reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Dziewczyny a jaka mialyscie bielizne po.porodzie. kupowalyscie jakas jednorazowa czy zwykla bawelniana???

reklama
co do FBH dla noworodkow wyrabia sie z automatu, ale przedluzasz juz stacjonarnie albo dosylasz im papierki, trzeba czekac na list od nich czy cos chca czy luzik. moze stad te babki z wnioskami w Finanzamt.

Mkarolka FBH przyznają zawsze tylko na jakiś okres czasu, nie bój się, dostaniesz odpowiednio wczesnie pismo, żeby przedłużyć

Dziewczyny powiedzcie mi do zalatwienia aktu urodzenia dla dziecka itd byly potrzebne wasze paszporty czy dowody osobiste wystarczyly?

Bubcia powiedz mi mala dalej chodzi ci w rozmiarze 50? Bo sie zastanawiam ile tego kupic bo na 56 mam duzo ubranek.

Ola tak chodzi i myślę, że jeszcze może z miesiąc będzie 50 dobre bo jeszcze delikatnie wisi , my nie mamy za dużo tych 50 i musimy ciągle prac, bo Zosia lubi sikac jak tylko jej pampersa zdejme :) więc ciągle wszystko do prania :p

reklama
Moja zas czesto ulewa i do przebrania wczoraj przebieralismy sie chyba z 4 razy i brak ciuszkow. No ale jak mowisz ze gdzies 1.5msc pochodzi wiec dokupie jeszcze kilka. A zosia jak przybiera na wadze? My wczoraj przy wypisie wazylismy 2350 wiec te ubranka mega wisza.

Do góry