reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

HEJ
POZIOMECZKA moze sie zle wyrazilam,ale ja tez test na glukoze mialam z palca krew pobierana i tez pilam te slodka miksture i tez tyle tam siedzialam-wszystko sie zgadza.Tyle ze procz tego testu mialam tez pobierana krew z zyly na inne parametry-morfologie i cos tam jeszcze...
Kurcze,bialo na dworze,gdzie ta wiosna??
A moj mezus sobie wymyslil zebysmy w sobote podjechali na zakupy spozywcze do Bratyslawy albo Gyor na Wegrzech bo mu juz znudzilo sie jedno i to samo,a tak to wycieczka przy okazji ....
Moze i sie przejedziemy byle nie padalo i mrozu nie bylo ,zobaczymy..
A dzis to chyba w domku caly dzien posiedzimy bo mi sie nawet palca na dwor nie chce wychylic-lenia mam strasznego......
VICI to faktycznie przekichane z tym dekoderem...W Cyfrze tez az kazda *******a trzeba raczej do PL jechac,tez na mnie zameldowana,echhh

reklama
ojoj! ez telewizji to klopot!

tez bym ogladala telewizje, gdybym nie musiala sie uczyc...:baffled:
ale ja polskiej i tak nie mam. Lece na niemiekiej, bo austriackiej tez nie mam hihi.

Musze zaraz spadac do szkoly, umowilam sie z kolegami na nauke! nie ma, ze boli, musze sie zebrac i zapitaczac!
Jezu, za tydzien mam egzamin z bilansowania i budzetowania... Nic nie rozumiem i nie wiem jak to zdam... A to juz poprawka!:szok:

a pogoda to sie chyba wsciekla! Wiosna miala byc a nie poczatek zimy znowu!!!!!!!!! wrrrrrrrrr

milego dzionka dziewczynki

W sumie ja wszytsko przez tel lub mejlem zalatwialam.Jak sygnal byl slaby czy cos,nowa karta normalnie wszytsko.Ale przy nowym dekoderze jest aneks dopisywany o promocji i wogole o dlatego musze byc osobiscie bo musza podpisac i tyle...Ogolnie to z polsatu jestem bardziej zadowolona jak z cyfry.W Pl mialam cyfre i wtedy powiedzialam nigdy wiecej i tak jakos od ponad 4 lat na polsacie jeziemy.Fakt,ze zastanawialismy sie juz nad nowym dekoderem aby w maju wziasc...ale do maja bez tv -buuuuuuuuuuuuuuu niewytrzymam.Ja w sumie ogladalam to na co mialam ochote czy Pl czy niemiecki a nawet austrijackie programy bo zciaga niemiecki rtl,vox,mtv i wiele innych no ale teraz nic nie mam :-(

Beabea oby mrozu nie bylo i udanych zakupow zycze na weeckend.
Poziomeczka a tobie milej nauki

Ostatnia edycja:
Czesc!!!
Dzis to sobie pospalam do 13!!!!:-D
Wczoraj w nocy i dzis nad ranem mialam lekkie skurcze, ale przeszly i czuje sie teraz dobrze:-).
No ciekawe ile jeszcze!
poziomeczka No 2 tygodnie temu to taka obolala bylam, ale nie wiem czy sie przyzwyczailam,
czy tez juz mi sie znudzilo ciagle marudzenie;-), teraz od paru(2,3)dni mam super humor!!!:happy2:
Tylko, ze ty jeszcze na glowie te egzaminy!!!
Naprawde Cie podziwiam:cool:!!! Moja starsza siostra jak byla z synkiem w ciazy to chodzila do szkoly
i sie uczyla i teraz on ma super oceny w szkole i konkursy wygrywa!!!:tak::tak::tak:
Moze Twoje malenstwo tez tak uzdolnione bedzie:tak:.
Co do tej akupunktury tez same dobre rzeczy slyszalam!!!
Mam kolezanke co ja robila i urodzila w 6godzin prawie 4 kg synka(jej pierwsze dziecko),
do tego nie pekla!!!:tak:
No dla mnie juz za pozno, szkoda moglam zrobic:-(ale kurde tp przeszlo
100euro kosztuje:sorry2::-:)sorry2:.
Moglam w sumie ale nie chcialam, zeby maz gadal, ze cuduje, a moze w sumie by nic
nie gadal. Obojetnie i tak juz za pozno, teraz jedynie zostalo mi sie modlic i troche cwicze codziennie,
zeby miec forme na porod!!!
beabea Tez mam dzis takiego lenia!!! Moze pojde do sasiadki na kawe, mialam robic pierogi ruskie ale
sama nie wiem?!?!Super pomysl z zakupami w Bratyslawie!!!
vici Tez mam cyfrowy polsat:-)
Tylko przesrane tak bez tv:wściekła/y:, szkoda ze nie moga Ci tego dekodera przeslac.

