reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Anet mowila zeby sprobowac dac jej przed spaniem butle zeby spala. No i wczoraj o dziwo zjadla z butli 60ml potem cyc i spala od 20:30 do prawie 4 rano wiec mysle ze butla przed spaniem jej nie zaszkodzi a mala ma 11tygodni :)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Karolask dzięki, to musze Cie znalesc na fb bedzie łatwiej...
Kochana Mamusiu Olu... wiem ze chcesz jak najlepiej ale Link do: Jakie są konsekwencje dokarmiania dziecka mlekiem modyfikowanym? przeczytaj sobie. Podaje oczywiscie dobre źródło.
Polecam rowniez blog hafija jak i mleczne wsparcie dla mam w ciazy i karmiacych juz. Warto wiedziec wiecej dla dobra naszych dzieci zwlaszcza w 21 wieku, a co sie zdecyduje to juz kazdego z osobna sprawa, warto uaktualniac info czego np niektorzy Lekarze niestety nie robią a my mamy pozniej zbieramy plony...
Pozdrawiam i życzę dobrego weekendu!

No z lekarzami to jakaś masakra jest. Na styczniowych dziewczyna chciała 3miesięczniakowi dawać marchewki i jabłka!! WTF?? Lekarz jej powiedział, że jak mały ciągle głodny to może mu dawać już! Paranoja :) Nie wnikając już w to że musiałby chyba z kilo tej marchewki zjeść, żeby się nasycić jak mlekiem...

Ja się doczekać nie mogę pokazania Mai nowych smaków, ale jeszcze czekamy z tym dwa miesiące, aż będzie miała pół roku (o ile będzie już siedzieć). Karmi się nam dobrze i obie to lubimy, ale jakoś mi się wydaje, że będzie z nowymi smakami niezła frajda. Tzn. pomijając bałagan, jaki pewnie będzie towarzyszył temu jedzeniu;)

A zaplanowałyście już jakieś wyjazdy wakacyjne? Znacie jakieś tricki ułatwiające wyjazd z maluszkiem, np. dmuchany basenik jako wanienka?

Hmm my bedziemy w czerwcu po slubie. I tak myslimy zeby tydzien spedzic nad polskim morzem albo w.gorach ale jeszcze zobaczymy ;)

Oj z ta dieta u maluchow roznie bywa. Ja nie widze nic zlego w tym zeby dziecku od 4msc podawac marchewke i ewentualnie jakis kleik ryzowy.
Sama starszemu synowi zaczelam podawac wlasnie w wieku 4 msc marchewke bananka i kaszki oczywiscie stopniowo ladnie jadl ladnie spal i nie bylo problemu. Kiedys dzieci wszystko jadly i bylo ok a teraz to takie troche wymyslanie.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Idzie kupa naszej /ludzi kasy na te rozne badania, obserwacje dzieci ludzi przez te organizacje, wkoncu wiemy wiecej na temat kp czy szczepionek... chodzi o edukacje, czlowiek cale zycie sie uczy i dowiaduje roznych rzrczy i wtedy moze swiadomie podejmowac rozne decyzje ktore pozniej rzutuja na dalsze zycie jego lub jak w naszym przypadku naszych dzieci rowniez.
Dawniej rozne rzeczy sie praktykowalo... ale to nie znaczy ze to dobre było, choroby cywilizacyjne wychodzą.. np problemy bardzo częste z przewodem pokarmowym.. to czasem ale nie koniecznie oczywiscie wychodzi po latach, a my co mozemy zrobic to starac sie dbac i wychowywać zdrowe kolejne pokolenie bo i tak tego syfu wokol jest wiec dlaczego nie uchronić choc troche..
Nasze mleczko jest najlepiej dopasowane dla dzieciaczka wiec polecam walczyc o laktacje ale wiadomo czasem rozne sytuacje skłaniają do mm...
...takie moje nocne przemyślenia :p

Ojj... łzy mi stanęły w oczach dziś jak mała płakała przy kłuciach... zobaczymy jak zniesie te szczepienia.
Wzrost 61cm, waga 5940g, główka 41cm i 15 tygodni :)

Anet :) słuszne te Twoje przemyślenia. Ja się natknęłam ostatnio na artykuł odnośnie schemtu żywienia. Bo tam dalej stoi, że po 4 mscu można papki podawać :/

reklama
Właśnie każdy mówi coś innego o rozszerzanie diety ale skoro dziecko tego nie potrzebuje to po co? To tylko dodatkowy problem bo gotować trzeba:p a z mleczkiem cycka chyc i gotowe:) poza tym np mam przyjaciółkę i ona normalnie papki dawała i starszemjw 6 miesiącu zaczela a młodszy nie chciał więc nie zmuszała i zaczęła w 8-9 miesiącu i dziecko super zdrowe i w ogóle, więc po co się spieszyć:) my się zdecydowaliśmy na blw i nie mogę się doczekać:)

Do góry