reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

No fajnie,ze wam humor soba poprawilam :-D Uwierzcie ja tezn z niedowierzaniem sluchalam i nieraz mialam ubaw z tego co do mnie mowili.No ale zdarzaja sie rozne "wybryki" Co do szyjki to hmmm poczatek jest jeden a potem sie rozdziela,przez co wlasnie nie mam mozliwosci urodzic naturalnie i kazda ciaza bedzie konczyc sie cc.
Poziomeczka moj maz tez z romantyznmem nie ma nic wspolnego ale jak mu nieraz "odbije" to az milo i jak zaskakujaco :yes:
Frania niezle zaszalalas z tymi cwiczeniami :-D moze sobie odpusc bo niebawem porod wiec wypocznij.Ja boli dostalam w 38 tyg wiec...moze tymi cwiczeniami przyszybszysz sobie i ulatwisz zarazem:-)

reklama
vici, mam nadzieje, ze nie jestes zla, ze sie podsmiewujemy....
ale to naprawde wybryk natury i dziwna sprawa, dlatego bierzemy to troche z humorem.
:-D

a to, ze nam humor soba poprawilas, to prawda :tak:

ja blog happy juz jakis czas temu widzialam, bardzo ladna z niej w ogole dziewczyna. I najladniejsze ma imie, hihihi. Nazywa si tak jak moja corcia!

frania, masz racje! facetom trzeba dokladnie mowic co sie chce, bo oni zbyt tepi, zeby sami na cos wpasc, heheh. Ale czasem chcialabym, zeby sam cos wymyslil....;-)

cwiczenia bardzo dobre sa. Najlepszy na szybki porod jest ruch! oczywiscie!
dlatego jutro skocze na basenik. A po baseniku zazycze sobie od mazusia jakies dobre jedzonko w knajpce! o!

Ide cos upichcic, bo niedlugo do szkoly musze sie szykowac.
:no::baffled::dry:

Spoko ja tam nie mam na co sie zloscic,mozecie sobie zartowac :yes: Raz tylko uslyszalam,ze jezyka powinnam sie lepiej uczyc bo zle zrozumialam i wtedy sie wscieklam!Bo lepiej nieuwierzyc i zwymyslac kogos jak wziasc pod uwage,ze rozne rzeczy sie zdarzaja.A ze mialam to wykryte jak juz pisalam w wieku 18 lat(pozniej przez konowala zostalo to podwarzone) to nic dziwnego w tym nie widzialam.Tym bardziej,ze lekarz aby miec 100% pewnosc,ze rozumiem to nawet rekoma tlumaczyl;-)heheh wtedy to mialam w szpitalu ubaw po pachy...
No i widze,ze niebawem bedziemy mialy tu mamusie a nie tylko cieztarne normalnie czas leci jak oszalaly.Na kontaktach dam wam jeszcze moja kom moze ktoras bedzie chciala szkrobnac czy cos:-)

Dzien Dobry Laseczki:cool2:!!!
Dzis mam spotkanie z polozna(ostatnnie), moze mi zrobi ktg?!
Milo by bylo.:-)
Kolezanka wczoraj miala cesarke, rozwarcia brak:wściekła/y:!!!
A na dodatek dostala jakiegos krwotoku i cos tam z lozyskiem:no:!!!
Bogu dzieki niuska i ona zdrowa(tylko obolala strasznie)!!! Odwiedze je dzis:-):-):-).
Tez juz bym chciala moja miec ale lepiej bez takich przygod.
:baffled:Bo nie usmiecha mi sie caly dzien cierpiec, zeby na drugi mnie pokroili!!!
Mam madzieje, ze bedzie oki.
Dziewczyny jak by co to modlcie sie za mnie ;-);-);-),
ja to co niedziele do kosciolka i o pomyslne rozwiazanie!!!
vici Tez taka nadzieje mam, ze jak wiecej ruchu to cos szybciej bedzie
:sorry2:, a tu nic niuska uparta!!!
39tydzien dzis sie zaczal!!!
Ciagle rosnie!!!:baffled::baffled::baffled:
Im wieksze tym ciezej pewnie wypchnac!!!
Tez po porodzie mam zamiar grzywke sobie zrobic!!!
Zobaczymy co mi fryzjer doradzi.
poziomeczka Baw sie dobrze na basenie i w knajpce, udanego wieczorku;-).

