reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Anitaka body, rajstopki spodenki, bluzkę, skarpetki, czepka, chustka na szyjkę, kombinezon i mam dwa kocyki że sobą w zależności jaką pogoda i do tego przeważnie wieszak na gondole pieluszki tetrowa albo jak deszcz pada jak dzisiaj to folie przeciw deszczowa

reklama
Ja miałam termin właśnie przez internet zrobiony ale akurat na 13 wiec powiedzieli mi ze juz nie zdążą... lepiej tyrknac i zapytac kiedy i o ktorej byloby najlepiej zeby osobie zza wiednia w ciagu paru godzin zrobili a później sobie termin zrobic ew.
My na spacery chodziliśmy juz trzy dni po wyjściu ze szpitala, glownie to spacer połączony z lataniem po urzędach... kilometry i my bilismy od początku w chuscie ( czasem tylko wózkiem )
Mamuśki nie przrgrzrwajcie Dzieciaczków... sprawdzajcie im szyjki czy nie spocone. W tych gondolach to duzo powietrza nie dolatuje wiec nie ma co ubierać za dużo, zeby pozniej gdzies nie zawiało. Zdrowka dla Was i Maluszków :-)

Anitaka ja ubieram mala w body pajacyk i kombinezon czapka i kocyk tez uwazam tak jak anet ze dzieci nie ma co przegrzewac. Musza sie troszke hartowac od malego ;)

Też tak myśle dziewczyny. Ja swojej zakładam to co sobie plus jedna warstwa. Raz założyłam jej kombinezon i mokra jak mysz była. Od tego czasu na rajstopki, body i bluzeczke ew. (body + pajacyk) zakładam grubsza bluzę i spodenki. Wiadomo czapka, chustka i skarpetki. Zawsze mam też z sobą rękawiczki, bo mała ma zdradliwie zimne dłonie, mimo cieplutkiego karku :) Na początku myślałam, że jej pewnie zimno, ale nic z tych rzeczy. Pozatym zawsze można okryć kocykiem i zabarykadować w gondoli.

Ja mam kombinezon ale ona sie w nim topi nie wiem co kupic jej zeby nie zmarzla i zeby jej nie za goraco bylo.

Hej:blink: Mamy wstępną listę imion: Theo, Oliver, Elias, Ernest. Ciekawe, czy wybierzemy któreś z tych, czy jeszcze inne. Po dzisiejszym dniu małego najchętniej nazwała bym Szatan, od rana mnie terroryzuje, aż cały brzuch mam obolały. Nie przypuszczałam, że taki mały wypierdek może tak dać w kość:laugh2:
Miałam dziś trochę nasion wysiać, a tak przeleżałam pół dnia w łóżku:hmm:

Aniag ujeme to tak ciesz sie ze maly jest aktywny ;) Heh wiem latwo sie mowi ale sama nieraz narzekalam, a jak mala sie malo ruszala to to byl dopiero strach ze cos jest nie tak.
Olivier piekne imie :) Lez poki mozesz przy 2 lobuzach czasu braknie na odpoczynek ;)
Anitaka caly cennik jest na stronie ambasady polskiej.

reklama
Dziewczyny moja mala ma jakies bulgotanie w brzuszku. W.nocy niezbyt spac chciala z reszta w dzien tez. Teraz jestesmy po kapieli. Mala zjadla ale nie zaspala jak zawsze na lozku bo spi z nami tylko w wozku i to musze ja lekko kolysac ale co chwile sie przebudza. Brzuszek ma miekki. Kupki robi normalne. Nie wiem czy martwic sie czy to normalne ;/

Do góry