reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Ahaa bo ja nie jestem.pewna ilu osobowe sa sale w linzu. Mam problem bo po przeprowadzce zapodzialy sie nam nasze Anmeldenbescheinigung. I tak zastanawiam sie czy do meldowania dziecka i do formalnosci bedzie to potrzebne... Jak narazie nie mamy kiedy wyrobic nowych...

reklama
Anitaka Anmeldebescheinigung to jeden z najważniejszych dokumentów, bez tego nie zlożysz wniosku o Familienbeihilfe a co za tym idzie o Kinderbetreuungsgeld... Myślę, że jak już macie wyrobione, to wystawią Wam papier bez problemu.

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom, dużo zdrówka dla Waszych pociech!

Ja wlassnie ten papier zgubilam i zeby go wyrobic tzn kopie tego to cala masa dokumentow byla potrzebna a to tylko kopia a takie wymogi.

A.nie wiecie czy do meldowania dziecka jest potrzebne bo nie wiem czy zdaze teraz to zrobic. Narzeczony pracuje a ja sama sie boje isc teraz gdzie kolwiek. Bo dziecku bedziemy tez wyrabiac... Ale czy mozna zameldowac nez tego... I czy jakas kara jest za zgubienie

Och tro ulga. Bo nawet nie mam sily teraz siedziec w.kolejce. u nas kilka.godzin czekac trzeba wiec nie za.ciekawie. . a jak to jest ze zeobieniem zdjecia do paszportu dla malenstwa??? Musze isc do fotografa czy np gdzies we wiedniu w ambasadzie mozna zrobic bo musze jak najszybciej wyrobic paszport. A i czy nalezy rezerwowac termin do wyrobienia paszportu???

Anitaka, jak pisze Vixen i Bubcia, bez tego nie dostaniesz FBH, a bez niej KBG. Do wyrobienia napewno będą chcieli wszystkie dokumenty i jeszcze raz trzeba będzie zapłacić. Tak przynajmniej było tutaj w Wiedniu z moim znajomym, który zgubił i było mu potrzebne nowe. I te nieziemskie kolejki tam rrr...

Och tro ulga. Bo nawet nie mam sily teraz siedziec w.kolejce. u nas kilka.godzin czekac trzeba wiec nie za.ciekawie. . a jak to jest ze zeobieniem zdjecia do paszportu dla malenstwa??? Musze isc do fotografa czy np gdzies we wiedniu w ambasadzie mozna zrobic bo musze jak najszybciej

reklama
Do góry