reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

reklama
My mamy tez problem z ulewaniem bo mala cos ostatnio coraz czesciej ulewa wiec czasem to ja po kilka razy cala przebieram. Dzisiaj to juz przeszla sama siebie w ciagu 1.5h to chyba z 6razy ja przebieralam strasznie dzis ulewala :(

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ooj a co to sie jej dzieje. U nas jak Łucja byla jeszcze malutka to nawet czasem zwymiotowala ale juz miesiac i spokoj. I nawet nie ulewa. ;) takze jest ok ale slini sie caly czas ;) a teraz juz spi i mam chwilke dla siebie ;)

Z tym ulewaniem to u nas tak jakoś dziwnie było bo na początku nic. Po miesiącu sporadycznie, ale to przeważnie przy odbijaniu. Potem spokój i ostatnie 2 tygodnie mi strasznie ulewała, a teraz znów sporadycznie. Ona chyba się mi poprostu przeżera czasami :p
A no i teraz jej nie odbijam jak wcześniej, że czekałam i czekałam... Wydawało mi się, że przez to ulewała, podnoszenie, odkładanie, przekładanie, przewijanie jak zrobiła niespodziankę podczas jedzenia itd. Trzymam ją tylko chwilkę, przeważnie wydaje jakieś dźwięki, a jak nie to sobie beka potem ładnie jak leży na brzuszku :)

Ale skubana ładnie gugała cały czas, a od jakiegoś czasu wpadło jej w ucho "aaaaaaa" przymierza się, przymierza i jak wrzaśnie to masakra. Ona piszczy jakby ją, ze skóry obdzierali i się śmieje z tego. A mi w uszach piszczy :D

A to aaaa u nas tez jest no i piszczenie. A aaaa to w pl babcia przy usypianiu tak robila ☺ a jak zostawie ja w lozeczku i ma.wlaczona karuzele to tak rozmawia ze jakby sie tym misiom zalila ;) kilka razy to brzmialo jakby mowila niiiie ☺

U nas tez miało miejsce ulewanie..raz wiecej raz mniej a czasem jakis czas..wcale..-> tutaj Link do: Dlaczego dzieci ulewają fajnie opisane...jak którą Mamuśkę ciekawi... osesek tez fajnie pisze...
Hehe moj 13 miesieczniak tez ma okres aaaaa... :-D tylko ze w tak wysokich tonach ze uszy więdną :p
Gabi a u Ciebie jak tam ? Elizka chodzi moze do przedszkola?
Dobrej nocki!

Dziewczyny mała obudziła się w nocy z mega zatkanym noskiem :( ściągam ten katar i mam wrażenie, że się nie kończy i po 10 min. od nowa :(
Do tego gęsty strasznie i narazie beżowy, ale zaczyna być zielonkawy. Mam nasiben w domu i sól, ale średnio pomaga. Nie kapie jej z noska, ale męczy się z oddychaniem...
Zaraz dzwonie do lekarza, ale co na w międzyczasie?? Zaraziła się chyba ode mnie :(

reklama
Karolask a probowalas zakropic nosek sprayem dla niemowlakow? Odetka jej nosek i nie bedzie sie tam meczyc. Poloz na brzuszku zeby katarek schodzil powoli.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry