reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Marti przykro ze tak sie stalo. Ale trzymam kciuki za nastepna ciaze oby bez niespodzianek.
Dziewczyny jak u was po nowym roku? Jak samopoczucie?

maryńka dziękuję :) Dbaj o siebie kobitko, życzę dużo zdrówka i sił! Pocieszyłaś mnie, porodu naturalnego boję się bardziej niż ognia :)
Anitaka ja na kolki stosowałam Sab Simplex i Antiflat. Espumisan u małego tylko pogarszał kolki. Jak go jeszcze szczepiłam to dostał Mexalen w czopkach, ale pupcię mu strasznie po nim podrażniło, więc odstawiliśmy. Jedyny lek jaki u niego stosuję to Ibum.
marti_w strasznie mi przykro :( Życzę Ci szybkiego zajścia w ciąże i zdrowego dzidziusia!

Mdłości mnie już dobijają. Nie mam siły wstawać z łóżka, a co tu pisać o codziennych czynnościach,

Takkk. Jestem teraz w 36 tyg ;) nawet nie wiesz jak sie balam. Na samym poczatku ciazy przed kazda wizyta bylam spieta... Modlilam sie zeby bylo wszystko ok. Ale jak dzidzi zaczelo kopac to juz bylam spokojniejsza. Ja tez.badan nie robilam tzn tylko na tarczyce bo to byc moze moglo.byc przyczyna i biore euthyrox... Zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze;)

Dziewczyny jestem od 11 grudnia na muterschutz. Firma miala 15 gr po wyplacie wyslac do gkk dokumenty o wochengeld. Myslalam ze przyjdzie mi jakis dokument z gkk.... A tu nic
Bylam w pl na swieta i dalej nie ma nic. Nie wiem czy mam jakies pieniadze na koncie bo nie sprawdzalam jeszcze. Martwi mnie troche to.... Bo nie chce zostac bez pieniedzy

No wlasnie... A ja nic a nic... Nie wiem co jest. Jak firma nie wyslala to lipa bo teraz jest zamknieta i od 11 stycznia jest otwarta a to juz dawno im przypominalam zeby wyslali. ...

Anitaka ja jestem od 4.12 na muttershutz i tez jeszxze nie dostalam mysle ze do konca tygodnia cos wyplaca. U nas jak dzwonisz do kk to podajesz nr ubezpieczenia i udziela ci wszystkich informacjii kiedy i ile pieniedzy dostaniesz.

Aniag wspolczuje mdlosci przechodzilam przez to samo przez 2msc myslalam ze umre nic zrobic od miesa mnie odrzucilo jak otwieralam lodowke bylo mi niedobrze dusilo mnie itd. Takze ja tez przezywalam koszmar i nie wierzylam ze to sie kiedys skonczy ale ok 16 17 tyg bylo lepiej.
Bubcia a ty na kiedy termin? Bo juz chyba niedlugo? Ja pod koniec tyg zaczynam 37tyg i juz sie nie moge doczekac zeby miec to juz za soba.
Dziewczyny a u was ogolnie jak z waga? Bo moja stoi w miejscu i sie zastanawiam czy to normalne.

reklama
No wlasnie ja dzis sie wazylam i jest 62 czyli niecale kg w miesiac przytylam;) aaa dziewczyny jak to jest jak zamelduje sie dziecko juz to jak chce sie zlozyc wniosek o familienbeihilfe to potrzebny jest juz paszport???? Tak czytam o tych formalnosciach i.sama do.konca nie wiem

Do góry