reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Czesc!!!
Pomylam wlasnie podlogi:tak:i teraz ladnie czysto;-).
Maz wczoraj mi sesje brzuszka zrobil:-), moze dodam pozniej.
Skurcze byly rano ale malo i slabiutkie:wściekła/y:ile jeszcze:wściekła/y:!!!
Podoba sie tej mojej Ingusi w brzuszku.Moze czeka na prawdziwa wiosne?!
A tak poza tym to kibel cos nam zatkalo i woda tak pomalu schodzi:wściekła/y::no::baffled:,
no ale jak narazie schodzi...musi sie maz tym zajac!
Czesc Kathinka milo poznac, no mialas troche na glowie ale najwazniejsze, ze juz za Toba i dzieciaczki
i cyce:-Dzdrowe!
Poziomeczka Jak tam nauka, wchodzi???
Co do jedzenia to ja czesciej sobie pozwalam na nie zdrowe, eee tam po prostu lubie frytki:tak:,
ale jem tez oczywiscie owocki i warzywka.
Vici Kazdy pyta czy juz rodze, no ale niestety albo stety jeszcze nie.
Czekam, czekam i czekam no zobaczymy13 bym nie chciala, bo kolezanki coreczka jest z 13,
a ja chce zeby moja byla oryginalna;-). Tak, ze 13, 23, 29, 30 odpadaja;-).....
No ale to nie ode mnie zalezy jednak!
Milego pobytu w Polsce.
happy79 Dobrze sie masz tez bym sie chetnie gdzies przejechala!!!

reklama
Kathinka: Witaj!

frania20: ale ja juz z checia bym w domku zostala... ostatni rok, to tak wkolko na walizkach, ale taka praca. Jak bede w ciazy to bede miala przynajmniej wymowke. :-). Czekam na zdjecia!

Co do jedzenia: ja ostatni rok to czesto fastfoody jadlam, bo w biegu i byle szybko cos przegryzc. Ale ostatnio ze wzgledu na planowanie dzidzi to staram sie jesc zdrowo (roznie to wychodzi). Ale np. serow plesniowych to juz wogole nie ruszam (ze wzgledu na ta afere serowa z lidla) a ja to prawdziwa serowa fanka bylam. :-D

Co do planow: robie juz kilka dni testy, mam 14 dzien cyklu ale nadal nic nie wskazuje na owulacje :confused: Do tego trzymam sie rady doktorka i zachowujemy "material" na lepsze dni ;-):-D

Dziewczyny a jakie macie plany na Swieta?

Czesc!
Wlasnie czekam ma dzis ktos przyjsc do tego kibla, bo juz cos na klatke przecieka:baffled:.
Dzis zbiera mnie cos na wymioty!?:dry::sorry2:
happy79 No ja planow wielkich na Wilkoanoc nie mam, ale pewnie beda to niezapomniane
Swieta, bo pierwsze z malutka:-):-):-).W Wiedniu napewno zostaniemy.

Hej!
Szukalam dzis prezentu dla dobrej kolezanki i jej 2-tygodniowej dziewczynki... ale nic ciekawego nie wpadlo mi w oko... :no: szukalam czegos, co sie naprawde przyda, bo spioszkow i bucikow to pewnie ma juz wystarczajaco duzo. Macie jakies propozycje? Chodzi o drobiazg, cos co zmiesci sie do malej paczuszki, bo wysylam do Pl.

Zaraz idziemy do kina. Chcielismy isc na Alicje w krainie czarow ale IMAX do poniedzialku ma wszystko sprzedane :baffled: wiec zostalo up in the air... :tak:Na Alicje pojdziemy innym razem.

My w Swieta zostajemy w domku... myslelismy o restauracji (chyba Himmel to sie nazywa) gdzie co roku organizowany jest wielkanocne ognisko, bylebym tylko nie musiala za duzo gotowac ;-). Chociaz jajka w majonezie bede robila (naturalnie z pl majonezem).

Pozdrawiam i milego weekendu!!!

p.s. testy dzialaja ;-). Trzymajcie kciuki... moze cos wyjdzie za dwa tygodnie :-D.

czesc poweekendowo!

w sobote bylam caly dzien w szkole a potem, po zajeciach jeszcze sie uczylismy do egzaminu czwartkowego :baffled:
wczoraj caly dzien uczylam sie do egzaminu wtorkowego :baffled:
jednym slowem - weekend do bani!

frania, czytam, ze cie na wymioty zbieralo.... ujujuj, chyba cos sie tam u Ciebie powoli dzieje... Daj znac, a moze juz jestes po....:szok:

happy, super, ze testy dzialaja! oby sie sprawdzily! trzymam kciukasy!!!

Na Swieta oczywiscie ja sie nigdzie nie ruszam, bo na 7-go mam termin, hihihi.
Jedziemy jak co roku do tesciow (20 minut samochodem od nas) i moja tesciowa zajmuje sie wszystkim. Robi przepyszne jajka faszerowane, zawsze sie nimi zajadam.
A twoi tesciowie, happy, mieszkaja w Wiedniu?

