Hej Kobietki :-)
Tak jak pisze Bubcia zalecenia są po skończonym 6 mcu aby rozszerzać dietę, ze wzgledu na jelitka ktore ciagle sue kształtują, poza tym noe ma co sie spieszyć do kupek bardziej zapaszkowych
i obciążać za szybko uklad pokarmowy Bobasowi... jak to mówią co sie odwlecze to nie uciecze..
Co chodzi o blw to bardzo polecam zagłębić sie w temat... a papkami podobno dziecko sie rozleniwia i moze zakrztusic predzej niz wiekszymi kawalkami.. nie mam porownania bo od początku blw choc czasem łyżeczka zupe dostaje bo jemy przrwaznie z jednego talerza :-)
Happy wspolcZuje alergii, lepiej juz? Pogoda piekna sie robi to fajnie wyjsc na spacerek pocieszyć sie tą piękną świeżą zielenią a w domku... no cos jak meczy to wiadomo lepiej sobie odpuścić i przez okno popatrzeć ...
Ciekawi mnie Ola 13650 w jakim celu uczyc dzieciaczka pic z butelki.. jak kp? Juz do pracy wracasz czy odpuscic chcesz kp przed koncem 6 mca? Zawsze po 6 mozna podac wode , ew herbatke i jakis staly posilek jak sie gdzies chce musowo wyjsc...
Jak karmi sie kp to lepiej odpuscic butle takie z cmokiem bo prędzej czy pozniej pewnie bedzie wolała butle z ktorej bez większego wysiłku leci mleko.. po 6 mcu niekapki, bidony, flaszki z rurkami ale tez juz nie cmoczkowe.. taka moja skromna rada...
Nie poddawajcie sie z kp bo to najlepsze dla Waszych Maluszków :-)
Mkarolka fajnie ze Maly zdrowo rosnie, powodzenia z księdzem bo cos rzeczywiscie wymysla z tymi naukami.. u nas maz byl i tylko do ksiąg powpisywal i tyle... szerokiej i spokojnej drogi na przyszly tydzień, oby Mały slodko spał :-)
U nas niestety jakos nie bardzo spi w aucie bo max2-3 h a reszte to zabawa, jedzenie...
My mamy od początku pozytywko lampkę z Tiny love i radio... na zmiane wiecznie cos chodzi zeby ciszy nie było... a na początku tez puszczalam bialy szum wlasnie z komórki lub poprostu suszarka... Maly b.lubił :-)
Ania trYmaj sie jakos, bedzie lepiej, spróbuj jakos mimo wszystko patrzeć pozytywniej choc wiem ze ciężko ale Kruszynka w brzuszku ważniejsza niz te wszystkie porządki itp. Dasz rady!
U nas w ostanim tyg wyszlo dwie czwórki i trojka oj troche marudny byl ale juz lepiej... szczepienie tez sie katarkiem skonczylo znow... ale narazie spokoj..mialam na te klescze szczpic ale po zagłębieniu sie w temat odpuściłam wiec Mlody będzie mial tearaz odpoczynek od tych szczepionek... ufff.
Dobrego i spokojnego dnia dla Was!!