reklama
karolask87
Moderatorka
Vixen, a ile was kosztuje prywatne przedszkole? Z ciekawości? Bo słyszałam też opinie, że płaci się tylko za jedzenie.
Bubcia501
Fanka BB :)
Ja właśnie też chce od września 2017 posłać mała, pewnie w państwowym miejsca już nie będzie ale fajne prywatne znalazłam to mam nadzieję , że chociaż tam
A z tym numerem to nie mogę w internecie tego ogarnąć więc w piątek wybiorę się osobiście
A z tym numerem to nie mogę w internecie tego ogarnąć więc w piątek wybiorę się osobiście
Bubcia to lepiej już biegnij do tego przedszkola zapisać, bo naprawdę z miejscami jest ciężko... Zwłaszcza w Krippe, dla trzylatków łatwiej jest o miejsce, ale z maluszkami problem, bardzo często jest tak, że rodzeństwo ma pierwszeństwo, u nas właśnie większość miejsc zajętych to przez rodzeństwo dzieci, które już jest u nas w przedszkolu. A nawet nie raz rodzeństwo jest na liście oczekujących...
Można zapisać bez nr a nr zawsze można donieść, to nie jest problem. Możesz zadzwonić spytać czy w ogóle mają miejsce na wrzesień 2017...
Tu stronka gdzie można wyszukiwać wolne miejsca w prywatnych przedszkolach: Link do: Herzlich Willkommen | Wiener Kinderdrehscheibe zdarza się, że ktoś rezygnuje, ale wtedy przeważnie wskakują ci z listy oczekujących
Tu stronka gdzie można wyszukiwać wolne miejsca w prywatnych przedszkolach: Link do: Herzlich Willkommen | Wiener Kinderdrehscheibe zdarza się, że ktoś rezygnuje, ale wtedy przeważnie wskakują ci z listy oczekujących
karolask87
Moderatorka
Vixen a słyszałaś jakieś opinie o KIWI? My czekamy jeszcze na odpowiedź z Kinder Company ale czarno to widzę...się nam zachciało przeprowadzek :/
Bubcia pewnie co przedszkole to inna kwota...
Bubcia pewnie co przedszkole to inna kwota...
reklama
Bubcia niestety nie wiem gdzie mam cennik, dopiero co się przeprowadziliśmy, więc pewnie gdzieś jeszcze w kartonie, ale z tego co kojarzę to maksymalna kwota to było jakoś 700€ [emoji33][emoji33] Jednak bez obaw, te kwoty z dofinansowaniem to są dla każdego i w zasadzie jedynym wymogiem jest Kinderummer i meldunek w Wiedniu Tylko tak jak pisałam wyżej, nasze przedszkole jest sporo droższe na tle innych.
Karolask teraz jest właśnie wątek w Matkach Polkach na fb o Kiwi. Koleżanki córka tam chodzi i bardzo sobie chwali. Mnie niestety nie podoba się ich system czyli otwarte grupy - dzieci mogą się przemieszczać po całym przedszkolu, starszaki do maluchów i odwrotnie. Jedni widzą w tym plus, dla mnie to jest na minus. Jeśli dobrze się orientuję, to posiłki i Morgenkreis mają dzieci w swoich grupach wiekowych, to chociaż tyle.
W którym Bezirku w Kindercompany zapisywałaś? Ja właśnie w Kindercompany pracuję i z tego co mi moja dyrektorka mówiła, to chyba tylko na Perfektastrasse mają jeszcze miejsca na 2018 rok, a tak to wszystko pełne... Latem tego roku rusza nowa filia w 18. Bezirku to może tam coś łatwiej będzie
Karolask teraz jest właśnie wątek w Matkach Polkach na fb o Kiwi. Koleżanki córka tam chodzi i bardzo sobie chwali. Mnie niestety nie podoba się ich system czyli otwarte grupy - dzieci mogą się przemieszczać po całym przedszkolu, starszaki do maluchów i odwrotnie. Jedni widzą w tym plus, dla mnie to jest na minus. Jeśli dobrze się orientuję, to posiłki i Morgenkreis mają dzieci w swoich grupach wiekowych, to chociaż tyle.
W którym Bezirku w Kindercompany zapisywałaś? Ja właśnie w Kindercompany pracuję i z tego co mi moja dyrektorka mówiła, to chyba tylko na Perfektastrasse mają jeszcze miejsca na 2018 rok, a tak to wszystko pełne... Latem tego roku rusza nowa filia w 18. Bezirku to może tam coś łatwiej będzie