wrocilam z nauki.
teraz chwila przerwy i zaraz zasiadam do nastepnej tury nauki.
:baffled::nerd:

tak, tez mi wszyscy mowia, ze moja corunia to doktorem habilitowanym zostanie, ze ja sie tak ucze, hihi.

Uuuu, frania! skurcze? No to juz cos sie swieci powoli u Ciebie. No ale czas najwyzszy :-D

Ja za to jestem strasznie leniwa i nic mi sie nie chce cwiczyc. Chyba lepiej pojde na te akupunkture, hihihi
A ja slyszalam, ze to ok 60 euro kosztuje. No musze dzis zadzwonic, bo duzo czasu tez mi juz nie zostalo. Jak mi pomoze, to powiem ci, Beabea, moze tez pojdziesz.

Zgrzeszylam dzisiaj jedzeniowo i zjadlam Leberkässemmel i frytki z McDonalda :sorry2:
Takie niezdrowe rzeczy... Ale poza tym zawsze jestem grzeczna, to sobie raz na jakis czas moge pozwolic, hihi

Dobra, zmykam powoli do kolejnej tury nauki....:baffled:

Hej dziewczynki!
Melduje sie tylko na chwilke... wlasnie przyjechalismy z Monachium i padamy....w dodatku mielismy problem ze zlapaniem taksowki, bo jakies demo w miescie bylo :confused:... Graz w tym tygodniu darujemy sobie (pogoda beee), ale to nic - chcemy jechac w przyszlym tygodniu- moze zajrzymy na Diagonale. No i wreszcie zajme sie w tym tygodniu mieszkaniem, bo niedlugo podlog nie bedzie widac, tak wszystko zagracone...:nerd:

Fajnie czyta sie wasze historie o brzuszkach :-) :-D ...no moze poza ta historia kolezanki Frani :szok:. Ja tez wstawie sie za was ;-). Do kosciolka chodze rzadko, ale wieczorem przed spaniem czasem cos tam zawsze powiem.
A propo spania... padam z nog... ide do lozeczka... dobranoc i milych snow!

no to i ja sie odmeldowuje na dzien dzisiejszy

uczylam sie do 20.00 a potem ogladajac Germany's Next Top Model prasowalam rzeczy dla Majki.
Nogi mi wchodza w d...:baffled:

Spadam do lozeczka.

Slodkich snow.

Witam
Dawno mnie nie bylo ale pare powodow mialam
1 zapalenie okostnej
2 odstawialam mala od cyca
3 zapalenie cyca
4 syn mnial ospe
5 corka zapalenie krtani i jakas wysypke
6 syn mial szkarlatyne
7 corka ma ospe
To tyle powodow
Od prawie 1,5 miesiaca ludzi i swiata nei widze a dzieci wchodza mi na glowe bo jak chore ......
Na szescie wszystko wraca do normy i mam nadzieje ze juz nic nas nie dopadnie
Pozdraiwam i napewno bede zagladac czesciej

o matko! Kathinka!:szok:

strasznie mialas, wspolczuje ci....
miejmy nadzieje, ze teraz bedzie juz lepiej! witamy z powrotem:tak:

a ja sie kompletnie nie wyspalam a tu czas do nauki wstawac....:baffled:

reklama
Kathinka :szok: no mam nadzieje,ze juz najgorsze za wami i zdrowko bedzie wracac.
Frania ty juz na porodowce czy jeszcze w domku ;-) ??
Poziomeczka z tym jedzeniem nie jest tak zle nieraz wszystkim sie nalezy :-) Najwazniejsze aby nie jesc serow plesniowych i metki(surowego miesa na chlebku) a pozatym to male grzeszki sa dozwolone:yes:
Happy mam nadzieje,ze sie wyspalas i wypad byl udany
A my dzis do Pl jedziemy :-D trzeba dekoder zalatwic.Kolege Jacek namowil i pojedziemy jego busem i koszt bedzie malutki przynajmniej :yes:W niedziele wracamy wiec w poniedzialek sie zamelduje.
Milego weeckendu ,buziaki

Do góry