Dzis musze sie tez intensywnie uczyc i tak do czwartku.....
w piatek nareszcie chwila ulgi a w niedziele jade do Sopronu dac sie troche porozpieszczac....:tak:

Juz na to czekam!
caluski na caly dzien!

apropo prezentu dla kolezanki...
moze jakis gryzaczek, albo sznureczek na smoczka, albo jakis ladny smoczek. I tak tych prezentow potem matka ma od cholery, kazdy cos kupuje i tak sie zbiera...
no albo jakies cool ubranko, ale nie spioszki, tylko cos wiekszego, jakas ladna sukienusia lub bluzeczka.

sama nie wiem, ja duzo juz podostawalam a boje sie co bedzie po porodzie....

Dzien dobry!
Ja dzis od rana prasuje :baffled: Nie chce mi sie siadac do komputera... Czekam na "Mein Baby" ;-).
Poziomeczka: bylam w sobote w centrum handlowym i kupilam buciki-zajaczki (z uszami i mordka) :-D. Na Wielkanoc w sam raz. :-)
Moi tesciowie mieszkaja w dolnej Austrii (1h od nas ;-)). Tesc pracuje w Wiedniu, wiec czesciej sie widzimy. Ale rodzice meza nie zawsze obchodza Wielkanoc....szkoda. W zeszlym roku byli u nas moi rodzice i zrobilismy wycieczke po Wachau, byla piekna pogoda. W tym roku spedzimy Swieta raczej sami, jeszcze nie wiem jak, ale na pewno swiatcznie. :tak:

frania, witam witam Patrze Ty z Wiednia
czytam, ze cie na wymioty zbieralo a jak tam plecki moze bola?? Trzymam kciuki zeby dziecinka urodzila sie juz wkrotce , a moze Ty juz naporodowce hmmm

happy, super, ze testy dzialaja! oby sie sprawdzily!Moje nie dzialaly hihi przy obydwu dzieciaczkach

poziomeczka ostatnie swieta bez dzidzi a moze juz z ... kto wie kto wie

My swieta rowniez w Wiedniu
Ostatnio odkrylismy ze NADZ DOM jest tutaj i nie musimy co 3 miechy jezdzic do naszych rodzin bo wyprawa u nas okropna mamy 900 km do mnie potem ode mnie 600 do meza i 750 spowrotem do Wiednia wrrrrrrrrrrrr

Prezent dla noworodka moim zdaniem najlepszy paka pampersow nie zawala mamie i zawsze sie przydaje

Zbieram sie musze pare zakupkow zrobic bo mnie na przerobki w domu wzielo hih tzn wc lazienka i pokuj malego bedzie mial inny ( lepszy wyglad )
W tej chwili u synka zmieniamy bo z Misia puchatka wyrosl i Carsy kocha wiec mam zamiar mu na scianie malowac tylko czy mala mi pozwoli hihi

Ostatnia edycja:
dziendoberek!

och, jakze mi sie dzis nie chcialo wstac! a nauki mam tyle, ze naprawde nie wiem za co mam sie zlapac! Przysiegam, ze w przyszlym tygodniu spie do 11-tej!!!! albo ile wlezie!:wściekła/y:

frania cos od dwoch dni zamilkla..... ciekawe co z nia. Moze naprawde juz na porodowce....:baffled:

Beabea tez sie nie odzywa, mam nadzieje, ze ona jeszcze nie na porodowce!!!

happy, no to teraz pozostaje czekac na rozwoj wydarzen i jeszcze minimum 2,3 tygodnie musisz uzbroic sie w cierpliwosc.... kibicujemy Ci/Wam!

wczoraj bylam na akupunkturze. Dostalam 5 igiel, po dwie w nadgarstki i jedna w czubek glowy...
Lezalam 20 minut a potem do domku. No zobaczymy co z tego wyjdzie. Nie znalam tego lekarza ale jego strona wyglada przynajmniej tak, jakby sie w tym specjalizowal - tzn. medycynie chinskiej i akupunkturze (ginekolog), wiec nie porafie powiedziec czy on jest dobry czy nie.....
No ale wierze, ze on sie na tym zna i ze przyniesie to skutki. Za tydzien kolejna wizyta.

dzis kiepsko spalam - WSZYSTKO mnie boli!!!
i ta pogoda mnie dobija! kiedy ta cholerna zima odejdzie!?:wściekła/y::baffled::confused::shocked2:

Kathinka, my tez musimy do Warszawy tak daleko, ale nie jezdzimy czesto... Tak wiec rozumiem bol!!

reklama
Kathinka: my z Warszawy dalej do Torunia zawsze jedziemy, wyprobowalismy juz wszystkie srodki komunikacji (lacznie z samolotem) ale zawsze to tak samo meczace..., czekam tylko jak rodzice na emeryturze beda to wtedy oni beda mnie czesciej odwiedzac :tak:. Kathinka, a Ty w ktorej dzielnicy Wiednia mieszkasz?

poziomeczka: ja tez ostatni tydzien zle spie- to ta pogoda, u nas na 14 pietrze to wiatr tak wieje, a do tego mamy drewniane okna, brrr nieprzyjemnie. Ale pod koniec tygodnia ma byc nawet 20 stopni! :szok: Wiosna! To juz mi nawet alergia nie straszna. :-D

frania20: jestes jeszcze z nami?:confused:

Do góry