reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Poziomeczka przerwa miedzy maluchami zalezy przewaznie tylko od rodzicow,ale zawsze jest ciezko nawet jak ona bedzie wieksza...im dluzej sie czeka tym gorzej tak sobie terza mysle z perspektywy czasu...
Happy u mnie kciuki caly czas za was zacisniete.No ale widze dalej solo ,niebawem fasolek na pewno sie pokaze.
Kathinka zdroweczka zycze dla was,ale was dopadlo...zdroweczka zycze
Beabea ja uwazam,ze nie jest wcale za mala.Karne jezyki to wymysl "niani" u nas kara bylo siedzenie w pokoju lub zakaz tv.Malo ogladal w tym wieku ale wtedy nie mial wcale i tyle.U nas dosc szybko zaczelam konsekwentnie wynosic go jak sie wsciekal czy rozrabial-dzialalo.Mala wg mnie rozumie wiecej niz myslisz ;-) dzieciaki niezle wszystko ukrywaja.Ale oczywiscie zrobisz jak uwazasz.Jak bedziesz czekac do 2 lat to oby na glowe wam nie weszla:sorry2:Konsekwencja powinna byc od poczatku.Ja zaczelam walke w 7 miesiacy(chodzilo o zasypianie) i wtedy zrozumialam,ze im wczesniej sie jest stanowczym tym lepiej.Nie chce cie urazic i jesli to tak brzmi to sorki po prostu pisze jak mysle
Co do masazy nigdy nie bylam ale na pewno sa boskie :-)

reklama
alez sie rozpisalyscie!

Kathinka, wspolczuje ci tego uroku, ktory ktos na was rzucil..... Wysylam pozytywne fluidy i wibracje

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
:tak::happy2::-):-D

co do konsekwencji, to ja sie tam na wychowaniu dzieci jeszcze nie znam, wiec sie nie odzywam. :-D Ale postaram sie byc konsekwentna, hihi
Ale wiem, ze latwe to nie jest i nie wiadomo kiedy zaczac. Ale chyba NIANIA mowi, ze od samego poczatku. A to, ze mnie dziecie zaskoczy to jestem tez pewna! :-D

happy, ty podla zono! :-D;-)
ale ja tez tak sobie czasami mysle. Zwlaszcza, ze moj mazus straszny domownik i on tylko lubi z zonsiunia spedzac czas. Albo w domku albo na dzialeczce albo nie wazne gdzie, wazne, ze z zonsia!
ez go czasami wypycham, bo chce miec czas dla siebie, ale ciezko....

Dobra, uciekam powoli, zajac dobre miejsce na egzaminie. Trzymajcie kciuki, bo jak nie zdam, to sie powiesze!:baffled:

a vici: czas najwyzszy na masaz!!!!!!

papa

Ja tez oczywiscie mam zacisniete,na pewno zdasz :yes:czekamy na info jak poszlo bo na wyniki pewnie przyjdzie poczekac :-)

A i zapomnialam o pogodzie : podobno ma byc ladnie choc w niedziele mozliwe opady ale to nie wszedzie temp ma byc miedzy 14 a 17 stopni :szok: i slonce wiec bedzie boskoooooooooooooo.

vici: dzieki ;-) My zaraz wyjezdzamy na przeglad autka do Nö, a jutro w kierunku Graz, pierwszy przystanek: fabryka czekolady!!! :-D. Sorry, ze ja w kolko o tym wyjezdzie, ale krotki urlop przyda nam sie i ciesze sie niesamowicie! :-D Do wtorku dziewczyny! Milego weekendu!

Jacek byl w tej fabryce czekolady podobno bosko jest i obezrec sie mozna bo najesc to malowpowiedziane hehehe.A czy tam mozna sobie od tak jechac? Oni byli na wycieczce z firma i sie wlasnie zastanawial czy z nami tez mozna.Czekamy na wiesci jak bylo i FOTKI prosze :-D Udanego urlopu i moze cos z fasolkiem sie uda :-D

czesc dziewuszki!
dzieki za kciukasy, przydaly sie wczoraj. :-)
No powiem wam, ze napisalam sporo, ale czy to wystarczy punktowo... :confused:sama nie wiem.
Bedzie chyba na styk ale czuje, ze dalam rade. To cholerny egzamin, spedza mi sen z powiek, no jakies bilansowanie sobie wymyslili, a ja po tlumaczeniowych studiach pojecia o takich rzeczach nie mam.
No a ten facet tez nauczyc nie umial, ledwo kilka lekcji bylo i egzamin....
uff. Ale jak narazie mam go za soba i modle sie o zdanie!

