reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Austrii

Bubcia jezeli chodzi o diete to jak najbardziej zacznij jesc wszystko tylko zapisuj np przez tydzien na kartce co jeszcz itd i obserwuj mala.
Ja przy synu zrobilam to samo zmienilam diete malo co jadlam mial straszne kolki juz sie balam cokolwiek zjesc bo placz od rana do wieczora. A jak zaczelam jesc wszystko doslownie wszystko nawet smazone i czasem cos slodkiego to byla duza poprawa maly zaczal lasnie spac i skonczyly sie problemy z brzuszkiem czyli tak jak Aniag mowi wiec chyba cos w tym jest. I kladzenie dziecka na przedramieniu tez u mnie bardzo duzo dawalo bo malemu bylo lepiej i zasypial.
Teraz np. Jem duzo jogurtow naturalny i owocowy + musli i w miare normalne obiady oczywiscie bez przesadnej ilosci oleju i malej do tej pory ani na chwile brzuszek nie bolal.

reklama
Happy do porodu szpitalna koszule bo mi bylo najwygodniej. A po porodzie juz swoje leginsy dres i bluzka.
A to zalezy ile w ciazy przytyjesz bo ja dzien po porodzie wazylam juz tyle co przed ciaza i wszystko na mnie wisialo.
Jedynie co to biodra troszke szersze przez jakis czas zostaja wiec i leginsy powinny byc dobre te co w ciazy nosilas. No i zanim macica sie obkurczy to brzuszek troszke zostaje.

Bubcia a malenka jest sliczna jej same baby :)

Karolask to malutka fajnie i ladnie przybiera :) my dopiero za 4tyg szczepienie mamy.

Nie podaje sie noworodkowi herbatki koperkowej, bo w pierwszych tygodniach życia może ona mieć właściwości uczulające. Sama możesz pić herbatki z kopru lub melisy czy inne lub roinbost cY jak to sie pisze... ja malo pilam herbat szczerze mowiac, opijalam sie woda z filtra i czsem sok malinowy lub jablkowy dolewalam. Dzieciaczki maja jeszcze nie dostatecznie rozwiniety uklad pokarmowy wiec te bole brzuszka spowodowane gazami uzasadnione choc to jak pisze Karolask w malym procencie kolki.
My tez sposoby opisane wlasnie przez Karolask stosowalismy i jedne pomagaly barfziej lub mniej takze Bubcia probuj i obserwuj Ksiezniczke moze cos przyniesie ulge a chustowanie suoer sprawa wiec trzymaj sie tego a tymbardziej jak Mala lubi i dobrze sie czuje :-)...a herbatek/wody nie podawaj Małej, dopiero po ok skończonym 6 mcu, zeby jelitka byly gotowe wpelni na zmiane ph...
Antiflat u nas był lepszy niz sam simplex w awaryjnych przypadkach wiec chyba to od dIeciaczka zależy...
..a co chodzi o diete to warto jesc zdrowo i nie szalec z odmawianiem sobie jedzenia bo potrzebuje sie duzo energi zeby mleczko wyprodukować ktore jest dopasowane do potrzeb dzieciątka
Wiadomo trzeba obserwowac czy cos nie uczula ale jesc trzeba : -)

Ja do porodu tez w szpitalnej koszuli bylam po porodzie tez ale na drugi dzien ubralam juz swoja koszule a co do brzuszka to mialam troche jak na poczatku ciazy teraz jest juz mniejszy i zapinam sie juz w swoje spodnie sprzed ciazy. Chociaz mam takiego flaczka jeszcze. Jestem ciekawa ile jeszcze tak bedzie wygladal no ale dopiero 9 dni po porodzie ;)

Bubcia zapobiegawczo, to niech sobie pediatra maść na ból dupy kupi:laugh2: Nie cierpię takich doktorków, co apobiegawczo takie leki dają. Jeszcze zrozumiem jakiś naturalny środek, ale nie lekarstwo i to z cynkiem...
Antiflat i SabSimplex podawałam naprzemiennie. Skończyłam buteleczkę jednego, to zaczynałam drugiego. Nie mieszałam ich ze sobą.
Ja po pół roku podawałam też (co jakiś czas) probiotyk OmniBiotic Panda, bo od tych biegunek i zatwardzeń małemu się rozstroiła flora bakteryjna. Trochę droższy jest, ale efekty super. Sami z mężem go piliśmy po chorobie.

happy ja na drugi dzień po cc założyłam sobie luźne bawełniane spodenki i bluzkę na ramiączka (i tak mi za gorąco było). Położna powiedziała, że jeśli mi w koszuli źle, to mogę założyć co chcę, obym nic nieprzyzwoitego nie odsłaniała;-) ;) Koszula szpitalna była nawet znośna, ale straszliwie było mi w niej gorąco. Ja się w ciuchy sprzed ciązy nie zmieściłam po dziś dzień. Ważyłam 56kg, teraz ważę 72:zawstydzona/y: I żadne diety i ćwiczenia tego nie zmieniły. W spodnie się mieszczę, za to brzuszek mi został. No i piersi mi zostały. Z B na F, już się boję co będzie po porodzie.

Happy nie my chodzimy do pediatry w 12. Bezirku ale zmienić musimy
Ja w szpitalu przez cały czas byłam w ich koszuli bo było mi najwygodniej no i szkoda moich ubrań żeby się krwią pobrudzily, jak wychodziłam nalozylam spodnie sprzed ciąży , tydzień po porodzie nie miałam już prawie brzucha

Ja dziewczyn w teorii wiem , że powinnam wszystko jeść ale wiecie jak to jest jak wszyscy w koło gadają , że nie można większości , ale teraz zaczęłam jeść normalnie jak zawsze

Anet dzięki, to wiem w końcu czemu dziecku nie powinno się dawać herbatek, bo wszyscy mówią ,że nie można przy kp a ja nie wiedziałam czemu
A chustowac się uwielbiamy, czasami jak już jest bardzo źle to się zqchustujemy i skaczemy na piłce i się mała uspokaja a tak jak normalnie to wystarczy , że ja w zamotam i już spokój jest:)

Anitaka ja też jeszcze flaczka mam , jedrny jeszcze w ogóle nie jest

Ej Dziewczyny ja już jestem 4 tygodnie po porodzie i już prawie nie krwawilam a teraz nagle zaczęłam krwawic taka żywo czerwona krwią i mocno, to jest normalne?

Anitaka na brzuch po porodzie to tylko cwiczenia bo miesnie sa sflaczale ja coprawda brzuch mialam juz 4dni po porodzie plaski ale czuje ze wypadalo by troche pocwiczyc a jakos brak motywacji :p

Aniag biustu zazdroszcze i troche kg tez bym przygarnela ;) bo ja niespelna 3tyg po porodzie waze 49kg a waga leci dalej w dol i ani dupy ani cyckow. Wiec za duzo zle za malo jeszcze gorzej heh kobiecie dogodzic ;)

reklama
Bubcia ja tez tak miałam i bylam u dinhof bo sie przestraszylam... niby ok ale dala mi jeszcze na obkurczenie macicy chyba wtedy jakies tabletki... moze warto jechac na kontrole...

Do góry