reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Hahaha Vixen to mój wątek :D
Rozmawiałam już z jedną kobietką co tam pracuje i mówiła mi o tych grupach. Z jednej strony fajnie, bo kontakt z dziećmi i możliwość wyboru dziecko ma itd. Ale z drugiej mega mix i aż 6 grup :/ Zobaczymy co to będzie. Kinder Company w 11 przy Guglgasse. No to nieciekawie.

reklama
Aaa ok :D hehe :D my mamy raz w roku otwarte grupy na Fasching i z perspektywy pracownika o jeden raz za dużo, chaos totalny, ale to też pewnie kwestia tego, że nasze dzieci są do tego nieprzyzwyczajone, więc dla nich to jest wielkie wow, więc biegają jak oszalałe :D

Przy Guglgasse w Krippe pracuje moja koleżanka Polka :) Tam Krippe dopiero we wrześniu 2015 się otworzyło, więc może też jeszcze nie jest tak oblegane.

... my zameldowalismy sie do przedszkola (prywatnego "Haus Klara" w 11) w 16 tygodniu ciazy... szok. Chcemy poslac malego jak bedzie mial troche ponad 2 latka.

Zaczynam doceniac uroki wiosek :p plus jest taki ze my nie mamy problemu z przedszkolem. Aa u was to faktycznie nieciekawie z tymi miejscami jak tak czytam.
My po wczorajszym szczepieniu i wizycie mala wazy juz 4300 i ma 55cm wiec przybrala i urosla super przez te 7tyg. Tylko po szczepieniu mala ma biegunke cos wymiotuje i stan podgoraczkowy a mowili ze te szczepionki sa dobrze przyswajalne.
A wlasnie a szczepienie na pneumokoki sa darmowe czy jak to wyglada?

Ostatnia edycja:
No i mamy Platz w Kinder Company, ale przy Lorystraße :)
ufff...

Ola wow to mała, już nie taka mała :) Prawie jak moja wtedy :p
Dobrze, że tak przybiera. Moja zwolniła tempo, ale ona króciutka jest. W sumie my z M wzrostem nie grzeszymy to i ona nie będzie :p

No juz ladnie przybrala i urosla chociaz mi soe dalej wydaje malutka chociaz w porownaniu do tego jak wychodzilysmy ze szpitala to sie klocek zrobil :p
Karolask wiesz moze jak to z tymi pneumokokami one sa darmowe?

Sorki nie dopisałam :) Tak Ola są w pakiecie. Już przy drugim szczepieniu. Wtedy jest 6w1 Rota i Pneumo :p
Po Rota może mieć biegunki przez 2 czy 3 dni, lekką gorączke itd. mi tak lekarz mówił, ale moja poprostu przespała pół dnia wtedy.

U nas u pediatry wszystko tak szybko szybko bo tam maja mega duzo dzieci i juz zapomnialam dopytac.
Dzieki za info :)
Oo to super eh tu te szczepienia to zupelnie inaczej niz w pl bo tam szczepia odrazu 24h po porodzie na te podstawowe szczepienia ktore tu sa dopiero w 3 msc zycia ale czytalam ze to nawet lepiej.
My na drugie szczepienie dopiero za 4 5 tyg wiec zobaczymy jak to u nas bedzie.

reklama
Karolask byłam jakiś czas na zastępstwie KICO Lorystraße, miło wspominam :) Panie też były super, ale to się mogło pozmieniać bo to był przełom 2012/2013

Do góry