reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

popieram, linki i strony polecane przez anet są mega pomocne! od czasu, jak wybierałam nam filtry przeciwsłoneczne to na bloga sroki wchodzę, jak tylko widzę, że jest coś nowego, bardzo mi przypadł do gustu

Aniatka, jeszcze nie i liczę na to, że tak jeszcze jakiś czas pozostanie;) karmię piersią, więc jest szansa, że mój menstruacyjny urlop się trochę przedłuży, chociaż to nigdy nie wiadomo niestety

karolask87, trzymam kciuki, żeby córeczka szybko zdrowiała!

reklama
U mnie tez narazie cisza. A dziesiec tyg temu urodzilam. ;) wiem ze u kazdej to roznie przychodzi tym bardziej przy kp ;) 18 czerwca bierzemy slub. Mam nadzieje ze wtedy nie przyjdzie :) ale z moim szczesciem... ;)

anet tak chce karmic piersia , podobno karmienie chroni dzieci przed alergia ale tez ze wzgledu na moje problemy z alergia (astma itd) nie wiem czy uda mi sie karmic dluzej niz 8 miesiecy.. potem znow zaczynam kuracje silnymi lekarstwami bo nie wyobrazam sobie siedzenia z dzieckiem w domu... w ciazy jeszcze daje rade ale potem zalamalabym sie chyba...

o tak karolask87 na expo moze byc interesujaco... oby w piatek rano nie bylo za tloczno :-)

Napisane na SM-C115 w aplikacji Forum BabyBoom

Link do: Alergia mamy Happy cos dla Ciebie... jesli nie czytałaś : )
Moze akurat uda Ci sie dluzej niz 8mcy.. trzymam juz teraz kciuki a i polecam rónież grupe fb karmienie piersią i karmienie piersią offtopowo.. duuuużo mozna sie dowiedzieć wogole o karmieniu jak i róznych innych rzeczach, te grupy m.in otworzyły mi oczy na pare rzeczy .
Dobrej i spokojnej nocki

Link do: Alergia mamy Happy cos dla Ciebie... jesli nie czytałaś : )
Moze akurat uda Ci sie dluzej niz 8mcy.. trzymam juz teraz kciuki a i polecam rónież grupe fb karmienie piersią i karmienie piersią offtopowo.. duuuużo mozna sie dowiedzieć wogole o karmieniu jak i róznych innych rzeczach, te grupy m.in otworzyły mi oczy na pare rzeczy .
Dobrej i spokojnej nocki

No dziewczyny jest dużo lepiej już, ale pewnie to już z face'a wiecie :p

Vixen mamy Platz dla małej w KICO w klasycznej grupie, muszę zanieść formularz tylko ;) Ale tam na Lory fajnie to przemyślane jest :) No i cennik dostałam. 806 € za przedszkole w najbardziej ekstremalnym przypadku - masakra :D
Jak się mała zaklimatyzuje to może ją przerzucimy do bilingual :) Powiedz mi w które pole wpisać numer z magistratu? W ID Nr? Czy Ref. Nr. Wydaje mi się, że ten dopiero dostanie od nich bo to jakiś wew. jest, ale nie dopytałam :/

Karolask87 super, gratulacje :)
Ten nr trzeba wpisać w ID Nummer, ten drugi to już dyrektorka sobie wypełni :)

Mi się to przedszkole na Lorystraße bardzo podoba, myślę, że będziesz zadowlona :)

Hej kobitki! Zdrówka dla chorowitków.
Eryk siedział w domu przeziębiony, poszedł do przedszkola na jeden dzień i tej samej nocy dostał gorączki 39 stopni:hmm: Grypa biedaka dopadła. Znów siedzi w domu, a ja oczopląsu przy nim dostaję, bo z nudy różne dziwactwa wymyśla. Humor mu teraz dopisuje, ma 38 stopni,więc nic mu nie podaję. Taka łądna pogoda, a my z domu wyjść nie możemy :-( :(
Ja mam przykaz leżeć (bo niby przy Eryku w domu da radę...). Szyjka od tygodnia otwarta, od dwóch tygodni krótka prawie jak do porodu. Byliśmy u dwóch lekarzy, każdy mówi to samo: podtrzymujemy do 30tc, a później niech się dzieje co chce:-( :(

Anet linki od cb super wszystkie czytam ;) bo wszystko strasznie sie zmienia z biegiem czasu.
Przy pierwszym dziecku pamietam jakie bylo wymyslanie i cudowanie ze wszysztkim teraz jest bardziej zdrowe podejscie do niemowlaka :)

Karolask no ja tam cie nie mam na fb wiec nie wiem[emoji14]ale super ze juz jest lepiej wiec sie kurujcie dalej :)

Aniag z tymi szyjkami to roznie bywa. Ale do tego 30tc albo najlepiej do 36 lepiej dmuchac na zimne niech posiedzi w brzuszku jak najdluzej wiec trzymam kciuki :)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aniag głowa do góry. Znajoma od połowy z otwartą chodziła. Rodziła w 36 tyg. a na porodówce spędziła za to 15 minut :) Staraj się nie zamartwiać, bo stres nie jest Ci teraz potrzebny.

Ola pewnie, że przy drugim to mniej chuchania i dmuchania hehe, a na facce to ja tylko Anet i Bubcie :)

Vixen dzięki, tak właśnie myślałam. No przedszkole fajne i kobietki tam też w porządku :)

Do góry