czesc dziewczynki

wlasnie wrocilam z ostatniego usg w szpitalu
Moja mala wazy ok 2800 i obwod glowy 32.
czyli na razie w normie, mam nadzieje, ze duzo wieksza nie urosnie, choc to jeszcze prawie 4 tygodnie....:szok:
mialam tez robione ktg po raz pierwszy, ale fajnie posluchac serduszka!:-)
poza tym na razie wszystko jest w najlepszym porzadku, ruchy, serce, wody plodowe i wszystko w normie.

frania, biedna na twoja kolezanka! a byly jakies oznaki wczesniej, ze moze byc cesarka, czy ciaza byla normalna...

wczoraj bylam w szkole do 22.20! chyba oszaleli!
Czekam tylko do ostatniego tygodnia przed swietami, wtedy mam ferie i juz po nich nie wracam do szkoly przed porodem. Ale jeszcze mam 2 egzaminy, prace seminaryjna i strasznie duzo nauki. Jak to zrobie....? nie wiem!:shocked2:

ide ogladac "Mein Baby"
buzka

Witam sie i ja
Wreszcie wybralam sie na ten test z glukoza !!!Przyszlam z bolacymi krzyzami:dry: bo sie uchodzilam miedzy kolejnymi kluciami z corka.To tu to tam do sklepu zajrzalam,a zimno z rana bylo ze szok.Kurde boli mnie z zgieciu lokcia i chyba jakis krwiaczek mi sie zrobi,bo az mnie bolalo jak mi babka krew pobierala tam jakos pechowo sie wklula,a zwykle z tej zyly nie mialam problemow bo jest widoczna w sam raz:baffled:Na szczescie nie mam cukrzycy!!!a reszta wynikow do odbioru jutro ale chyba nie pojde taak zaraz po odbior bo nie mam sily.
frania
odpoczywaj poki mozesz a dzidzia sama sobie pore wybierze:happy2:Bedziemy trzymac kciuki! Aparaty ,kamery gotowe do dzialania?Torba spakowana ?Wszystko pokupione? jesli tak to spij spokojnie....
poziomeczka wierze ze fajnie posluchac serducha:tak:ale moje ostatnie ktg jak juz skurcze mialam w szpitalu i mnie bolalo to podpiecie do tej aparatury bylo zlem koniecznym i nie moglam sie doczekac kiedy to ze mnie sciagna bo nie moglam ulezec w miare spokojnie,tylko sie wiercilam i te diody nie trzymaly sie jak trzeba i slychac bylo tylko pisk i moj mezus latal po polozna ze chyba cos z dzieckiem nie tak,a tu od tego wiercenia,echhh...
A dzidzia malutka jest,owszem w normie ale przecietnie waga jest ok 3500-noworodka (moja miala 3650 a glowke 35 cm).Pewnie przez ten miesiac jeszcze podrosnie,z drugiej strony moze nie beda cie nacinac;-)
Kurcze wczoraj ogladalam "Rozmowy w toku" a bylo o kobietach bez rak ,jak sobie na codzien radza,a niektore dzieci maja i to jest dopiero bohaterstwo -jak w zebach za ubranko je przenosza z miejsca na miejsce,no normalnie w szoku bylam:szok:

poziomeczka Tez mialam ktg, pierwszy raz w zyciu!!!:tak:
Super doswiadczenie!!!!
Z niuska oki!!! Jak narazie skurcze bardzo slabiutkie!!!
(Taki, ze ich nie czuje)
No to chyba mam czas zobaczymy, nastepne ktg, za 2 tygodnie.
Chyba, ze wczesniej zacznie sie cos dziac:szok:.
Kolezanka nie miala zadnych przeciwwskazan!!!!:baffled:A jednak miala cc.
Przez to, ze jej ta macica otworzyc sie nie chciala i dostala tego krwotoku wewnetrznego:baffled:.
Bylam u niej marnie wyglada nie moze sie podnosic z lozka bo mdleje!!!:confused:
Nie najciekawszy widok, no ale ma juz za soba teraz musi pomalutku
do zdrowia wracac!!!
A malutka jej sliczniutka!!!:tak:
beabea Tak niby wszystko spakowane....tylko maz za Wiedniem pracuje mam nadzieje, ze zdazy
jak sie cos zacznie, ze to nie bedzie falszywy alarm.
No i najwazniejsze, ze bedzie ostroznie jechal, a najlepiej jak sie zacznie jak bedzie w domku!!:tak:
Ogladalam tylko reklame tych rozmow w toku ale naprawde trzeba kobitki podziwiac!!!

