reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Heh powiem ci ze kazde dziecko jest inne i przy kazdym jakos tak inaczej sie do wszystkiego podchodzi. Jak sie urodzila mala to sie czulam jal by to bylo moje pierwsze a nie 3[emoji14]My o przedszkolu na cale szczescie nie musimy jeszcze myslec ;)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Karolask super ze jest lepiej i oby tak zostalo, zdrowka dla Was! ...a tak wogole to polecam mieć sprzęt do inhalacji... mam z microlife b 100 czy jakos tam...dlugo sie zastanawialam ale lepiej miec niz pozniej na szybkiego kupować, a moze to czasem uchronic przed antybiotykami...
Slyszalam dobre opinie o soli wlasnie do inhalowania...robienia tego plynu( narazie mam ampulki soli 0.9% i 3%..ale jak sie skoncza to moze kupie cos takiego bo ma dłuższą przydatność.) kurcze jakiejs takiej co sie samemu rozpuszcza bo jest w stanie stalym ale nie pamietam jak sie nazywała... moze macie, znacie i polecicie ?
Ania wspolczuje chorubsk co nie chca opuścić, oby szybko się teraz pozbył Synek i zdrowy wrócił do przedszkola a Ty spokojnie dotrwała jak najdluzej z Dzidzia w brzuszku.
Ola milo ze i Ty korzystasz... sama tyle sie przekopywalam i nadal przrkopuje przez info i chce czasem cos podrzucić przydatnego jak ktos pyta... zawsze to szybciej, bo mimo ze tego pelno w necie to nie wszystko warto czytac i tracic czas.. W sumie to bardzo sie ciesze ze zalecenia sie zmienily i sa jakie są.. jakos wczesniejsze mnie przerażały.. ale coz jednego przerażaja nowosci a mnie cieszą w tym przypadku bo wlasnie jak piszesz jest jednak ta presja na zdrowie...bo przez pierwsze lata jednak to my wyrabiamy nawyki i dbamy w jakims stopniu o to zeby dzieci zdrowsze byly w przyszłości.
...ok zmykam.spac bo znow polemizuje w nocy he he
...usnęłam tzn padlam przy Malym jak usypialam oj wstalam ogarnac kuchnie i przy okazji tutaj cos napisalam.
Milego weekendu!!

Dokladnie nebulizatory jest to swietna sprawa szczegolnie przy alergiku nas to nieraz uratowalo przed szpitalem przy starszaku ale rowniez na zwykly katar i kaszel swietnie sie sprawdza wiec tak jak pisze anet warto miec gdy dzieci choruja w polsce koszt ok 100zl a sluzy calej rodzinie na lata ;)

My cos ostatnio w nocy nie spimy mala potrafi sie obudzic 6- 7 razy i trudno mi znalezc przyczyne. Przed spaniem wypila mleko 50ml potem cyca i w sumie spala do 2 a potem to juz co pol godziny pobudka i sie tak meczymy juz 2tydzien z tym spaniem :(

Witam wszystkie mamy z Austrii. Postanowiłam do Was dołączyć chociaż mamą jeszcze nie jestem ale zmieni się to już niedługo. W przyszłości będziemy mogły wymieniać się doświadczeniami, póki co będę Was pewnie zasypywać pytaniami :) W moim brzuszku od 24 tygodni rozwija się mały człowieczek. O ciąży dowiedziałam się dość późno. Początkowo był szok i rozpacz ale z biegiem czasu się to zmieniło. Teraz tylko panikuję jak pomyślę o porodzie :szok: Przeglądałam to forum i widzę że większość Was z Wiednia. Ja mieszkam w okolicach Linz. Jest ktoś w okolic czy wszystkie aktywne tu mamy siedzą w stolicy? :)
pozdrawiam

Hej Kulka :) witamy...
Jak się czujesz? Co porabiasz na codzień i jak długo już w AT?
Aaa no i czy wiesz może czy synek czy córeczka?

Anitaka to masz teraz mamę do wspólnych wypadów na kawkę ;)

Witaj KulkaP! Damy rade... ja bede rodzic troche szybciej. Masz juz polozna? Taka polozna to najlepsza inwestycja... mozna o wszystkich obawach z nia porozmawiac. Nie wiem jak w Linzu ale w Wiedniu sa organizacje z poloznymi i mozna sie z nimi umawiac za darmo na spotkania. Ja wlasnie w przyszlym tygodniu ide na takie i chce pogadac o porodzie.

Napisane na SM-C115 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak tam wasze dzieciaczki. U nas dzis katastrofa.. Zjadla o 6 troszeczke doslownie cyca potem plakala a kiedy przystawialam ją do piersi to glowke odwracala a jak wziela juz do buzi to pociagnela i znowu to samo. Potem o 12 to samo. Az w koncu sprobowalam odciagnac i co?? I wypila. Teraz po kapieli zjadla normalnie i juz spi. Padam dzisiaj normalnie... Caly dzien tylko rece

reklama
Witaj kulka i gratulacje fasolki :)

Anitaka u nas podobnie mala je ale strasznie ulewa dzisiaj to chyba z 15 razy przebierana. Tez jest marudna i tylko na rekach jak juz zasnie za chwile sie budzi w nocy tez kiepsko spi. Teraz spi w hustawce ale jak tylko wylaczam hustanie to sie budzi. No nic miejmy nadzieje ze noc bedzie lepsza i jutrzejszy dzien tez. Spokojnej nocy :)

Do góry