na emeryturze więc pewnie odpłatnie wszystko ale zapytaj moze...

A jeszcze jedno jak np zapłacę 80 euro położnej za wizytę w domu to kasa chorych mi zwraca procent od tej kwoty czy jak oni to liczą :)

Gabi gratulacje :*
ania tak to juz jest .. U mnie tesciowa tez zawsze ma duzo do powiedzenia np. Przewracala łucje na bok do spania jak tylko sie urodzila a ona tak nie lubi. Do tej pory spi na prosto. I jakos krzywej glowki nie ma...

Anitaka pożycz teściowej nie będę w nocy musiała wstawać, żeby Laure obracać bo ona teraz tylko na boku toleruje :D

Gabi z tego co wiem to 80% ale z "ich stawki" a to było jakoś 30, albo 50 € ale nie jestem pewna na 100%

Tak moja polozna to Polka ale prywatnie bierze. Kasa nic nie zwraca. Ja placilam po porodzie za spotkania w ciazy, porod (cc), opieke w szpitalu (przychodzila codziennie) i wizyte w domu.
Ale mam tez rezerwowa (Austriaczke). Tej place 80 i polowe mi zwracaja bo wyszlam podobno dzien wczesniej ze szpitala.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak ja się cieszę, że teściowa się nie wtrynia [emoji14] a nawet tescia strofuje zawsze "Tadziu jak tak jest ubrana to tak ma byc, matka wie najlepiej" bo tesciu zawsze "nie zimno je w te gole nozki"...

reklama
Dzięki za gratulacje:) termin mam na 8.10 :)
Happy jak się nazywa ta polka? Chcesz to mam austryjaczke Co Nie płaci się jej nic ale mi ona nie pasuje bo u mnie nie tak dobrze z niemieckim i jakoś wolę po polsku :) chcemy poród ambulatoryjny i potrzebuje do tego położnej tak to bym nie brała żadnej :) przy pierwszym dałam radę to tu też myślę że dam. A poród mam nadzieję że będzie przynajmniej taki jak pierwszy:)

Do góry