reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

No u nas też szybko poszło. Pieniądze były na koncie zanim przyszła decyzja do skrzynki :) A z WGKK dostałam info, że FA im przekazał wniosek. Przez FinanzOnline składałam. Mam nadzieję, że będzie z górki bo też jestem wymeldowana z PL, a w pracy już jestem :)

reklama
Najlepiej się dowiedzieć wszystkiego w urzędzie. My nie dowoziliśmy żadnych papierów. Jak ktoś mieszka 20 lat tutaj i z Polską nie ma nic wspólnego, to sobie nie wyobrażam, żeby musiał jechać do kraju i robić wycieczki po urzędach. Chociaż ostatnio co raz bardziej zaczynają tu rzucać kłody pod nogi jeśli chodzi o zasiłki. Ginekolog nam mówił, że sporo kobitek narzeka, że obcinają pieniądze lub nie chcą ich dawać. Dziura w budżecie się widocznie robi i trzeba kasę zacząć oszczędzać:laugh2:
Eryk już zdrowy, trochę noskiem ciąga. Mąz dalej "obłożnie chory":confused2: herbatkę trzeba mu podać, za rączkę potrzymać.... Faceci.

Dziś byłam u ginekologa. Maluszek zdrowy, wszystko jest w porządku i nie grozi mi już poród przed 30tc, uff! Oliverek ruchliwy bardzo, lekarz się śmiał bo nam machał w brzuszku rączką:laugh2:

Aniag no i problem imienia rozwiązany :) Będzie pasować świetnie od Eryka.
Nom,a utrudniają przez takich co to tylko socjal i socjal i socjal, a siedzieli w domu w PL i się śmiali z tych co uczciwie pracują... I budżet podreperować też trzeba.

Aniag a jednak bedzie Olivier :) od poczatku mi sie podobalo ;)
No ja mam nadzieje ze u nas z papierami nie bedzie problemu.

dziewczyny a skad wziac formularz, ktory musze do pracy zaniesc, zeby poinformowac pracodawce jaki wariant kgb wybralam? czy w jakis inny sposob moge poinformowac? bo musze juz to zrobic bo we wtorek minie 7 tyg od porodu a to do 8 tyg chyba mam czas tak?

reklama
Bubcia ja poinformowałam pracodawcę mailowo :) i tak jak pisze Karolask, informujesz pracodawcę o tym jak długo pozostaniesz na Karenz, wariant KGB średnio ich interesuje :p

Do góry