Hehe dzieki nie wlasnie nie dostalam jeszczem jak meldowalismy to mowila pani w urzedzie ze e card i z FA przyjdzie samo. Karta wczoraj przyszla. Dzis paszport. Moze niedlugo przysla i to. Jak narazie musimy teraz wyrobic Anmeldenbescheinigung
reklama
aniag78
Fanka BB :)
Hej Moniu! Ostatnio zastanawiałam się co u Ciebie, dawno Ciebie nie było. Kurczę, to ja mam dwóch chłopaków, Ty dwie dziewczynki - pożenimy ich między sobą
Dobrze, że u Ciebie już dobrze, depresja to nic miłego. Najważniejsze, że poszłaś do pracy i masz kontakt z ludźmi! Adela biedulka, ale na takich dzieciach szybciochem się wszystko goi.
I dziękuję za gratulacje
Dziś mąż wreszcie poszedł do pracy! WRESZCIE. Już miałam go po dziurki w nosie Z Erykiem w domu jeszcze da się wytrzymać, ale z nimi obydwoma... można depresji się nabyć, a przynajmniej oszaleć. Dziś się wzięłam za porządki, bo bałagan się zrobił okropny, sterty naczyń, bleh. Jak na złość dziś mnie katar łapnął i głowa pobolewa. Mam nadzieję, że w czwartem młody pójdzie do przedszkola. Dałabym się zabić za te 4 godziny ciszy w domu. Kawę bym w świętym spokoju w końcu wypiła.
Dobrze, że u Ciebie już dobrze, depresja to nic miłego. Najważniejsze, że poszłaś do pracy i masz kontakt z ludźmi! Adela biedulka, ale na takich dzieciach szybciochem się wszystko goi.
I dziękuję za gratulacje
Dziś mąż wreszcie poszedł do pracy! WRESZCIE. Już miałam go po dziurki w nosie Z Erykiem w domu jeszcze da się wytrzymać, ale z nimi obydwoma... można depresji się nabyć, a przynajmniej oszaleć. Dziś się wzięłam za porządki, bo bałagan się zrobił okropny, sterty naczyń, bleh. Jak na złość dziś mnie katar łapnął i głowa pobolewa. Mam nadzieję, że w czwartem młody pójdzie do przedszkola. Dałabym się zabić za te 4 godziny ciszy w domu. Kawę bym w świętym spokoju w końcu wypiła.
karolask87
Moderatorka
Wyrabiajcie, wyrabiajcie Im wcześniej tym lepiej. Do Anmelde... małej mogą wymagać paszport. Więc jeszcze troszkę możecie poczekać, jakby się okazało, że koniecznie muszą zobaczyć. Na nasz np. nie zwrócili uwagi wcale, ale co urzędnik to inne widzi misie a nie wiem jak w Linzu jest.
A jak nie przyszedł jeszcze list to możesz składać wniosek. Na pewno nie zaszkodzi.
A jak nie przyszedł jeszcze list to możesz składać wniosek. Na pewno nie zaszkodzi.
karolask87
Moderatorka
Aniu, wyleczyłaś chłopaków to teraz Ciebie łapie :/ Jak to u mam bywa, kawę i tak wypijesz pewnie zimną hehe
Ale przypomniałaś mi o dwóch kawałkach. Więc do tej kawy coś na szybko i coś wolniejszego
Ale przypomniałaś mi o dwóch kawałkach. Więc do tej kawy coś na szybko i coś wolniejszego
karolask87
Moderatorka
Najpierw wypłacają wstecz, a potem pojęcia nie mam, bo nie sprawdzałam czy przyszła następna wpłata
A co do Anmelde... muszę męża spytać czy płacił coś, bo nie pamiętam już :/
A co do Anmelde... muszę męża spytać czy płacił coś, bo nie pamiętam już :/
karolask87
Moderatorka
No życzę Ci żeby przeszło bez echa Kaszel straszny. Mnie zaraz po porodzie tak rozłożyło, że katar lał się w szpitalu strumieniem, ale to kaszel był najgorszy. Tak mnie dusiło, że myślałam, że płuca wypluje i szwy pogubie
karolask87
Moderatorka
I złamane żebro od mdłości i kaszlu?? Jezu biedna Ty...
reklama
Dziewczyny jak tu jest z glukoza? Mam wziac ze soba sok z cytryny czy bede musiala taka czysta wypic? Blee.. Juz mi sie nie dobrze robi na sama mysl :-/ Mam tez skierowanie na inne badania krwi... myslicie ze zrobia mi od razu?