reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Anet ją umowilam się do dinhof na 16.03 to będzie 8 tyg po porodzie
To dziewczyny jak też tak mialyscie to nie będę się przejmowała

A u nas dzisiaj tragedia , cały dzień płacz, brzuszek twardy, suszarka nie pomaga, noszenie też nie, bujanie, masaże brzuszka, kładzenie na brzuszek, na kolana, nawet czopek nic dopiero teraz zamotalam nas w chustę i skacze na piłce i po minucie dziecka nie ma , naprawdę polecał, kupujcie chusty, to wybawienie

reklama
Jej biedna mała. Mój didek już czeka wyprany i wyprasowany :) tylko się muszę motania nauczyć i jakoś czasu brakuje, chusta od poniedziałku czeka... Może w weekend się nam uda.

Ale będzie ciężko,coś mi się wydaje, bo jak tylko małą wezmę do góry to głowa jej chodzi na wszystkie strony i wszystko musi widzieć. Zobaczymy czy da się włożyć do środka. Ale Tobie widzę nauka szybko poszła. Możesz polecić jakiś filmy instruktażowe z których korzystałaś? Czy ogólnie Youtube? :)

Dziewczyny pomozecie??? Moze ktoras z was zna sie na tym. ??? Nie rozumiem zbytnio o co chodzi...

Załączniki

• 20160219_101930~2.jpg
    20160219_101930~2.jpg
    216,9 KB · Wyświetleń: 47
Musisz wpisać dokładne daty od kiedy do kiedy zostajesz na Karenz. W tej pierwszej linijcie musisz uzupełnić od kiedy jesteś zatrudniona i jako kto. A w tej trzeciej data od... do... czyli dla pracodawcy informacja kiedy wracasz do pracy :) Maksymalnie możesz dwa lata zostać w domu. Z reguły zostaje się tyle ile pobiera się KGB, ale może być też tak, że np mama pobiera do 15. miesiąca życia dziecka, ale zostaje w domu do ukończenia przez dziecko dwóch lat, tylko wtedy już oczywiście nie dostaje pieniędzy.

Dokładnie jak piszę vixen89 :) W ostatniej linijce długiego tekstu musisz jeszcze zaznaczyć, że ojciec nie idzie w tym czasie na Karenz. Bo przypuszczam, że nie idzie wcale. Wystarczy jak przekreślisz Mutter :)
Ja na Karenz się nie muszę wybierać. Taki farcik, że szef super i pozwala pracować z domu :)

Noo tak nie idzie ;) tylko ja ;) to fajnie karola. A dziewczyny czy byscie juz z malutkimi na spacerku czy jak narazie czekacie a moze hartujecie dziecko przy oknie???;)

Anitaka my przeczekujemy sezon grypy na razie. Poza tym pogoda jak pod psem ostatnio :/
Ale spacerki były już dawno, jak tylko było cieplej. Pierwszy nawet w pierwszym tygodniu życia, przy plus 15. Taki króciutki spacerek do fotografa i Konsulatu w sprawie paszportu. Ale mała była tak zabarykadowana przez te 10 minut w wózku, że nie wiem czy w ogóle odczuła :) A potem tak od 3 tyg. już z górki. Nawet podróż metrem zaliczona :)

reklama
Moja mala to tylko ze szpitala do domu ale to i tak autem bylismy takze kilka sekund na powietrzu. Dzis ja ubralam i do wozka na kilka minut przy oknie. W poniedzialek jedziemy meldowac mala a w tyg do wiednia po paszport. Takze chce ja troche przyzwyczaic. Tak w ogole to jestem ciekawa jak.zniesie podroz. W jedna strone mamy 170 km. Mam nadzieje ze marudzic nie bedzie

Do góry