reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

anet tak juz troche lepiej... prawie dwa tygodnie nie wychodzilam na zewnatrz ale najgorsze za nami :-)

My mielismy wczoraj wizyte. Maly jeszcze sie nie odwrocil. Mialam spotkanie z anestozjologiem wrazie cc. Za dwa tygodnie kontrola usg i sprobujemy akupunktura zachecic maluszka do odwrocenia sie.

aniag78 odpoczywaj.. zobaczysz za chwile czas zacznie bardzo szybko uplywac... ja w tym tygodniu zaczynam 32 tydzien a niedawno bylam w 16 nie wiem kiedy ten czas zlecial ;-)

co do szumow dla dziecka... ja wlasnie na amazon kupilam tanio cd z odglosami odkurzacza, pralki, suszarki itp.

Dziewczyny pralyscie czesci z wozka albo fotelika samochodowego? Czy wystarczy ze wywietrze? Oba produkty nowe i jeszcze zapakowane.

Napisane na SM-C115 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja prałam wszystko, ale dostałam od siostry. Schowała wszystko poza spacerówką ( jeszcze niedawno używała) wyprane, ale długo leżało więc przeprałam :)

Dziewczyny jak tam we wiedniu?? Tez sie na burze zbiera??? U mnie strasznue wiatr wieje az roletami trzesie po oknach bo mam zewnetrzne... ;)jeszcze same jestesmy w domu. ;)

Happy78 nie martw się, jeszcze jest trochę czasu, żeby dzidzia się obróciła :)
Ja z wózka i fotelika nic nie prałam, też były nowe. Wózek i tak zawsze czymś wykładałam, np pieluszką flanelową na wypadek ulania :)

Anitaka w Wiedniu to samo, straszna ulewa, uciekaliśmy z dworu do domu. Jutro ma cały dzień lać :( ale za to weekend słoneczny się zapowiada :)

No tak, jak zwykle zaczęło lać, jak tylko umylismy okna :oo:
Ja też nie prałam ani wózka, ani fotelika, ale przyznam, że przed porodem wyprasowałam ubranka Mai z obu stron, bo gdzieś przeczytałam, że tak trzeba:rofl:

Angaben zur Partnerin/zum Partner, von der/dem Sie nicht dauernd getrennt leben, oder zur Lebensgefährtin/zum Lebensgefährten
Czy mam tam cos wpisywac ww wniosku do fbh??? Niezbyt to.rozumiem...

reklama
Albo i nie? Bo on jest drugim rodzicem w zasadzie :/ a nie ma tam gdzieś miejsca na drugiego rodzica? Bo wczesniej napewno zaznaczałaś, że dziecko z drugim rodzicem będziesz wychowywać... to ja już nie wiem. Musisz pytać kogoś kto wypełniał wniosek, bo ja nie wypełniałam nic na papierze :/

Do góry