reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

No u nas też szybko poszło. Pieniądze były na koncie zanim przyszła decyzja do skrzynki :) A z WGKK dostałam info, że FA im przekazał wniosek. Przez FinanzOnline składałam. Mam nadzieję, że będzie z górki bo też jestem wymeldowana z PL, a w pracy już jestem :)

reklama
Najlepiej się dowiedzieć wszystkiego w urzędzie. My nie dowoziliśmy żadnych papierów. Jak ktoś mieszka 20 lat tutaj i z Polską nie ma nic wspólnego, to sobie nie wyobrażam, żeby musiał jechać do kraju i robić wycieczki po urzędach. Chociaż ostatnio co raz bardziej zaczynają tu rzucać kłody pod nogi jeśli chodzi o zasiłki. Ginekolog nam mówił, że sporo kobitek narzeka, że obcinają pieniądze lub nie chcą ich dawać. Dziura w budżecie się widocznie robi i trzeba kasę zacząć oszczędzać:laugh2:
Eryk już zdrowy, trochę noskiem ciąga. Mąz dalej "obłożnie chory":confused2: herbatkę trzeba mu podać, za rączkę potrzymać.... Faceci.

Dziś byłam u ginekologa. Maluszek zdrowy, wszystko jest w porządku i nie grozi mi już poród przed 30tc, uff! Oliverek ruchliwy bardzo, lekarz się śmiał bo nam machał w brzuszku rączką:laugh2:

Aniag no i problem imienia rozwiązany :) Będzie pasować świetnie od Eryka.
Nom,a utrudniają przez takich co to tylko socjal i socjal i socjal, a siedzieli w domu w PL i się śmiali z tych co uczciwie pracują... I budżet podreperować też trzeba.

Aniag a jednak bedzie Olivier :) od poczatku mi sie podobalo ;)
No ja mam nadzieje ze u nas z papierami nie bedzie problemu.

dziewczyny a skad wziac formularz, ktory musze do pracy zaniesc, zeby poinformowac pracodawce jaki wariant kgb wybralam? czy w jakis inny sposob moge poinformowac? bo musze juz to zrobic bo we wtorek minie 7 tyg od porodu a to do 8 tyg chyba mam czas tak?

reklama
Bubcia ja poinformowałam pracodawcę mailowo :) i tak jak pisze Karolask, informujesz pracodawcę o tym jak długo pozostaniesz na Karenz, wariant KGB średnio ich interesuje :p

Do góry