dziendoberek

bylismy wczoraj na basenie - sluchajcie, ja juz plywac za bardzo nie moge, bo pachwiny mnie bola...
to tak jak bym miala glowke malej miedzy nogami.... To cos jak Frania miala jakies 2 tygodnie temu....
ojej:no:
Tak wiec wlasciwie troche popluskalam sie ale z tego wszystkiego troche zmarzlam, bo plywac za duzo nie moglam:baffled:

Juz mnie coraz wiecej rzeczy boli.... hihihi

No ale po basenie bylismy na pysznej salatce w knajpce a potem do lozeczka i o 22.30 juz chrapalam... hihi

Na uczelni ciagle sie mnie pytaja czy sie nie boje, ze nagle na zajeciach zaczne rodzic, odejda mi wody czy cos.... No to odpowiadam, ze jak bym sie miala bac, to bym juz nigdzie nie wychodzila ze strachu.... :tak:

Beabea, ja mialam testy na glukoze robione z palca, nie z zyly.... To byly 2 godziny, 4 klucia a w miedzyczasie musialam cos tam pic, jakis roztwor. To biedna jestes, ze ci krwaika zrobili.
Mowisz, ze moja mala jeszcze malutkka na 2800. Ale wez pod uwage, ze to jeszcze prawie 3 tygodnie! Wiec podejzewam ze bedzie miala ponad 3kg. Tylko martwie sie o te glowke, bo widzialam w Mein Baby, ze jak dziecko mialo 38 obwod, to robili cesarke, bo troche za duza glowa byla....
Mam nadzieje, ze moja Majka pozostanie przy malej glowie i nie przekroczy 35cm. hihihi.

Rozmawialam wczoraj z kolezanka, ktora opowiadala mi, ze wiele jej kolezanek chodzilo na akupunkture i podobno mialy dobre, szybkie, nieskomplikowane porody. Taka akupunktura sprawia, ze szyjka sie szybcie rozwiera i latwiej i szybciej postepuje porod. Chyba sie rozejze dzisiaj za tym. Trzeba zrobic min. 3 spotkania, wiec mam juz malo czasu.... Troche to kosztuje ale jak ma pomoc, to moze warto....

reklama
Frania super,ze z maluszkiem wszystko dobrze:-) teraz tylko czekac zostalo Tobie i nam bo my e-cioteczki tez czekamy oczywiscie :-DI zmiany po porodzie wskazane bo nieraz humor poprawiaja i wogole.
Poziomeczka niezle was w szokole przetrzymali.Ciesze sie,ze ci podsluchiwanie kruszynki sie podoba :-D Co do wagi malej to sie nie przejmuj bo kolo 3000 tez jest oki,najwazniejsze aby byla zdrowa:yes: Moj byl w sumie chudy i dlugiiiiiii,wazyl niby te 3440 ale za to przy 58 cm to byly same kosci i skora :-Dnawet skarpetki byly na niego za luzne hehehehe.A ty jak taka obolala to lepiej wypocznij.Co do akupunktory tez duzo dobrego slyszalam no ale trzeba do fachowca trafic a nie jakiegos konowala...
Beabea mam nadzieje,ze reszta wynikow tez w porzadku

A my od wczoraj wieczora bez tv jestesmy.Mezowi zachcialo sie bawic i dekoder nam padl.Znaczy dowiedzialam sie dzis,ze padl bo dzwonilam do polsatu i facet mnie zalamal...a aby kupic nowy to osobiscie musze byc w Pl bo umowa na mnie jest-porazka.Wsciekla jestem teraz bo niby mamy 2 konwentery i moge tez astre odbierac ale ten polsatowski wogole wyszukac nic nie moze co oznacza,ze "umarl"...Gdzies mielismy inny tuner ale teraz nie mam pojecia gdzie,poczekam na meza do 12 i spytam gdzie go wcisnal mozte choc z astry cos odbierzemy na tamtym.

Do góry