reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Hahaha Vixen to mój wątek :D
Rozmawiałam już z jedną kobietką co tam pracuje i mówiła mi o tych grupach. Z jednej strony fajnie, bo kontakt z dziećmi i możliwość wyboru dziecko ma itd. Ale z drugiej mega mix i aż 6 grup :/ Zobaczymy co to będzie. Kinder Company w 11 przy Guglgasse. No to nieciekawie.

reklama
Aaa ok :D hehe :D my mamy raz w roku otwarte grupy na Fasching i z perspektywy pracownika o jeden raz za dużo, chaos totalny, ale to też pewnie kwestia tego, że nasze dzieci są do tego nieprzyzwyczajone, więc dla nich to jest wielkie wow, więc biegają jak oszalałe :D

Przy Guglgasse w Krippe pracuje moja koleżanka Polka :) Tam Krippe dopiero we wrześniu 2015 się otworzyło, więc może też jeszcze nie jest tak oblegane.

... my zameldowalismy sie do przedszkola (prywatnego "Haus Klara" w 11) w 16 tygodniu ciazy... szok. Chcemy poslac malego jak bedzie mial troche ponad 2 latka.

Zaczynam doceniac uroki wiosek :p plus jest taki ze my nie mamy problemu z przedszkolem. Aa u was to faktycznie nieciekawie z tymi miejscami jak tak czytam.
My po wczorajszym szczepieniu i wizycie mala wazy juz 4300 i ma 55cm wiec przybrala i urosla super przez te 7tyg. Tylko po szczepieniu mala ma biegunke cos wymiotuje i stan podgoraczkowy a mowili ze te szczepionki sa dobrze przyswajalne.
A wlasnie a szczepienie na pneumokoki sa darmowe czy jak to wyglada?

Ostatnia edycja:
No i mamy Platz w Kinder Company, ale przy Lorystraße :)
ufff...

Ola wow to mała, już nie taka mała :) Prawie jak moja wtedy :p
Dobrze, że tak przybiera. Moja zwolniła tempo, ale ona króciutka jest. W sumie my z M wzrostem nie grzeszymy to i ona nie będzie :p

No juz ladnie przybrala i urosla chociaz mi soe dalej wydaje malutka chociaz w porownaniu do tego jak wychodzilysmy ze szpitala to sie klocek zrobil :p
Karolask wiesz moze jak to z tymi pneumokokami one sa darmowe?

Sorki nie dopisałam :) Tak Ola są w pakiecie. Już przy drugim szczepieniu. Wtedy jest 6w1 Rota i Pneumo :p
Po Rota może mieć biegunki przez 2 czy 3 dni, lekką gorączke itd. mi tak lekarz mówił, ale moja poprostu przespała pół dnia wtedy.

U nas u pediatry wszystko tak szybko szybko bo tam maja mega duzo dzieci i juz zapomnialam dopytac.
Dzieki za info :)
Oo to super eh tu te szczepienia to zupelnie inaczej niz w pl bo tam szczepia odrazu 24h po porodzie na te podstawowe szczepienia ktore tu sa dopiero w 3 msc zycia ale czytalam ze to nawet lepiej.
My na drugie szczepienie dopiero za 4 5 tyg wiec zobaczymy jak to u nas bedzie.

reklama
Karolask byłam jakiś czas na zastępstwie KICO Lorystraße, miło wspominam :) Panie też były super, ale to się mogło pozmieniać bo to był przełom 2012/2013

Do góry