happy, kurcze, my kiedys w tej fabryce bylismy ale byla akurat zamknieta! tez bym tam chetnie pojechala. Ale to juz chyba z Majka pojedziemy, hihi. Niech sie dziecina naje! :-D I mamusia tez.
A moze juz ci sie cos tam gniezdzi w brzuszku, wiec na dobre samopoczucie czekolada w sam raz!:tak:
I jak, zrobilas babski wieczor, czy mazus przeszedl do domku i bylo po wieczorze?? hihi

Moj maz sluchajcie, to mnie ostatnio jeszcze bardziej kocha niz zwykle i nie moge sie od niego opedzic. Tylko by sie przytulal i calowal i za raczke trzymal. Chyba czuje, ze to jego ostatnie podrygi i za 2 tygodnie nie bedzie juz jedyny... :shocked2: Biedny!

Dzis w nocy jakos strasznie zle spalam. Jakies rewolucje w zoladku, spocilam sie cala, Majka w brzuchu sie kitlasila... Dziwnie mi bylo. Juz sie zastanawialam, czy cos sie nie zaczyna... No ale narazie spokoj, nic sie nie dzieje....

Zaraz ide do dentysty na gruntowne czyszczenie zabkow, bo po porodzie jakis czas tam raczej nie zawitam.
No, to narazie tyle!

hej hej
Dzewczyny przymierzylam dzis moze 200 stanikow a kupilam uwaga 1 juz bylam tak zdesperowana ze mialam w poniedzialek isc do palmesrsa ale jeden mam hihihi
po schudnieciu niestety cycochy zmalaly a mam chory rozmiar 75 e lub d

Babea w tym samy labo robie badania i mam tam okuliste a na placyk zabaw tam chodze hihi pewnie sie widzialysmy kolo tschibo bo tez tam bywam , musimy kiedys sie na kawe umowic bo blisko
happy w 3 mam mame kolo rennwegu a raczej st marks
wogule to jak mi dziatki wyzdrowieja trzeba jakas kawe zorganizowac :)

Czesc kobitki!!!
Bardzo Was przepraszam za brak czasu ale kurde nie umie dojsc do ladu z obiadami
sprzataniem i niuska ale jest poprostu kochana, tylko uwielbia lezec przy cysku a wtedy ciezko cokolwiek zrobic!!!
Do tego latania po tych wszystkich urzedach i lekarzach do tego boli mnie zab i bylam wczoraj u dentysty a w
srode znow musze isc jeszcze sie tak do konca nie umie odnalezc w tym swiecie!!!
Ale musze powiedziec ze jest cudowny kazdy jej usmiech, zlosc , pierdniecie:):):):):)
Po prostu wszystko co ona robi jest dla mnie niesammowite:).
Porod trwal10godzin ciezkich boli okolo6 jak na pierwszy raz nie bylo zle;).
Mezus caly czas byl przy mnie i przecial pepowine.
Nie dam rady was nadrobic i mozliwe ze jakis czas nie bede pisac, bo zalatwien full mam,
teraz jeszcze z chrzcinami.
Nawet nie mam czasu dodac zdjec ale jakby ktoras miala ochote zobaczyc niuske to moze wejsc na nk
Mariola Lucjan Prokurat to tam sa jej fotki.
Pozdrawiam Was
trzymajcie sie
jeszcze raz sorki za brak czasu

reklama
czesc dziewczeta!

moja mala jeszcze w brzuszku! :-D

franiu, gratulujemy jeszcze raz, widzialam zdjecia na nk, slodziutka masz coreczke! jest naprawde sliczna!
Ty sie nie usprawiedliwiaj przed nami, ze nie masz czasu na forum! To oczywiste, ze teraz wszystko kreci sie wokol dziecka! Delektuj sie waszymi pierwszymi chwilami.:tak:

Mam nadzieje, ze ja tez bede mogla po moim porodzie powiedziec, ze nie bylo tak zle!:baffled::-D

Ja juz lapie stracha i przy kazdym ukluciu lub malym bolu lapie schize, ze to moze juz!:shocked2:
Matko, jak ja dam rade, hihihihi

Poza tym bylismy wczoraj w Sopronie na masazach, fryzjerach itd. Nareszcie wygladam jak czlowiek i moje stopy sa ladne, miekkie i maja czerwony lakier na paznokciach :-D Po raz pierwszy od pol roku, hihi. Potem pyszny obiadek i do domciu. Bylo bosko!

A dzis idziemy do kina na "Unsere Ozeane" :tak:

Do góry